Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, πως γίνεται η εγγραφή | το Χρήσιμο

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, πως γίνεται η εγγραφή


Είσοδος στο eclass, πως κάνουμε εγγραφή στα μαθήματα, και άλλες πληροφορίες για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ευθύνη του κηδεμόνα.


Ποια είναι τα βήματα εγγραφής:


Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students.

Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα:

  1. η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο 
  2. να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).


Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.


Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:

Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται στον έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο. (Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική).

Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του σε περίπτωση που χάσει ο γονέας τους κωδικούς πρόσβασης.

Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.

Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Με την εγγραφή, αποστέλλεται ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και με χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστούν οι κωδικοί.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας.

Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Για νέα σύνδεσηhttps://www.sch.gr/syndesi.html

Για εγγραφή μαθητή: https://register.sch.gr/students

Η κεντρική ιστοσελίδαhttps://www.sch.gr

Για είσοδο στην η-τάξη: https://eclass.sch.gr


Τι είναι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο;

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, www.sch.gr) είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διασυνδέει και υποστηρίζει 16.083 μονάδες εκ των οποίων:


  • 14.236 σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτοροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • 132 διοικητικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • 1.100 άλλες μονάδες (π.χ. ΓΑΚ, ΠΕΚ, βιβλιοθήκες κα.)

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και υπηρεσίες υποστήριξης και αρωγής των χρηστών, με προσωποποιημένη πρόσβαση σε 1.066.283 άτομα:


  • 142.223 εκπαιδευτικούς εν ενεργεία
  • 895.123 μαθητές σε σχολεία Πρωτ. & Δευτοροβάθμιας
  • 2.869 διοικητικό προσωπικό
  • 26.068 μη ενεργούς εκπαιδευτικούς (συνταξιούχους, παύση εκπ. ιδιότητας κ.α.)Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.