Καφές για λίπασμα της τριανταφυλλιάς | το Χρήσιμο

Καφές για λίπασμα της τριανταφυλλιάς

coffee as fertilizer for rosesΧρησιμοποίησε το κατακάθι του καφέ για λίπασμα...


της τριανταφυλλιάς.


Χρησιμοποίησε το κατακάθι του καφέ ως ένα μη τοξικό, πλήρως διασπώμενο λίπασμα.Ο καφές είναι μια καλή πηγή αζώτου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, ψευδαργύρου και άλλων ιχνοστοιχείων. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα τα φυτά δεν αγαπούν τον καφέ, όπως οι ντομάτες, τα περισσότερα όμως εμπλουτίζονται από τις προστιθέμενες θρεπτικές ουσίες.

Tip: Αν έχεις πολλές τριανταφυλλιές και θες μεγάλες ποσότητες καφέ, ζήτησε από τη καφετέρια της γειτονιάς σου να σου δώσει, θα χαρούν να το ξεφορτωθούν.
Το υπόλοιπο κατακάθι ρίξε το στο κομπόστ!

Επίσης οι φλούδες από τις μπανάνες θα δώσουν κάλιο στη τριανταφυλλιά, απλά χώσε μια φλούδα κάτω από το χώμα κοντά στη βάση του φυτού, θα το βοηθήσει να αντισταθεί στις ασθένειες.


Δες επίσης: Εναλλακτικές χρήσεις για το καφέΗ απόλαυση του Ελληνικού καφέ και τα μυστικά του (video)
Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.