Online άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων | το Χρήσιμο

Online άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων

συνταγές φαρμάκων online

Σε ισχύ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα φάρμακα...


Τις ιατρικές συνταγές στο κινητό ή στο mail του μπορεί να πάρει ο ενδιαφερόμενος πολίτης πλέον online μέσω της ιστοσελίδας gov.gr χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσει τις συνταγές τυπωμένες στον φαρμακοποιό!

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό μέσω SMS ή και μέσω e-mail.

Από τη Δευτέρα 23/03/2020, όσοι επιθυμούν, μπορούν να λαμβάνουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις συνταγές φαρμάκων που εκδίδονται από τους ιατρούς (άυλη συνταγογράφηση).

Για την ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης, θα χρειαστείτε να έχετε:

  • Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας
  • Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας κάτω των 18 ετών
  • Το κινητό σας τηλέφωνο ή/ και το email σας, όπου θα σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση
Υπάρχει η δυνατότητα να μπείτε στην εφαρμογή και με κωδικούς ΑΗΦΥ ή eIDAS


Είσοδος με κωδικούς TaxisNet:

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση των κωδικών του TaxisNet και αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες: Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού, Οικογενειακός Ιατρός.

Απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν τον θυμάται, μπορεί να τον αναζητήσει, πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: Εύρεση ΑΜΚΑ

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία γίνεται απλούστερη για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς και φαρμακοποιούς).

Εξασφαλίζεται ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια. Καθιερώνεται, επιπλέον, η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων συνταγών που αφορούν χρόνιες παθήσεις, απαλλάσσοντας τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ιατρείο.

Για είσοδο στην υπηρεσία Άυλη Συνταγογράφηση πατάμε εδώ

Βίντεο με οδηγίες για την διαδικασία ενεργοποίησης της άυλης συνταγογράφησης


Είσοδος με κωδικούς ΑΗΦΥ:

Η είσοδος γίνεται με όνομα χρήστη και κωδικό οι οποίοι παραλαμβάνονται από τον οικογενειακό σας ιατρό. Με αυτούς τους κωδικούς αποκτάτε πρόσβαση στην υπηρεσία του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΑΗΦΥ), καθώς και στις: Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού, Οικογενειακός Ιατρός.

Είσοδος με κωδικούς eIDAS:

Η είσοδος γίνεται με κωδικούς eIDAS. Με αυτούς τους κωδικούς αποκτάτε πρόσβαση στην υπηρεσία Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ), καθώς και στις: Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού, Οικογενειακός Ιατρός. Θα μεταφερθείτε στον κόμβο eIDAS, για να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι σήμερα. 

Πλέον, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει μπορεί να αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή.

Σε περίπτωση, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή και e-mail.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και οδηγίες σχετικά με την ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης:

Οδηγίες για Άυλη Συνταγογράφηση (με κωδικούς TaxisNet)
Οδηγίες για Άυλη Συνταγογράφηση (με κωδικούς ΑΗΦΥ)

Ακολουθούν οι οδηγίες από το gov.gr και την ΗΔΙΚΑ




Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!