Εναλλακτικές χρήσεις για το καφέ | το Χρήσιμο

Εναλλακτικές χρήσεις για το καφέ

καφές χρήση
Δείτε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αγαπημένο μας καφέ εκτός από το να τον απολαύσουμε ως ρόφημα.
 1. Αποφύγετε τα τοξικά καθαριστικά για κατσαρόλες και τηγάνια και χρησιμοποιήσετε μια χούφτα αλεσμένου καφέ .
 2.  Καθαρίστε τα μη πορσελάνινα σκεύη με καφέ. 
 3.  Καθαρίστε τα ξεραμένα τρόφιμα από τα πιάτα. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε το κατακάθι του καφέ για τα υλικά που θα μπορούσαν να είναι απορροφητικά ή πορώδες, έτσι ώστε να μην καταλήξουν με καφέ κηλίδες. 
 4. Τρίψτε τη σχάρα σας ή την ηλεκτρική σας τοστιέρα.
 5. Ο καφές μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό. Τοποθετήστε καφέ σε ένα δοχείο ή ένα πιάτο για να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα ψυγεία και καταψύκτες. 
 6. Αφήστε ένα πιάτο με κόκκους καφέ έξω να απορροφούν τις οσμές στα δωμάτια που έχουν μια δυσάρεστη οσμή. 
 7. Χρησιμοποιήστε το καφέ σαν αποσμητικό σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να έχετε ξεχάσει αποφάγια fast-food.
 8. Τοποθετήστε ένα στρώμα καφέ στα τασάκια σας για να μειώσει σημαντικά τη δυσωδία από τα αποτσίγαρα.
 9. Τρίψτε τα χέρια σας με καφέ για να απομακρύνετε τις οσμές από το φαγητό.
 10. Χρησιμοποιήστε τα κατακάθια του καφέ για φυσική αντιμετώπιση των μυρμηγκιών. Τοποθετήστε κόκκους στα σημεία που συχνάζουν μυρμήγκια. Η μυρωδιά τα απωθεί.
 11. Βάψτε χαρτί, υφάσματα, ή άλλα πορώδη υλικά με ένα ισχυρό μείγμα καφέ.
 12. Καλύψτε τις γρατζουνιές στα έπιπλα. Βρέξτε ένα πανί με ισχυρό διάλυμα καφέ πάνω στη γρατζουνιά. Φυσικά, αυτό λειτουργεί καλύτερα στα πιο σκούρα ξύλα.
 13. Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ ως ένα μη τοξικό, πλήρως διασπώμενο λίπασμα.Ο καφές είναι μια καλή πηγή αζώτου, ασβεστίουμαγνησίουκαλίου και άλλων ιχνοστοιχείων. Ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα φυτά δεν αγαπούν τον καφέ, όπως οι ντομάτες, τα περισσότερα όμως εμπλουτίζονται από τις προστιθέμενες θρεπτικές ουσίες.
 14. Ο καφές είναι μια εξαιρετική διατροφική προσθήκη στο compost.
 15. Χρησιμοποιήστε το καφέ ως ένα μη τοξικό απωθητικό εντόμων. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού με καφέ για να ψεκάσετε τα φυτά σας. Η μυρωδιά είναι πολύ ισχυρή για τα περισσότερα έντομα.Όμως θα πρέπει να εφαρμόσετε εκ νέου μετά από μια βροχή.
 16. Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ για να κρατήσει τις γάτες από το να σκάβουν και να κάνουν την ανάγκη τους στον κήπο σας.
 17. Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ για να διώξετε τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια. Τόσο η μυρωδιά όσο και η τραχιά επιφάνεια βοηθά στο να κρατήσει μακριά αυτά τα παράσιτα από τον κήπο.
 18. Ο καφές μπορεί να κάνει όξινο το χώμα που αγαπούν τα φυτά όπως οι αζαλέες και τα τριαντάφυλλα. Απλά ρίξτε λίγο καφέ γύρω από τη βάση του φυτού.
 19. Μια λέξη για τα σκουλήκια: αγαπούν τον καφέ όσο και εμείς. Η θεωρία λέει ότι εκτός από την καφεΐνη, το βακτήριο που αναπτύσσεται στους κόκκους του καφέ δεν είναι μόνο μία πηγή τροφής, αλλά βοηθάει το πεπτικό τους σύστημα και τους επιτρέπει να αφομοιώσουν καλύτερα τις τροφές. Τα σκουλήκια που τρώνε καφέ, αναπαράγονται γρηγορότερα, έτσι είναι ιδανικό για τους κήπους γιατί οξυγονώνουν το χώμα. Έτσι, για να βοηθήσετε τα σκουλήκια μπορείτε να:
 20. Ρίξετε κόκκους καφέ στο έδαφος και στο κομπόστ σας.
κομποστΠως να χρησιμοποιήσετε τον καφέ ως βοήθημα ομορφιάς:
Τρίψτε τους κόκκους ανάμεσα από τα μαλλιά σας και ξεπλύνετε για να προσθέσετε απαλότητα και λάμψη.
Χρησιμοποιήστε τους κόκκους του καφέ ως scrub ή μάσκα προσώπου.
Έτσι, πιείτε και απολαύσετε τα πολλά οφέλη που έρχονται ακόμη και όταν το φλυτζάνι σας αδειάσει.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.