14 χρήσιμα tips για camping | το Χρήσιμο

14 χρήσιμα tips για camping

camping tips
Τι πρέπει να ξέρεις πριν πας για κάμπινγκ...






Εξοπλίσου: Σκέψου τι θα χρειαστείς αναλόγως του χρόνου που θα λείπεις και του διαθέσιμου χώρου. Αν πας για πεζοπορία/ορειβασία δε θες το σακίδιο σου να ναι βαρύ, πάρε τα απολύτως απαραίτητα.

Διάλεξε το σάκο σου: διάλεξε προσεκτικά το σακίδιο σου αναλόγως του πόσο μακριά θα πας για trekking. Διάλεξε τα απολύτως απαραίτητα και άσε τα υπόλοιπα στο αυτοκίνητο αν το πάρεις μαζί.

Κοιμήσου καλά: μη ξεχάσεις τη σκηνή, τον υπνόσακο, το υπόστρωμα για περισσότερη άνεση και ένα μαξιλάρι. Διάλεξε το μέγεθος της σκηνής αναλόγως των ατόμων που θα κοιμηθούν, επίσης μια σκηνή 3 εποχών είναι κατάλληλη για άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο.

Για τη φωτιά: εξοπλίσου με μερικά κάρβουνα, προσάναμμα, εφημερίδες, σπίρτα, γκαζάκι κατσαρολικά κτλ. Να έχεις πάντα άμμο και νερό κοντά στη φωτιά σε περίπτωση ανάγκης! Προσοχή στην απόσταση ασφαλείας της φωτιάς από τα γύρω χόρτα-δέντρα.

Σνακ: μπάρες δημητριακών, ταχίνι, σταφίδες, ξηροί καρποί, κονσέρβες και σούπες. Τσάι σε σκόνη και καφές είναι καλές επιλογές δε χαλάνε και είναι εύκολα στο πακετάρισμα.

Ντύσου έξυπνα: τα βαμβακερά είναι καλά για τα δροσερά βράδια αλλά για την υγρασία επέλεξε ρούχα που την απωθούν και συνθετικές ή μάλλινες κάλτσες για να κρατήσεις το σώμα στεγνό και χωρίς ιδρώτα. Μη ξεχάσεις να πάρεις ένα αδιάβροχο, καπέλο, μπότες πεζοπορίας και ένα μαγιό.

Ώρα για gadget: extra μπαταρίες, ένα πολυεργαλείο, ένα φορτιστή κινητού, ένα φακό, φακό κεφαλής, διάλεξε φακούς με led κρατάει περισσότερο η μπαταρία δε ζεσταίνονται και δε καίγονται τόσο εύκολα.

Καθαριότητα η μισή αρχοντιά: επειδή θα λερωθείς, πάρε σαπούνι, οδοντόβουρτσα,-οδοντόκρεμα και χαρτί υγείας. extra tip: προτίμησε μωρομάντηλα για τη σκόνη, και απολυμαντικό χεριών για επιπλέον καθαριότητα., ξεχωριστές σακούλες για τα άπλυτα.

Ασφάλεια: η ασφάλεια δεν είναι αστείο ειδικά αν κάνεις camping σε μακρινή τοποθεσία. Κάθε γκρουπ θα πρέπει να έχει μαζί του κουτί πρώτων βοηθειών, κρέμα για φουσκάλες κουνούπια, αντηλιακό και διάφορα φάρμακα.

Επιπλέον χρήσιμα αντικείμενα: Πάρε μια φωτογραφική μηχανή, κιάλια, χάρτη, βιβλία, καρέκλα, ψυγειάκι, lip balm κ.α.

Διάλεξε το σωστό μέρος: διάλεξε το σωστό μέρος για τη σκηνή ώστε το έδαφος να είναι επίπεδο και τοποθέτησε ένα κάλυμμα για τη σκηνή αν πρόκειται να βρέξει. Διάλεξε ένα σημείο κοντά σε πηγή νερού για εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Θυμήσου να κρατάς το φαγητό έξω από τη σκηνή.

Πρόσεξε τον ήλιο: βάλε αντηλιακό και φόρεσε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να κρατήσεις τον ήλιο μακριά. Πιες αρκετό νερό για να αποφύγεις την αφυδάτωση.

Απέφυγε τα τσιμπούρια: φόρεσε ψηλές κάλτσες, χρησιμοποίησε απωθητικό κουνουπιών. Και απέφυγε το ψηλό γρασίδι για να αποφύγεις τους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Αν σε τσιμπήσει, προσεκτικά αφαίρεσέ το με ένα τσιμπιδάκι προσέχοντας να μη διαλύσεις ή λιώσεις το έντομο.
Απολύμανε τη περιοχή με σαπούνι και πλύνε τα χέρια σου αμέσως μετά.

Προσοχή στις αρκούδες: βεβαιώσου ότι το κάμπινγκ είναι καθαρό και αφαίρεσε όλα τα τρόφιμα μέσα από τη σκηνή. Οι μαύρες αρκούδες γενικά δεν επιτίθενται αν κάποια μπει στο χώρο του κάμπινγκ κάνε θόρυβο και να είσαι επιθετικός με ξύλα και πέτρες. Οι καφές αρκούδες είναι άγριες και γι αυτό καλό είναι να μη κάνεις απότομες κινήσεις, δίπλωσε το σώμα σου σε εμβρυακή στάση και κάνε το νεκρό!

Επίλογος: το πιο σημαντικό είναι να αφήσεις το χώρο που θα κάνεις κάμπινγκ όπως το βρήκες, να σεβαστείς τη φύση, πέτα τα σκουπίδια (πάρτα μαζί σου), πρόσεξε να σβήσεις καλά τυχόν φωτιά που είχες ανάψει και τέλος μάζεψε όλα τα πράγματα σου στο σακίδιο σου ή στο αυτοκίνητο σου.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay UK, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!