11 τρόποι να βγάλεις χρήματα από το YouTube | το Χρήσιμο

11 τρόποι να βγάλεις χρήματα από το YouTube

11 ways to make money from YouTube

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγάλεις χρήματα online και ένας από αυτούς είναι το YouTube!

Έχοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα είναι σχετικά εύκολο να βγάλεις λεφτά από το YouTube. Αρκετοί βγάζουν χρήματα μέσω του YouTube, αυτό που χρειάζεται το κανάλι σου είναι να έχεις 4000 συνδρομητές και 1000 ώρες θέασης τον τελευταίο χρόνο.

βγάλε χρήματα από τα social media

Για κάθε 1000 θεάσεις στα βίντεό σου μπορεί να κερδίσεις 2$-4$! Μπορεί να μη σου φαίνονται πολλά αλλά αν έχεις 100 βίντεο και το κάθε ένα έχει 4000-5000 θεάσεις τότε μπορεί να βγάζεις μόνο από το κανάλι σου 1000-2000$.

Αν κάνεις και affiliate marketing τότε τα κέρδη σου μπορούν να πολλαπλασιαστούν! Είναι αρκετά χρήματα για κάθε μήνα.

Ας δούμε μερικούς τρόπους να βγάλεις χρήματα από το YouTube.

1 Βγάλε χρήματα με το blog σου χρησιμοποιώντας το YouTube

Αν έχεις μια ιστοσελίδα ή blog τότε χρειάζεσαι επισκεψιμότητα στο site σου.
Πολλές ιστοσελίδες υποφέρουν από τα updates της Google, αν είσαι μια από αυτές τότε χρειάζεσαι περισσότερο traffic, περισσότερους επισκέπτες.

Καλή ιδέα είναι να φτιάξεις βίντεο για παλαιότερα άρθρα που έχεις φτιάξει και να στέλνεις επισκέπτες από τα βίντεό σου στα άρθρα σου.

Παράδειγμα για το άρθρο "πως να κερδίσεις χρήματα από τις αγορές σου" έχω φτιάξει ένα βίντεο και έχω traffic από το YouTube σε αυτή την ιστοσελίδα. Αρκεί να βάλεις τον σύνδεσμο της ιστοσελίδας σου στη περιγραφή του βίντεο.

2 Δημιούργησε προϊόντα και προώθησέ τα στο Youtube

Αν έχεις τα δικά σου προϊόντα ή θα ήθελες να έχεις τα δικά σου το YouTube σου παρέχει πολλές επιλογές για να προωθήσεις τα προϊόντα σου και να έχεις πωλήσεις!
Μπορείς να δημιουργήσεις ebooks, εφαρμογές, προϊόντα τέχνης ακόμα και μουσική ότι μπορείς να σκεφτείς μπορείς να το προωθήσεις μέσω του YouTube.

Φτιάξε βίντεο για τα προϊόντα σου και τοποθέτησε ένα σύνδεσμο στη περιγραφή του βίντεο σου.
Έτσι θα αυξήσεις τα κλικς και τη ην επισκεψιμότητα στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

3 Κάνε affiliate marketing και προώθησε άλλα προϊόντα

Affiliate marketing είναι να πουλάς προϊόντα για αντάλλαγμα ένα ποσοστό από τα κέρδη.
Εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες προσφέρουν ελκυστικές προμήθειες σε affiliate marketers που προωθούν τα προϊόντα τους. Κάποιες από αυτές είναι τεράστιες εταιρείες όπως η Amazon, το Ebay, το Booking, κτλ.

Εγώ συνεργάζομαι με πολλές εταιρείες κάποιες μπορείς να τις δεις εδώ. Σε αυτό το βίντεο προωθώ το Glorify μια εφαρμογή που σε βοηθάει να φτιάχνεις υπέροχες εικόνες προϊόντων για eshops.

Για να βγάλεις λεφτά σαν affiliate marketer μπορείς να κάνεις reviews στο κανάλι σου ή unboxing και να προωθείς διάφορα προϊόντα. Μην ξεχάσεις να βάλεις τον affiliate σύνδεσμό σου στη περιγραφή του βίντεο.

Μπορείς να γραφτείς δωρεάν στη Linkwise που είναι το μεγαλύτερο δίκτυο για affiliate marketing της Ελλάδας και να προωθήσεις τα προϊόντα που θες.

affiliate marketing from YouTube

4 Γίνε Youtuber

Οι YouTube stars βγάζουν αρκετά χρήματα. Ο PewDiePie σύμφωνα με το Socialblade είναι τρίτος στη παγκόσμια κατάταξη και βγάζει περίπου 1,500$ με 30,000$ κάθε μήνα μόνο από τις διαφημίσεις. Αυτή τη στιγμή που γράφω το άρθρο έχει πάνω απο 101 εκατομμύρια subscribers!
Το 2016 έβγαλε 15 εκατομμύρια δολλάρια!

5 Φτιάξε το δικιά σου σειρά

Αν σου αρέσει να λες ιστορίες τότε μπορείς να φτιάξεις μια σειρά στο YouTube και να λες ότι σε απασχολεί ή ακόμα και να φτιάξεις μια κωμική σειρά. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει για σένα.

6 Βγάλε χρήματα με το πρόγραμμα συνεργατών του YouTube

Όταν έχεις φτιάξει αρκετά βίντεο μπορείς να γίνεις συνεργάτης στο YouTube. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσεις τη ρύθμιση στο YouTube για έσοδα μέσω διαφημίσεων.

Για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα συνεργατών στο YouTube θα χρειαστεί να έχεις 1000 εγγεγραμμένους χρήστες (subscribers) και 4000 δημόσιες ώρες παρακολούθησης στα βίντεό σου.

7 Κάνε tutorial και μοιράσου τις γνώσεις σου

Τα tutorial όλο και κερδίζουν έδαφος στο YouTube, όλο και περισσότεροι φτιάχνουν βίντεο δείχνοντας και διδάσκοντας τις δεξιότητές τους.

Αν γνωρίζεις κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιους μπορείς να κάνεις ένα κανάλι στο YouTube και να μοιραστείς τις γνώσεις σου.
Εγώ έχω φτιάξει το χρήσιμο κανάλι και ανεβάζω βιντεάκια με χρήσιμα πράγματα, κάνε εγγραφή!

8 Τέσταρε τα προϊόντα σου

Αν έχεις μια ιδέα για προϊόντα και δεν ξέρεις αν είναι καλή, μπορείς να τεστάρεις την αγορά φτιάχνοντας σχετικά βίντεο με τα προϊόντα σου.

Μπορείς να τα προωθήσεις στο Kickstarter και να μαζέψεις χρήματα, έπειτα φτιάχνοντας βίντεο στο YouTube, μπορείς να δεις αν το προϊόν έχει πέραση στο κοινό και να συνεχίσεις την προώθησή του.

9 Γίνε expert στα metadata του YouTube

100 ώρες βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube κάθε λεπτό! Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός.

Θα πρέπει να ανέβει το βίντεο με όσο το δυνατόν τις καλύτερες ρυθμίσεις ώστε ο αλγόρυθμος του YouTube να το "τσιμπήσει" και να ανέβει θέσεις. Οι ρυθμίσεις στα metadata κάνουν αυτή τη δουλειά.

Τα metadata είναι τα δεδομένα και οι πληροφορίες που δίνουμε για το κάθε βίντεο, δηλαδή ο τίτλος του βίντεο, οι ετικέτες και η περιγραφή κάτω από το βίντεο. Όσο πιο κατάλληληα είναι τα metadata του βίντεο τόσο καλύτερες πιθανότητες έχει να είναι επιτυχημένο.

10 Φτιάξε όνομα, φτιάξε το brand name σου

Πολλοί marketers συστήνουν να φτιάξεις ένα brand name γύρω από τον εαυτό σου.
Το YouTube θα σε βοηθήσει να το κάνει αυτό με επιτυχία.
Ότι και να κάνεις το YouTube μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις γνωστός να δείξεις τις δεξιότητές σου και να βγάλεις χρήματα.

Ξεκίνα να κάνεις βίντεο και ποτέ δεν ξέρεις κάποιοι έχουν κάνει ακόμα και τα κατοικίδιά τους αστέρια στο YouTube!

11 Κάνε το κατοικίδιό σου γνωστό στο YouTube και βγάλε λεφτά

Υπάρχουν πολλά κανάλια στο YouTube που πρωταγωνιστούν κατοικίδια ζώα, όπως σκυλάκια, κουνελάκια, γατάκια ακόμα και ψάρια και χελώνες. Άν έχεις κατοικίδιο μπορείς να του φτιάξεις ένα κανάλι και να βγάζεις βιντεάκια, που ξέρεις μπορεί να γίνει αστέρι του YouTube!


extra tip: μπορείς να καταγράψεις πολλά βίντεο και να τα προγραμματίσεις να ανεβαίνουν ανά τακτά διαστήματα και όχι όλα μαζί πχ 1-2 την εβδομάδα. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να δημιουργήσεις βίντεο με εύκολο και γρήγορο τρόπο χωρίς καν να φαίνεσαι!


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!