Σύγκριση mailchimp και mailerlite, ποιο είναι το καλύτερο; | το Χρήσιμο

Σύγκριση mailchimp και mailerlite, ποιο είναι το καλύτερο;

mailchimp vs mailerlite
Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα email marketing για εσένα;

Τι είναι το email marketing; 

Το email marketing είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας είτε είναι φυσικά είτε ψηφιακά μέσω της προώθησής τους με emails.

Η συλλογή των email θα χρειαστεί να γίνει έξυπνα και μεθοδικά, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα παραληπτών και να αυξήσουμε τις πωλήσεις των προϊόντων. Ένα παράδειγμα είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ένα ψηφιακό αρχείο όπως ένα pdf ή κάποιο ποσοστό έκπτωσης στην επόμενη αγορά που θα κάνει.

Έχω γράψει για άλλες 2 πλατφόρμες email marketing το ClickFunnels και το GetResponse, σε αυτό το άρθρο θα πούμε για τις γνωστές πλατφόρμες MailChimp και την Mailerlite που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε δωρεάν αν έχουμε μέχρι 2000 συνδρομητές στην περίπτωση του MailChimp και 1000 email συνδρομητές στη περίπτωση του Mailerlite!

Ποιο είναι το κόστος στις 2 αυτές πλατφόρμες;

κόστος mailchimp και mailerlite
Κόστος




















Βλέπουμε από τον παραπάνω πίνακα οτι το mailchimp μετράει τους διπλούς subscribers ενώ το mailerlite δεν τους μετράει απλά υπολογίζει καθαρά και από μια φορά τις διπλές εγγραφές.
Το mailerlite είναι δωρεάν μέχρι τους 1000 συνδρομητές στην email λίστα μας, ενώ το mailchimp είναι δωρεάν μέχρι τους 2000 συνδρομητές δηλαδή τους διπλάσιους απ' ότι στο mailerlite!
Από τους 5000 και πλέον συνδρομητές φαίνεται να συμφέρει το mailerlite γιατί κοστίζει 30$ το μήνα ενώ το mailchimp κοστίζει 50$ ανά μήνα.

Συμπέρασμα: μέχρι 2000 συνδρομητές συμφέρει το mailchimp, από 2000 και πάνω συμφέρει το mailerlite και αξίζει να αλλάξουμε πλατφόρμα γιατί θα γλυτώνουμε κάθε μήνα 20$-30$!
Για πιο επαγγελματικές λύσεις προτείνω ClickFunnels ή GetResponse διάβασε το σχετικό άρθρο.


Σύγκριση χαρακτηριστικών Mailchimp vs MailerLite

σύγκριση mailchimp vs mailerlite
Χαρακτηριστικά 1





















Στον παραπάνω πίνακα 1 παρατηρούμε τα ίδια χαρακτηριστικά και για τις 2 πλατφόρμες ότι έχει η μια προσφέρει και η άλλη πλατφόρμα email marketing. Drag & drop editor, φιλικές στις κινητές συσκευές, υποστηρίζουν rss, μπορείς να διαχειριστείς τους συνδρομητές και στις 2 πλατφόρμες, δίνουν τη δυνατότητα για εγγραφή και διαγραφή στον συνδρομητή, click map και υποστηρίζουν και οι 2 emoji.

mailerlite vs mailchimp
Χαρακτηριστικά 2






















Στον παραπάνω πίνακα βέπουμε κάποιες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους η πρώτη βασική διαφορά είναι πως το mailchimp δεν υποστηρίζει resend mail δηλαδή αν δεν πάει το email δεν έχει τη δυνατότητα να το ξαναστείλει αυτόματα ενώ το mailerlite υποστηρίζει auto resend.

Δεύτερη σηματική διαφορά είναι το κόστος για customized domains δηλαδή να μας δίνει την δυνατότητα για δικό μας όνομα domain, το mailerlite το υποστηρίζει ενώ το mailchimp το παρέχει αυτό το χαρακτηριστικό με επιπλέον 99$ το έτος.
Άλλη μια διαφορά μεταξύ τους είναι το unsubscribe page builder δηλαδή να έχουμε τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε το μήνυμα που θα γράψουμε όταν κάποιος συνδρομητής διαγραφεί απο τη λίστα μας, το mailerlite μας τη δίνει αυτη τη δυνατότητα ενώ το mailchimp δεν μας τη παρέχει!

mailchimp vs mailerlite
Χαρακτηριστικά 3
















Στον πίνακα 3 παρατηρούμε πως και οι 2 πλατφόρμες υποστηρίζουν διαχείρηση αρχείων, popups, εφαρμογή για ipad, API ενώ στο σημαντικό τομέα που είναι η υποστήριξη πελατών το mailchimp παρέχει υποστήριξη μέσω email, μέσω chat Δευτέρα - Παρασκεύη αλλά μόνο στο πλάνο επι πληρωμή. Το mailerlite αντιθέτως παρέχει υποστήριξη μέσω email, live chat ακόμα και στην δωρεάν εκδοσή του όλες τις μέρες τις εβδομάδας!

best email marketing platform

Θα ξαναγράψω το συμπέρασμα πως μέχρι 2000 συνδρομητές συμφέρει το mailchimp, από 2000 και πάνω συμφέρει το mailerlite και αξίζει να αλλάξουμε πλατφόρμα γιατί θα γλυτώνουμε κάθε μήνα 20$-30$!
Βέβαια αξίζει να σκεφτούμε και το mailerlite ακόμα και αν έχουμε 1000-2000 συνδρομητές λόγων των περισσότερων χαρακτηριστικών που προσφέρει.
Για πιο επαγγελματικές λύσεις προτείνω ClickFunnels ή GetResponse διάβασε το σχετικό άρθρο.

Ελπίζω να σου άρεσε το άρθρο!

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία όλων των συσκευών σας με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!