Πώς να χρησιμοποιήσετε τα απορρίμματα της κουζίνας στο κήπο | το Χρήσιμο

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα απορρίμματα της κουζίνας στο κήπο

κομποστ
Δείτε πως να χρησιμοποιήστε τα απορρίμματα από τη κουζίνα στο κήπο σας...
Η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων από την κουζίνα για χρήση στον κήπο είναι μια κλασσική οικολογική  πρακτική , αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία από τα απορρίμματα της κουζίνας που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους στον κήπο. Από καυτερή πιπεριά μέχρι και τα ρολά από το χαρτί κουζίνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το κήπο μας υγιή και ευτυχισμένο.
1. Ρολό από το χαρτί κουζίνας.
Κόψτε το ρολό χαρτιού κουζίνας ή του χαρτιού υγείας και τοποθετήστε το στο χώμα γύρω από τα σπορόφυτα σας, αυτό λειτουργεί ως ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας από ανεπιθύμητα ζώα, όπως σαλιγκάρια. Τα ρολά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως δοχεία για την καλλιέργεια από σπόρο.

2. Σπασμένα τσόφλια αυγών.
Τα τσόφλια των αυγών είναι ένα υλικό σημαντικής αξίας για το κομπόστ, ειδικά για την αναπαραγωγή των σκουληκιών μέσα στο κομπόστ. Τα τσόφλια προσθέτουν ασβέστιο και βοηθούν στον αερισμό του εδάφους, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στη καλλιέργεια ντομάτας, δε μαυρίζει η ντομάτα από κάτω λόγω έλλειψης ασβεστίου.

3. Χρησιμοποιημένος καφές.
Ακόμα ένα καλό συστατικό να προσθέσετε στο κομπόστ σας. Τα απομεινάρια του καφέ κάνουν καλή λίπανση και δείχνουν όμορφα διασκορπισμένα πάνω στο χώμα. Είναι πλούσια σε άζωτο που είναι ιδιαίτερα καλό για τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των ντοματών και των πιπεριών.

4. Κελύφη από ξηρούς καρπούς.
Τα περισσότερα κελύφη ξηρών καρπών όπως τα φιστίκια, τα φιστίκια αιγίνης, ακόμη και από ηλιόσπορους είναι ιδανικά για τον αερισμό του εδάφους, απλά φροντίστε να ξεπλύνετε το αλάτι ή καρυκεύματα πριν τα προσθέσετε στον κήπο.


5. Στιμένες κούπες γκρέιπφρουτ.
Χρησιμοποιήστε στιμένες κούπες από γκρέιπφρουτ στο κήπο για να προσελκύσετε σαλιγκάρια μακριά από τα φυτά σας. Τα σαλιγκάρια έλκονται από τα εσπεριδοειδή ,είναι στο χέρι σας μετά το τι θα τα κάνετε. Επίσης τα σαλιγκάρια έλκονται από τη μπύρα ειδικά αν είναι μαύρη.

6. Καυτερές πιπεριές
Χρησιμοποιήστε τα απορρίμματα από τις καυτερές πιπεριές όπως τους σπόρους και τις κορυφές για τον οικολογικό έλεγχο των παρασίτων. Ανακατέψτε τα απορρίμματα μέσα σε ένα λίτρο νερού και χρησιμοποιήστε το σπρέι πάνω στα φυτά σας. Τα υπολείμματα μπορείτε να τα ρίξετε στο κομπόστ σας.

7. Κουτιά από γάλα, χυμούς.
Κόψτε το πάνω μέρος των κουτιών και φυτέψτε μέσα στο κουτί τους σπόρους σας. Όπως και τα ρολά κουζίνας έτσι και τα κουτιά από γάλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δοχεία για την καλλιέργεια από σπόρο μέχρι να τα μεταφυτέψετε στο χώμα


8. Μπανάνα ως λίπασμα.
Χρησιμοποιήστε τη φλούδα της μπανάνας ως λίπασμα στις τριανταφυλλιές σας. Θάψτε 2-3 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του χώματος τις φλούδες τις μπανάνας. Το κάλλιο που περιέχει η μπανάνα τρέφει το φυτό και το βοηθά να αντιμετωπίσει τις ασθένειες.



Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!