Πως να αγοράσεις τα καλύτερα φυτά για το κήπο σου | το Χρήσιμο

Πως να αγοράσεις τα καλύτερα φυτά για το κήπο σου


tips for buying plantsΤι να προσέξεις ώστε να αγοράσεις τα καλύτερα φυτά για το κήπο σου...







Έχω γράψει πως μπορείς να γλυτώσεις χρήματα από τα φυτώρια, ας δούμε πως μπορείς να διαλέξεις τα καλύτερα φυτά.



  • Φτιάξε μια λίστα

Είναι ωραίο να πηγαίνεις για μια βόλτα στα φυτώρια ή στα κέντρα κηπευτικών ειδών, αλλά μην αγοράσεις κάτι εάν δεν έχεις μελετήσει τι να πάρεις και ποιο φυτό είναι κατάλληλο για το κήπο σου. Καλύτερα να ξέρεις τι να αγοράσεις πριν πας.

  • Μην αγοράζεις μόνο ένα ή δύο φυτά
Προτίμησε να αγοράσεις περισσότερα φυτά ώστε να έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα για το κήπο σου εκτός και αν έχεις πολύ μικρό κήπο.


  • Διάλεξε το σωστό αντικαταστάτη φυτού
Να έχεις αυτοπεποίθηση με το αρχικό πλάνο του κήπου σου, αλλά αν πρέπει να αντικαταστήσεις τα φυτά σου με κάποια άλλα φυτά διάλεξε τους αντικαταστάτες τους αφού έχεις κάνει κάποια έρευνα. Συνήθως ένα υποκατάστατο δε θα πληρεί τις ακριβείς απαιτήσεις σου. Ένα καλό φυτώριο μπορεί να σε βοηθήσει στη σωστή επιλογή φυτού.

  • Επέλεξε τα πιο υγιή φυτά
Έλεγξέ τα από πάνω μέχρι κάτω. Θα πρέπει να έχουν πολλούς μίσχους! Βεβαιώσου πως δεν έχουν συμπτώματα αρρώστιας (κίτρινα φύλλα, παράσιτα). Τα μεγάλα ζιζάνια στη γλάστρα είναι σημάδι παραμελημένου φυτού. Κοίτα κάτω από τη γλάστρα, έχει μεγάλες ρίζες που βγαίνουν από τις τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας; Αν έχει λίγες είναι εντάξει, δείχνει πως το φυτό έχει υγιές ριζικό σύστημα. Αν έχει μεγάλες καλύτερα να αποφύγεις την αγορά του συγκεκριμένου φυτού. Αν τελικά το αγοράσεις, πριν το φυτέψεις κόψε μερικές ρίζες και ξεχώρισε-αραίωσε τις.

  • Διάλεξε με προσοχή το μέγεθος του φυτού
Συχνά τα φυτώρια έχουν πολλά μεγέθη από το ίδιο φυτό. Όσο μεγαλύτερη είναι η γλάστρα τόσο περισσότερο θα πληρώσεις. Αντί να αγοράσεις το μεγαλύτερο καλύτερα να πάρεις περισσότερα μικρά η μεσαίου μεγέθους φυτά. Θα μεγαλώσουν όλα μαζί ομοιόμορφα.

  • Μην επιλέξεις ένα φυτό σε πλήρη άνθιση
Εφόσον μπορείς να επιβεβαιώσεις το χρώμα, είναι καλύτερα να αγοράσεις το φυτό με τα λιγότερα λουλούδια από τα άλλα. Καλύτερα να έχει μπουμπούκια παρά να είναι ανθισμένο!
Ακόμα μπορείς να κόψεις μερικά λουλούδια ώστε το φυτό να δώσει όλη του την ενέργεια στις ρίζες και να "εγκατασταθεί" πιο γρήγορα!


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!