Προστατίτιδα και στυτική δυσλειτουργία αντιμετώπιση | το Χρήσιμο

Προστατίτιδα και στυτική δυσλειτουργία αντιμετώπιση

erectile dysfunction
Πως να αντιμετωπιστεί η στυτική δυσλειτουργία...

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σε μία σχέση. Οι ρίζες όμως της υγιούς αυτής σχέσης ξεκινάνε από την υγεία του άντρα (σωματική, ψυχική, πνευματική, νοητική).
Για να μπορεί ένας άντρας να ανταποκριθεί σε μια υγιή σεξουαλική ζωή θα πρέπει αρχικά να μπορεί να λειτουργεί κατάλληλα εκ των έσω.

Χρησιμοποιούμε τον όρο στυτική δυσλειτουργία για να προσδιορίσουμε την αδυναμία δημιουργίας και διατήρησης της στύσης του πέους.



Η στύση για τους άνδρες δεν αποτελεί απλά μια φυσική δραστηριότητα του οργανισμού, αλλά και σύμβολο ανδρισμού που προσθέτει αυτοπεποίθηση. Όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, ο άνδρας αισθάνεται ανικανότητα, απογοήτευση και ανησυχία.

Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι η αδυναμία στύσης σχετίζεται με το γήρας, στην πραγματικότητα όμως, είναι μία κατάσταση την οποία βιώνουν οι άνδρες όλων των ηλικιών σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η στυτική δυσλειτουργία αφορά πάνω από 150 εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως  και το 25% αυτών αφορά τους άνδρες που είναι άνω των 50 ετών.  Επίσης το 60% αυτών είναι άνδρες που ξεπερνούν τα 70 έτη.

Σοβαρές επιπτώσεις στη σεξουαλική λειτουργία προκαλούν οι παθήσεις του προστάτη, οι οποίες εμφανίζονται συχνά. Ένας στους δύο άντρες θα παρουσιάσει συμπτώματα προστατίτιδας, ένας στους έξι θα παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη και ένας στους τρεις συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Έχω γράψει έναν οδηγό αντιμετώπισης διάφορων ασθενειών και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας βότανα, αλλά δεν αναφέρει ο οδηγός για τη στυτική δυσλειτουργία.
Ας δούμε λοιπόν πως η φύση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην γρήγορη ομαλοποίηση της λειτουργίας του προστάτη και στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας του άντρα.


Θα αναφέρω το εξαιρετικό φυτικό σύμπλεγμα ActiPotens, το οποίο ρυθμίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τις λειτουργίες του προστάτη.


Λειτουργεί ταυτόχρονα σε 4 κατευθύνσεις:



  1. έχει αντιβακτηριακή δράση
  2. ρυθμίζει τη λειτουργία του προστάτη
  3. αποτρέπει την ανάπτυξη μη φυσιολογικών κυττάρων στον προστάτη και στο ουροποιητικό σύστημα
  4. ρυθμίζει τη στυτική λειτουργία.


Επιπλέον, η μοναδική φυσική φόρμουλα του ActiPotens ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βελτιώνει τη γενική ευημερία, αφαιρεί την ψυχική και σωματική κόπωση.


Πώς επηρεάζει το ActiPotens το αντρικό σώμα

Το ActiPotens περιέχει Τριβόλι (Tribulus Terrestris) Το Tribulus terrestris είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως για ποικίλα πιθανά οφέλη για την υγεία και είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της λίμπιντο, διατηρεί υγιές το ουροποιητικό σύστημα και μειώνει το πρήξιμο, καθώς επίσης βοηθά στην αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Συμβουλές για υγιή προστάτη, πως να αντιμετωπίσουμε τη προστατίτιδα

 Δίνουμε προσοχή στους υδατάνθρακες. Η διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με αποφυγή των επεξεργασμένων υδατανθράκων διπλασίασε τη διάρκεια ζωής σε πειραματόζωα με καρκίνο του προστάτη, ένα θετικό αποτέλεσμα που μένει τώρα να επιβεβαιωθεί και σε ανθρώπινες κλινικές μελέτες.

 Αποφύγετε το κόκκινο κρέας και τα κορεσμένα λιπαρά, το γάλα και τα αβγά, καθώς είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αποφύγετε τις τηγανιτές τροφές και προτιμήστε τροφές μαγειρεμένες στο φούρνο.

Τρώτε λιπαρά ψάρια. Όσοι δεν τρώνε ψάρια αυξάνουν μέχρι και τρεις φορές τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Πιείτε πράσινο τσάι που έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον εργαστηριακά, ότι μειώνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον προστάτη. Ή πιείτε χυμό από ρόδι που επίσης έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί την εξέλιξη της πάθησης και είναι αντιοξειδωτικό.

Προτιμήστε τις κόκκινες τροφές. Το λυκοπένιο που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντικαρκινικά φυσικά συστατικά, ειδικά όταν καταναλώνεται με έλαιο σπόρου κολοκύθας, το οποίο αυξάνει την απορρόφησή του. Εκτός από τις ντομάτες, το λυκοπένιο βρίσκεται στα ώριμα βερίκοκα, τις κόκκινες πιπεριές, τα κεράσια, τα μούρα, τα ροδάκινα, την κόκκινη πάπρικα, τις φράουλες και το καρπούζι.

Χρησιμοποιήστε τη ρίγανη στο φαγητό σας. Αυτό το υπερβότανο περιέχει καρβακρόλη, που φαίνεται ότι προκαλεί τον κυτταρικό θάνατο στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, εγώ τη βαζω ακόμα και στο τοστ! Πιθανότατα να λειτουργεί σε συνέργεια με το λυκοπένιο στον χυμό ντομάτας.

Καταναλώστε μπρόκολο. Αυτό το σταυρανθές λαχανικό έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και η κατανάλωσή του δύο φορές τη βδομάδα εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον προστάτη.

Φιλτράρετε το νερό που πίνετε. Χρησιμοποιήστε κάποιο φίλτρο νερού καθώς το νερό βρύσης είναι μολυσμένο από οιστρογονικές ουσίες που προκύπτουν από τα φάρμακα συνθετικών ορμονών, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη. Προτείνω φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Φροντίστε για την πρόσληψη βιταμίνης D. Οι άντρες με υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους μειώνουν σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Είκοσι λεπτά ηλιοφάνειας είναι αρκετά για την παραγωγή της βιταμίνης.

Ύπνος σε απόλυτο σκοτάδι. Η υπερβολική έκθεση σε τεχνητό φως μπορεί να προάγει τον καρκίνο του προστάτη λόγω της καταστολής της παραγωγής μελατονίνης. Οι άντρες που κοιμούνται περισσότερες από εννέα ώρες κάθε βράδυ μειώνουν κατά 50% την πιθανότητα να προσβληθούν από καρκίνου του προστάτη. Κλείστε τα κινητά στο κρεββάτι, το μόνο φως που επιτρέπει τη ξεκούραση του εγκεφάλου είναι το κόκκινο, προτιμήστε κόκκινο φωτάκι νυκτός.

 Δε χρειάζεται να πούμε να κόψετε το κάπνισμα και να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ αυτό εννοείται, και τα δύο συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Ασκηθείτε. Μόλις τρεις ώρες άσκησης ή και περισσότερο, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητές σας να προσβληθείτε από καρκίνο του προστάτη, ενώ το περπάτημα με γρήγορο ρυθμό για τουλάχιστον μία ώρα τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο κατά 44%. Προτιμήστε το περπάτημα, με το τρέξιμο καταπονούνται οι αρθρώσεις.

 Αποφύγετε τα φάρμακα κατά της χοληστερίνης. Η μακροχρόνια χρήση στατινών, του φαρμάκου για τη μείωση της χοληστερίνης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας ώστε να σας κατευθύνει και να σας συμβουλέψει κατάλληλα.



Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!