15 λόγοι να αρχίσεις να τρως ρόδι | το Χρήσιμο

15 λόγοι να αρχίσεις να τρως ρόδι

15 Reasons To Start Eating PomegranateΈνα από τα αγαπημένα φρούτα, το ρόδι προσφέρει κάτι περισσότερο από απίστευτη γεύση. Δες τους 15 λόγους για να αρχίσεις να τρως ρόδια ή να πιεις το χυμό τους...







15 λόγοι να αρχίσεις να τρως ρόδι 


  1. Το ρόδι έχει θετική επίδραση ενάντια στη γήρανση. Τα ρόδια περιέχουν τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών ,η αντιοξειδωτική ικανότητα (ORAC) του ροδιού είναι 2.860 μονάδες ανά 100 γραμμάρια!
  2. Προστατεύει τα νεφρά. Ένα εκχύλισμα του χυμού ρόδι εμποδίζει τη νεφρική βλάβη και τα προστατεύει από τις βλαβερές τοξίνες.
  3. Προστατεύει και αναζωογονεί το ήπαρ.Ο χυμός ροδιού όχι μόνο προστατεύει το ήπαρ αλλά βοηθάει στην αναγέννηση του.
  4. Το ρόδι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σημαντική ειδικά στα κρύα κλίματα.
  5. Τα ρόδια είναι αντιαλλεργικάΤα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες που έχουν αποδειχτεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που είναι συνδεδεμένες με τις αλλεργίες.
  6. Τα ρόδια μπορούν να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις. Νέες έρευνες δείχνουν ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει χοληστερόλη και να διαλύσει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα. 
  7. Το ρόδι μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του προστάτηΈρευνες έχουν δείξει πως ο χυμός του ροδιού προκαλεί το θάνατο των καρκινογόνων κυττάρων.
  8. Το ρόδι μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού. Οι επιστήμονες σε ένα πανεπιστήμιο μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του κατά του καρκίνου του μαστού. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός ροδιού και τα εκχυλίσματά του είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου.
  9. Το ρόδι μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του δέρματοςH κατανάλωση ροδιού σχετίστηκε με μείωση στους δύο κύριους τύπους καρκίνου του δέρματος: βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα , σύμφωνα με νέα έρευνα στο περιοδικό της δερματολογίας.
  10. Το ρόδι προστατεύει το DNAΤα φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά στα ρόδια, φαίνεται να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος ώστε να το προστατεύσουν.
  11. Το ρόδι ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση. Πρώιμη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ένα περιοδικό διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης, όταν καταναλώνουμε γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
  12. Το ρόδι ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο. Έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ένα περιοδικό δείχνει ότι το ρόδι συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα , βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τις φλεγμονές και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στο μεταβολικό σύνδρομο. Αυτό συχνά εμπλέκεται στη παχυσαρκία και είναι ένας πρόδρομος για το διαβήτη.Το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
  13. Προστασία κατά των μολυσματικών νόσων. Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ένα περιοδικό έδειξε ότι ένα εκχύλισμα του ροδιού αυξάνει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου κατά των Gram-αρνητικών παθογόνωνΠολλά Gram-αρνητικά βακτήρια είναι γνωστά για την αντοχή τους στα φάρμακα.
  14. Προστασία κατά της νόσου του ΑλτσχάιμερΑυτό το φρούτο μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Σε μια μελέτη, τα ποντίκια που είχαν εκτραφεί για να αναπτύξουν την ασθένεια συσσώρευσαν σημαντικά λιγότερη amyloidal πλάκα και είχαν καλύτερη απόδοση στις διανοητικές εργασίες.
  15. Το ρόδι προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδαΤα ρόδια έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες κατάλληλα για την επούλωση των οστών.

Είναι δύσκολο να το καθαρίσεις; Δες εδώ πως να καθαρίσεις το ρόδι σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Πηγή

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!