Τι να φας και τι να πιεις μετά απο ξενύχτι | το Χρήσιμο

Τι να φας και τι να πιεις μετά απο ξενύχτι

hangover tipsΤι να καταναλώσεις μετά το hangover...



Τα ήπιες το προηγούμενο βράδυ; Δες τι να καταναλώσεις για να νοιώσεις καλύτερα:









Τι να πιεις:

Νερό
 Το ελιξίριο της ζωής θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή για το hangover. Το αλκοόλ είναι διουρητικό, που σημαίνει ότι ωθεί τα υγρά έξω από το σώμα. Όταν τίποτα δεν έχει απομείνει στη "δεξαμενή" το σώμα θα αντλεί νερό από κάθε διαθέσιμη πηγή, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, εξ ου και οι πονοκέφαλοι. Πίνοντας νερό πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων επώδυνων hangover, επίσης πίνοντας νερό το πρωί δεν βλάπτει ποτέ.

Αθλητικά ποτά και νερό καρύδας.
 Τα ζαχαρούχα αθλητικά ποτά μπορεί να κάνουν στη προπόνηση περισσότερο κακό παρά καλό, αλλά αυτό δεν ισχύει σε ένα "δολοφονικό" hangover. Πιές ένα αθλητικό ποτέο ή φτιάξε το δικό σου ισοτονικό ποτό για την αποκατάσταση των υγρών και ηλεκτρολυτών. Ακόμα καλύτερα, άνοιξε ένα κουτί χυμό από νερό καρύδας, το οποίο περιέχει πέντε απο τους ηλεκτρολύτες που βρίσκονται στο ανθρώπινο αίμα, ενώ τα περισσότερα αθλητικά ποτά έχουν μόνο δύο.

Τζίντζερ ή τσάι μέντας.
Για ένα χαλαρωτικό ρόφημα, μην ψάχνεις πέρα από το αγαπημένο τσάι από βότανα της γιαγιάς. Μελέτες δείχνουν ότι το τσάι απο τζίντζερ μπορεί να μειώσει τη ναυτία. Το τσάι μέντας (μια κοινή θεραπεία για τη πρωινή ναυτία σε έγκυες) μπορεί επίσης να απαλύνει τον πόνο στο στομάχι και να μειώσει τη ναυτία.

Ο χυμός φρούτων.
Πιες ένα ποτήρι μήλου ή χυμό cranberry για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκαμψης. Η φρουκτόζη στους φρουτοχυμούς δίνει στο σώμα κάποια άμεση ενέργεια, και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει το μεταβολισμό για να απαλλαγούμε από τις τοξίνες του αλκοόλ. Ο χυμός περιέχει επίσης βιταμίνες και άφθονο νερό για να ενυδατωθεί το σώμα.

Χυμός από τουρσί.
Αυτή η θεραπεία για το πονοκέφαλο είναι πολύ περίεργη για να είναι αληθινή! Το όξινο υγρό περιέχει ξίδι, αλάτι και νερό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών και των επιπέδων του νατρίου. Για καλύτερα αποτελέσματα πιες 60 ml πριν την έξοδο στα μπαρ και τα άλλα 60 ml το πρωί.

Τι να φας:

Οι μπανάνες, ακτινίδια, και το σπανάκι.
 Αυτά τα φρούτα και λαχανικά είναι φορτωμένα με κάλιο, ένα σημαντικό ηλεκτρολύτη που συχνά εξαντλείται λόγω της διουρητικής δράση του αλκοόλ. Πρόσθεσε λίγο γιαούρτι και ανακάτεψε αυτά τα υλικά για ένα απολαυστικό smoothie.

Αυγά.
Τα αυγά είναι γεμάτα από αμινοξέα όπως η κυστεΐνη και η ταυρίνη. Η ταυρίνη ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κατά της ηπατικής νόσου. Η κυστεΐνη διασπά την ακεταλδεΰδη, το χημικό που προκαλεί πονοκέφαλο όταν το ήπαρ διασπά την αιθανόλη.

Κοτόπουλο, σούπα μανέστρα.
Μπορεί να μην είναι το πιο συμβατικό τρόφιμο για το hangover, αλλά ένα πιάτο ζυμαρικά μπορούν να ανανεώσουν τα επίπεδα νατρίου και νερού στο σώμα. Το κοτόπουλο και μερικά λαχανικά περιέχουν κυστεΐνη, που δίνουν στο συκώτι μια αναγκαία ώθηση.

Κράκερ.
Τα κρακερς περιέχουν πολλά συντηρητικά, έτσι καλύτερα να διαλέξεις υγιεινά δηλαδή αυτά που είναι 100% ολικής άλεσης.

Βρώμη.
Ένα ζεστό μπολ με πλιγούρι βρώμης περιέχει άφθονα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οξέων στο σώμα και να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δίνοντάς σας μια άμεση ώθηση ενέργειας.

Ντομάτες.
Άσε το Bloody Mary, πιες χυμό ντομάτας. Οι Ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα. Οι ντομάτες περιέχουν επίσης φρουκτόζη και βιταμίνη C που δίνουν στο ήπαρ ενέργεια.


Τι να αποφύγεις:


Λιπαρά τρόφιμα.
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεται πως αν φάμε κάτι λιπαρό θα μας περάσει ο πονοκέφαλος ή το hangover τα λιπαρά φαγητά δεν είναι καλή λύση. Ένα μεγάλο λιπαρό γεύμα βοηθάει καλύτερα στην πρόληψη του hangover παρά στη θεραπεία του. Τρώγοντας ένα γεύμα πριν τη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει ώστε να "μονωθεί" το στομάχι, εμποδίζοντας το αλκοόλ από το να απορροφηθεί από το βλεννογόνο του στομάχου και το κυκλοφορικό σύστημα. Τηγανητό φαγητό το πρωί μετά το ξενύχτι μπορεί να ερεθίσει πραγματικά ένα ευαίσθητο στομάχι, οπότε αφήστε το για αργότερα.

Καφές.
Ακούγεται σαν την καταλληλότερη στιγμή για ένα φλιτζάνι καφέ. Λάθος! Όπως και το αλκοόλ, ο καφές είναι διουρητικός, έτσι θα αφυδατώσει το σώμα, ακόμη περισσότερο. Ο καφές είναι ένα αγγειοσυσταλτικό - μια ουσία που προκαλεί τα κύτταρα του αίματος να πρηστούν - έτσι ένας espresso το πρωί θα οδηγήσει το πονοκέφαλο στο επόμενο επίπεδο. Για να αισθανθείς καλύτερα, να προτιμήσεις ροφήματα χωρίς καφεΐνη, όπως τσάι από βότανα, χυμούς, ή απλά νερό.

Χυμός πορτοκαλιού.
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά καλύτερα να το αποφύγεις μετά από μια νύχτα έξω στο μπαρ. Τα ξινά εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ μπορεί να ερεθίσουν το ήδη ευαίσθητο στομάχι.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!