Τι να κάνεις για να μη σου κλέψουν το αυτοκίνητο | το Χρήσιμο

Τι να κάνεις για να μη σου κλέψουν το αυτοκίνητο

car thief

Κλοπή αυτοκινήτου, πως να την αποφύγεις

Το να σου κλέψουν το αυτοκίνητό σου είναι ένας εφιάλτης, καθώς συνειδητοποιείς πόσο η καθημερινότητά σου εξαρτάται από το αυτοκίνητό σου. Οποιαδήποτε πιθανότητα να βρεθεί το αυτοκίνητό σου είναι ελάχιστη και σε πολλές περιπτώσεις είναι θέμα τύχης, και αν το όχημά σου δεν είναι ασφαλισμένο κατά της κλοπής, τότε καλό είναι τα το ασφαλίσεις άμεσα!


Αλλά τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να γίνει στόχος επιτήδειων το αυτοκίνητό σου για κλοπή και ποιοι είναι οι τρόποι να αποτρέψεις τον ενδεχόμενο κλέφτη από το να φύγει με αυτό;

1 Πρόσεξε που παρκάρεις

Πάρκαρε το αυτοκίνητό σου σε καλά φωτισμένες περιοχές που έχουν πολλή κίνηση. Ένας κεντρικός δρόμος σε μια "κακή" γειτονιά μπορεί να είναι ασφαλέστερος από έναν απομακρυσμένο και μη προστατευμένο χώρο στάθμευσης λίγα τετράγωνα μακριά. Η στάθμευση κοντά σε ένα κατάστημα θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα. Αν είναι δυνατόν βάλε το αυτοκίνητό σου σε ένα φωτεινό μέρος ή σε ένα γκαράζ.

2 Ασφάλισε τα κλειδιά σου


Πρόσεχε όλα τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου και ποτέ μην κρατάς το εφεδρικό στο αυτοκίνητο. Το να κρύψεις ένας κλειδί κοντά στους τροχούς μπορεί να ακούγεται σαν μια έξυπνη λύση, αλλά είναι επίσης ένα μεγάλο χέρι βοήθειας για τους πιθανούς κλέφτες. Αν χάσεις το εφεδρικό, πήγαινε στην αντιπροσωπεία και άλλαξε όλες τις κλειδαριές.

3 Ποτέ μην αφήνεις κάτι αξίας μέσα στο αυτοκίνητο

Ένα από τα πράγματα που παρακινούν τους διαρρήκτες αυτοκινήτων είναι το περιεχόμενο του αυτοκινήτου. Μην αφήνεις τίποτα αξίας σε ένα αυτοκίνητο χωρίς παρακολούθηση. Ούτε ένα πορτοφόλι, ούτε τάμπλετ ούτε ένα τηλέφωνο. Η τοποθέτηση κάτω από τα καθίσματα δεν τα κρύβει. Εάν έχεις ένα φανταχτερό aftermarket στερεοφωνικό σύστημα, καλύτερα να βγάζεις τη πρόσοψη του και να την τοποθετείς στην τσάντα ή στο ντουλαπάκι στο αυτοκίνητο χωρίς να σε δει κάποιος επίδοξος κλέφτης.

4 Χρησιμοποίησε κλειδαριά τιμονιού

Οι κλειδαριές στο τιμόνι, δεν είναι εντελώς ασφαλείας και οι περισσότεροι επαγγελματίες κλέφτες αυτοκινήτων μπορούν να τα πάρουν να τις λύσουν, αλλά:
Α. Δεν είναι όλοι οι κλέφτες αυτοκινήτων επαγγελματίες.
Β. Επειδή ο κλέφτης μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι το θέλει κιόλας.
Γ Αν ενισχυθούν και με άλλα μέτρα ασφαλείας, οι κλειδαριές του τιμονιού είναι ένα ακόμα αποτρεπτικό μέσο για τους κλέφτες.


5 Εγκατέστησε ένα gps tracker

Πιθανώς το καλύτερο μέτρο κατά των κλοπών, δεν εμποδίζει πραγματικά τη κλοπή αλλά θα ξέρεις που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου. Ένας ανιχνευτής αυτοκινήτων GPS θα σου επιτρέψει να γνωρίζεις πάντα πού βρίσκεται το όχημά σου και να το ανακτήσεις σε περίπτωση κλοπής.
Μερικοί άνθρωποι βάζουν αυτοκόλλητα που αναγγέλλουν το σύστημα παρακολούθησης στα αυτοκίνητά τους. Μην το κάνεις αυτό!

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός αυτοκινήτου με GPS tracker είναι ότι ο διαρρήκτης δεν γνωρίζει την ύπαρξή του. Αναγγέλλοντας το GPS, αυτό που λες στον διαρρήκτη είναι ότι πρέπει να ξεψαχνίσει το αυτοκίνητό σου μέχρι να βρει το GPS. Προτείνω τα GPS που έχουν τουλάχιστον 5000mAh μπαταρίας για να κρατάει πολύ. Λειτουργούν με κάρτα sim και στέλνοντας ένα sms σου δίνει το στίγμα σε χάρτη σε ποιο σημείο βρίσκεται το αυτοκίνητό σου!


6 Τι αυτοκίνητο οδηγείς;

Ίσως να σκέφτεσαι ότι όσο πιο φανταχτερό και εντυπωσιακό είναι το αυτοκίνητο, το πιο πιθανό είναι να είναι πιο εύκολος στόχος για κλοπή. Λοιπόν, λάθος. Μπες στη νοοτροπία ενός κλέφτη: ποιο κλεμμένο μπουφάν θα προτιμούσες να φορέσεις; ένα απλό κοινό μπουφάν που κάθε άλλος άντρας φοράει ή ένα εντυπωσιακό παλτό; Δεν είναι μόνο ότι τα high-end αυτοκίνητα ξεχωρίζουν περισσότερο, είναι επίσης ότι αυτά τα αυτοκίνητα συχνά έρχονται εξοπλισμένα με εξαρτήματα που είναι πολύ συγκεκριμένα για το μοντέλο και επομένως έχουν μικρότερη αξία στη μαύρη αγορά. Αυτό ισχύει και για το χρώμα, καθώς οι κλέφτες στοχέυουν πιο δημοφιλείς και κοινές επιλογές χρωμάτων, όπως μαύρο, μπλέ και ασημί. Επιλέγοντας ένα λιγότερο δημοφιλές χρώμα, θα αποθαρρύνεις τους κλέφτες, και όσο πιο άσχημο θα είναι, τόσο πιο ασφαλές θα είναι το αυτοκίνητό σου.

Τώρα αν τύχει και σου το κλέψουν, πάρε τηλέφωνο ένα ταξί, διάβασε γιατί!


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!