Πως να γλυτώσεις τα χρήματα σου στα φυτώρια και στα κέντρα κήπου | το Χρήσιμο

Πως να γλυτώσεις τα χρήματα σου στα φυτώρια και στα κέντρα κήπου

5 τρόποι να γλυτώσεις λεφτά στην αγορά κηπευτικών...


Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα στη  κηπουρική είναι να καλλιεργήσεις τα φυτά σου από σπόρους αρχίζοντας 6-8 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. Αν δεν έχεις ξεκινήσει νωρίς μην ανησυχείς, χρησιμοποίησε τις παρακάτω συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων:





  1. Μάθε τι ευδοκιμεί καλά στο κλίμα της περιοχής σου. Αφιέρωσε χρόνο ερευνώντας ποιο φυτό ευδοκιμεί στη περιοχή σου και είναι κατάλληλο γι αυτήν. Επέλεξε τα φυτά που είναι ιδανικά για το κλίμα σου.
  2. Αγόρασε κυρίως πολυετή. Τα πολυετή φυτά (perennials) ανθίζουν χρόνο με το χρόνο, με την καλύτερη ανθοφορία να λαμβάνει χώρα από το δεύτερο έτος και μετά. Γεμίζοντας τον κήπο σου κυρίως με πολυετή φυτά, πληρώνεις μόνο μία φορά.
  3. Όταν αγοράζεις μονοετή (annuals), κοίταξε γι αυτά που ρίχνουν τους σπόρους τους (αυτοφυή,reseed) από μόνα τους. Παπαρούνες, coreopsis, κόσμος, hollyhocks, cleomy κατιφές και κάποια άλλα φανταχτερά μονοετή θα ρίξουν τους σπόρους τους στο τέλος της περιόδου ανθοφορίας, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά δεν θα χρειαστεί να τα αγοράσεις και πάλι.
  4. Ψάξε για πολλαπλά φυτά σε ένα γλαστράκι. Πολλές φορές θα πετύχεις δύο φυτά να μεγαλώνουν σε ένα γλαστράκι, έτσι παίρνεις 2 φυτά στη τιμή του ενός. Πριν το αγοράσεις κοίταξε τις ρίζες να μην είναι μπλεγμένες πολύ μεταξύ τους και να μην εξέχουν πολύ από τις τρύπες.Στο σπίτι χώρισε προσεκτικά τα δυο φυτά με τα δάχτυλα σου και φύτεψε τα χωριστά. 
  5. Ψώνισε προς το τέλος της σεζόν για να πετύχεις καλές προσφορές. Μπορείς να πετύχεις εκπτώσεις ακόμα και στα 2/3 της τιμής σε κάποια πολυετή φυτά.



Εxtra tip: κέρδισε χρόνο για το κήπο σου την επόμενη χρονιά με το να κρατήσεις σπόρους από τα φυτά σου. Απλά σύλλεξε τους σπόρους, βάλε τους στον στον ήλιο να ξεραθούν πριν τους τοποθετήσεις σε φακελάκια με το όνομα του κάθε φυτού. Το χειμώνα μην ξεχάσεις να ελέγξεις πότε είναι η κατάλληλη εποχή για σπορά.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!