Κάμερα υπολογιστή τι να προσέξεις πριν την αγορά | το Χρήσιμο

Κάμερα υπολογιστή τι να προσέξεις πριν την αγορά

web camera with microphone

Τι να κοιτάξεις πριν αγοράσεις κάμερα για υπολογιστή με μικρόφωνο...

Πλέον όλο και περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι στον υπολογιστή τους, ένα εγαλείο που είναι χρήσιμο για την δουλειά τους είναι και οι κάμερες για τον υπολογιστή.

Παρακάτω θα δούμε ποια χαρακτηριστικά να προσέξεις πριν προβείς στην αγορά μιας κάμερας για τον υπολογιστή σου.

Ανάλυση κάμερας Webcam


Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από την ανάλυση της συσκευής (μετρώντας σε εικονοστοιχεία). Θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το σκοπό χρήσης:



  •     η ανάλυση των 320x240 είναι αρκετά καλή για τυποποιημένα meetings.
  •     η ανάλυση 640x480 είναι αρκετά καλή για την εγγραφή βίντεο.
  •     η ανάλυση των 1280x960 και περισσότερων είναι απαραίτητη για λήψη ευρείας κλίμακας φωτογραφιών.

φυσικά όσο πιο μεγαλύτερη η ανάλυση τόσο πιο καθαρή η εικόνα.

Καρέ ανά δευτερόλεπτο


Η δεύτερη ποιοτική παράμετρος της web κάμερας είναι τα καρέ ανά δευτερόλεπτο ή Frames Per Second (FPS). Όσο περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο υπάρχουν, τόσο πιο ομαλή και πιο οπτικά ευχάριστη η εικόνα είναι. Συνιστώ να αγοράσεις μια κάμερα με τουλάχιστον 25 FPS.

Επιλογές τοποθέτησης


Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από τον τόπο χρήσης της κάμερας web. Ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένη η συσκευή μπορεί να είναι ο εξής:



  1.     Επιφάνεια εργασίας. Είναι η καλύτερη επιλογή, εάν υπάρχει πολύς χώρος στην επιφάνεια εργασίας σας. Η κάμερα τοποθετείται στη συνηθισμένη βάση.
  2.     Στην "καρφίτσα". Η κάμερα τοποθετείται πάνω στην οθόνη.
  3.     Σε συνδυασμό. Οι πρώτες 2 επιλογές συνδυάζονται.   


Επιλογές σύνδεσης


Τα πιο δημοφιλή μοντέλα web καμερών είναι εξοπλισμένα με σύνδεση USB (2.0 ή 3.0). Αυτή η διεπαφή επιτρέπει τη γρήγορη μετάδοση δεδομένων. Εάν διαθέτεις επιτραπέζιο υπολογιστή (desktop), θα πρέπει να αγοράσεις καλώδιο τουλάχιστον 1,5 μέτρων, για να μην παρουσιάζονται προβλήματα κατά την εγκατάσταση της κάμερας web. Το μήκος δεν έχει σημασία στην περίπτωση ενός φορητού υπολογιστή.

Οι κάμερες που είναι συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή Wi-Fi πρέπει επίσης να αναφερθούν, αλλά είναι ακριβές και δεν λειτουργούν με μεγάλη σταθερότητα, γι 'αυτό δεν είναι τόσο ευρέως διαδεδομένες.

Οι δικτυακές κάμερες μπορούν να συνδεθούν μέσω του διαδικτύου. Συνήθως, τέτοιες συσκευές εγκαθίστανται σε εξωτερικούς χώρους και σε παιδικές αίθουσες, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να ελέγχουν το παιδί τους από απόσταση.


Υποστήριξη λειτουργικού συστήματος (OS)


Οι περισσότερες κάμερες υποστηρίζουν λειτουργικό σύστημα Windows και iOS. Ωστόσο, κατά την αγορά, θα πρέπει να καθορίσετε αν η συσκευή λειτουργεί στο σύστημά σας.


Καταστήματα με web κάμερες:

elektrostore24 (εγώ έχω αυτήν στη φωτογραφία του άρθρου)
Public (την έχει και εδώ)
Banggood (κατάστημα από Κίνα, δες αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα)

Καλύτερο μοντέλο είναι και η Logitech C920 HD Pro είναι πιο ακριβή από την C270 αλλά προσφέρει ανάλυση Full HD 1080p με στεροφωνικό ήχο.
θα τη βρεις στο Media Markt και στο Amazon Αγγλίας,  Σύγκρινε τιμές και βρες ποιο κατάστημα σε συμφέρει να την αποκτήσεις.

Πρόσθετες επιλογές που αξίζει να αναφερθώ:



  • Αυτόματο ζουμ. Τα ακριβά μοντέλα έχουν τη δυνατότητα αυτόματου ζουμ. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίσει το ζουμ στο αντικείμενο σε αυτόματη λειτουργία. Είναι πολύ βολικό.
  • Ενσωματωμένο μικρόφωνο. Η ποιότητα του μικροφώνου, καθώς και η ποιότητα της ενσωματωμένης κάμερας, δεν είναι πάντα η καλύτερη, ωστόσο, λειτουργεί καλά για την απλή επικοινωνία και δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα μικρόφωνο χωριστά.


Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που δίνονται στο άρθρο να είναι χρήσιμες και να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τη σωστή web κάμερα.

Εγώ πάντως έχω επιλέξει τη κάμερα της φωτογραφίας στο συγκερκιμένο άρθρο!

Επειδή πολλοί με ρωτάνε για αγορά laptop, έχω να προτείνω 2 μοντέλα:

  • Το πρώτο το έχει αυτή τη στιγμή προσφορά το media markt και κάνει 329€ και είναι  Lenovo
  • Το δεύτερο είναι λίγο πιο ακριβό αλλά πιο ισχυρό και κάνει 599€ και είναι Dell


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!