Πως να καθαρίσεις τα αθλητικά παπούτσια | το Χρήσιμο

Πως να καθαρίσεις τα αθλητικά παπούτσια

white sneakers

Χρήσιμοι τρόποι για να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια

Αφιερώνεις χρόνο για να καθαρίσεις τα ρούχα σου, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να καθαρίζεις και τα παπούτσια σου!

Tα αθλητικά παπούτσια είναι ένα χρήσιμο κομμάτι του ντυσίματός σου για βόλτες, εξορμήσεις, εκδρομές, πεζοπορίες, τρέξιμο στη φύση ή στο γυμναστήριο αλλά και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Πως όμως θα καταφέρεις να καθαρίσεις τα αθλητικά σου παπούτσια εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να τρίβεις και να ξανατρίβεις με τις ώρες; Ακόμα και αν δεν τα φοράς συχνά καλό θα ήταν να τα καθαρίζεις που και που για να τα φρεσκάρεις και να είναι έτοιμα όποτε τα χρειάζεσαι.

Να έχεις καθαρά παπούτσια δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Έχω γράψει 5 εύκολους τρόπους για να τα κρατάς καθαρά.



1ος τρόπος με σπιτικό καθαριστικό

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μαγειρική σόδα, μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα πανάκι.


  1. Σε ένα μπωλ με νερό και μαγερική σόδα τοποθέτησε τα κορδόνια. Πολλοί βάζουν χλωρίνη αλλά εγώ την αποφεύγω.
  2. Με την οδοντόβουρτσα πάρε λίγη ποσότητα από το μείγμα και τρίψε τα σημεία που τα παπούτσια σου είναι λερωμένα, η σόδα θα καθαρίσει τους βρώμικους λεκέδες.
  3. Αφού τρίψεις όλα τα σημεία σκούπισε με το πανάκι τα παπούτσια σου!

2ος τρόπος στο πλυντήριο


Βάλτα στο πλυντήριο
Τα λευκά πάνινα παπούτσια μπορούν εύκολα να καθαριστούν στο πλυντήριο ρούχων.
Αφαίρεσε τις εσωτερικές σόλες των παπουτσιών και δέσε τα κορδόνια μεταξύ τους για να μη μπλεχτούν στον κάδο.
Ρύθμισε τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς και στις χαμηλές στροφές για να μη χαλάσουν τα παπούτσια.
Καλύτερα να μη βάλεις απορρυπαντικό για να μη χαλάσει η κόλλα των παπουτσιών.



cat in washing machine

Συμβουλή: Μπορείς να αφαιρέσεις τα κορδόνια έτσι ώστε να μην πιαστούν στον κάδο του πλυντηρίου. Επίσης, προτίμησε να βάλεις τα παπούτσια σου σε μια μαξιλαροθήκη ή σε ειδικό δίχτυ/σακούλα πλυσίματος για να μην ταλαιπωρηθούν πολύ.
Αφού πλυθούν τοποθέτησε εφημερίδα μέσα στα αθλητικά σου για να στεγνώσουν φυσικά, σε 2 μέρες θα είναι έτοιμα!

3ος τρόπος κάνε τα παπούτσια σου να μη λερώνονται

Βάλε στα παπούτσια σου μια στρώση για προστασία από τις βρωμιές.
Στη τελική, η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία. Κράτα τα παπούτσια σου μακριά από τη λάσπη, το κόκκινο κρασί και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Ψέκασε τα παπούτσια σου με ένα απωθητικό βρωμιάς.

Αυτό το προιόν από την εταιρεία Cadillac είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον σπρέι χωρίς σιλικόνη που δημιουργεί ένα αόρατο φράγμα για τα υποδήματά σου ενάντια στα διάφορα στοιχεία.

shoe spray

Κράτα το μπουκάλι περίπου 25 εκατοστά από τα παπούτσια σου και ψέκασέ τα.
Pro tip # 2: βάλε τους μια καλή επίστρωση, άφησέ τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια ψέκασέ τα ξανά. Μερικές φορές χρειάζονται 2-3 επιστρώσεις για να σφραγίσουν καλά οι επιφάνειες και να δημιουργηθεί η αδιαβροχοποίηση.

4ος τρόπος κιτ καθαρισμού

Πάρε ένα κιτ καθαρισμού παπουτσιών
Για καθαρισμό βαρέως τύπου, αυτό το κιτ της Crep Protect περιλαμβάνει ένα αφριστικό καθαριστικό Η σειρά προϊόντων της Crep protect έχει αναπτυχθεί για να προστατεύει τα παπούτσια με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο!
shoe cleaning kit

Χαρακτηριστικά:
Η ειδική φόρμουλα του CREP PROTECT, προστατεύει από το νερό και τους υγρούς λεκέδες.
Το kit καθαρισμού με τα μαντηλάκια Crep protect wipes και το Crep protect cure, αναλαμβάνουν να απομακρύνουν οποιονδήποτε λεκέ έχει ‘εγκατασταθεί’ στα παπούτσια σου! Διατίθεται με μια βούρτσα και με το ύφασμα μικροϊνών, Crep eraser για να σβήσεις κάθε ίχνος λεκέ, Crep pills για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές.

5ος τρόπος καθαριστικά μαντηλάκια

Αν δεν θες να πάρεις ολόκληρο το καθαριστικό κιτ τότε μπορείς να βολευτείς με τα καθαριστικά μαντηλάκια ειδικά για τα sneakers σου.

cleaning wipes for sneakers

Τα συγκεκριμένα μαντηλάκια της Crep, έρχονται σε μια μοναδική θήκη, με 12 μαντηλάκια σε μέγεθος ταξιδιού σε ατομική συσκευασία, τα οποία μπορείς να τα τοποθετήσεις μέσα στην τσάντα, στην τσέπη ή στο πορτοφόλι σου! Είναι ιδανικά για sneakers από δέρμα, canvas, νάιλον, βινύλιο κ.α.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!