Χρήσιμα tips για τη παραλία, πίνακας σωστής χρήσης αντιηλιακού | το Χρήσιμο

Χρήσιμα tips για τη παραλία, πίνακας σωστής χρήσης αντιηλιακού

sunscreen tips
Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και όλοι περιμένουμε πως και πως την απόδρασή μας στις παραλίες.
Λίγοι από εμάς, όμως, σκέφτονται τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεσή μας στον ήλιο και τη ζέστη και ακόμα πιο λίγοι από εμάς λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.


Οι υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία, ηλιακά εγκαύματα ακόμα και αν καθόμαστε στη σκιά ή κάτω από την ομπρέλα λόγω αντανάκλαση της ακτινοβολίας, αφυδάτωση, δερματικές αλλεργίες.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασία φτάνει στις υψηλότερες τιμές της. Φροντίζουμε να αναπληρώνουμε συνεχώς με υγρά τον οργανισμό μας, πίνοντας νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βοηθούν τον οργανισμό να παραμένει ενυδατωμένος. Αποφεύγουμε την κατανάλωση αναψυκτικών και αλκοόλ.

Χρησιμοποιούμε πάντα αντιηλιακά προϊόντα με ασφαλή δείκτη προστασίας αναλόγως με τον τύπο του δέρματός μας, τα οποία ανανεώνουμε συνεχώς μέχρι την απομάκρυνσή μας από την παραλία. Φοράμε πάντα καπέλο, ενώ απομακρυνόμαστε από τον ήλιο σε περίπτωση που νιώσουμε δυσφορία, ζαλάδα, πονοκέφαλο, δύσπνοια ή σύγχυση.

Αποφεύγουμε την κατανάλωση μεγάλων και λιπαρών γευμάτων πριν το κολύμπι, τα οποία μας κάνουν νωχελικούς και μειώνουν τα αντανακλαστικά μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες πνιγμού.


Παρατίθενται πίνακες με τη σωστή χρήση αντηλιακού:


πίνακας 1

  • Τύπους υπεριώδους ακτινοβολίας (πίνακας 1),
  • Τι σημαίνει ο δείκτης ηλιακής προστασίας SPF (πίνακας 2), 
  • Διάστημα προστασίας από συνδυασμό UVA & UVB (πίνακας 3),
  • Πόση είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού (πίνακας 4), 
  • Πόσο συχνά θα πρέπει να εφαρμόζουμε το αντηλιακό (πίνακας 5) ,
  • Τι κάνουμε σε περίπτωση συννεφιάς (πίνακας 6),
  • Ο ήλιος και ο καρκίνος του δέρματος (πίνακας 7),
  • Ποσοστό περιστατικών μελανώματος (πίνακας 8), 
  • Μην ξεχάσετε ο ήλιος κάνει καλό (πίνακας 9).

πίνακας 2
πίνακας 3
πίνακας 4

πίνακας 5
πίνακας 6











πίνακας 7
πίνακας 8











πίνακας 9





Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!