Πως να ενθαρύνεις την ανθοφορία στις ορχιδέες | το Χρήσιμο

Πως να ενθαρύνεις την ανθοφορία στις ορχιδέες

how to rebloom your orchid
Σπιτικό λίπασμα για τις ορχιδέες απο το ρόφημά σου...











Αν πίνεις τσάι τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρόφημά σου σαν λίπασμα στις ορχιδέες σου!

Αφού πιω ένα φλιτζάνι τσάι (μαύρο ή πράσινο) απλώς γεμίζω άλλο ένα φλιτζάνι με το ίδιο φακελάκι τσαγιού. Το αφήνω να κρυώσει και ποτίζω με αυτό το φυτό (τουλάχιστον 1 φορά το μήνα). Επίσης, χρησιμοποιώ απομεινάρια καφέ για τη λίπανση άλλων φυτών όπως οι τριανταφυλλιές.

Η ορχιδέα χρειάζεται αραιό πότισμα (1 φορά την εβδομάδα). Ποτίζουμε την ορχιδέα βυθίζοντας το γλαστράκι της σε ένα κουβά νερό για περίπου 20 λεπτά, έπειτα αφήνουμε το γλαστράκι της να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε πίσω στο κασπό.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε σπιτικά λιπάσματα ορχιδέας είναι ότι οι ορχιδέες χρειάζονται ένα λίπασμα που έχει υψηλά επίπεδα αζώτου από τα συνηθισμένα φυτά στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το χώμα μιας ορχιδέας συνήθως αποτελείται από φλοιό δέντρου. 

Ο φλοιός είναι το σπίτι των βακτηρίων που καταναλώνουν πολύ από το άζωτο στα λιπάσματα, αφήνοντας πολύ λίγο για την ίδια την ορχιδέα, οπότε η ορχιδέα σας χρειάζεται να το αντισταθμίσει!

Και αυτή η τεχνική δεν είναι μόνο για τις ορχιδέες. θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε φυτά που ευδοκιμούν σε πιο όξινο χώμα, όπως τα τριαντάφυλλα και οι φτέρες.

Παρακολουθήστε για τυχόν υπερβολική λίπανση - τα σημάδια περιλαμβάνουν:
Λευκές κρούστες στο μέσο γλάστρας.
Μαύρες ρίζες.
Τα φύλλα πεθαίνουν στις άκρες.

Χρήσιμα tips:


  1. Όταν ποτίζετε τις ορχιδέες σας, προσέξτε να μην βρέξετε τα φύλλα.
  2. Εάν παγιδεύεται νερό μεταξύ των φύλλων, τα στεγνώνετε γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτομάντηλου ή μια μπατονέτα.
  3. Μετά το πότισμα, μην αφήνετε τα στάσιμα νερά να έρθουν σε επαφή με τη βάση της γλάστρας της ορχιδέας.
  4. Η υπερχείλιση θα οδηγήσει σε κίτρινα, κατεστραμμένα φύλλα. Εάν τα φύλλα της ορχιδέας σας γίνονται κίτρινα και εμφανίζουν σημεία σήψης, σταματήστε το πότισμα για λίγες εβδομάδες.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!