Ποια βότανα και λαχανικά μπορείς να καλλιεργήσεις μέσα στο σπίτι

 5 βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται σε εσωτερικό χώρο...Ακόμα και αν ζεις σε μικρό χώρο μπορείς να καλλιεργήσεις τα δικά σου λαχανικά και βότανα!


Ένα φυτό με μακριά μυτερά φύλλα που του αρέσουν οι συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου (περίπου 21 βαθμούς Κελσίου) και η μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός. Προτιμά το στεγνό χώμα, πότισε αφού έχει στεγνώσει το χώμα. Αυτό το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει εγκαύματα, εκδορές και τη φαγούρα στο δέρμα επίσης το gel του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συστατικό σε φαγητά, γιαούρτι, ποτά και γλυκά. Προσοχή στη κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γιατί μπορεί να είναι τοξικό. 

  • Ντομάτες
Το κόκκινο φρούτο που προέρχεται από το Μεξικό με μίνι ποικιλίες όπως οι tiny tim και small fry οι οποίες αναπτύσσονται εύκολα σε μικρές εγκαταστάσεις και είναι ιδανικές για εσωτερικούς κήπους. Χρειάζονται πολύ θερμότητα και φως, τοποθέτησε τις σε ένα νότιο παράθυρο. Το έδαφος θα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο που είναι ευεργετικό για την υγεία.

  • Κόλιαντρο
Ένα βότανο με δαντελωτά πράσινα φύλλα και πικάντικη γεύση. Επειδή προτιμά το πρωινό φως διάλεξε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό, για καλύτερα αποτελέσματα κράτησε το χώμα υγρό αλλά όχι πολύ βρεγμένο.

  • Βασιλικός
Ο βασιλικός προέρχεται από την Ινδία, επίσης τον ανέφερε ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης, ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλύτερα σε ένα νότιο παράθυρο, του αρέσει πολύ ο ήλιος και η ζέστη. Σιγουρέψου να επιλέξεις ένα δοχείο με επαρκή αποστράγγιση, το χώμα θα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι μούσκεμα.

  • Σπανάκι
Ένα φυλλώδες superfood που μεγαλώνει άνετα σε κλειστούς χώρους. Δε θέλει ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζέστη, διάλεξε ένα ηλιόλουστο σημείο με εσωτερική θερμοκρασία δωματίου. Το σπανάκι χρειάζεται πολύ χώρο στις ρίζες γι΄αυτό διάλεξε μια βαθιά γλάστρα. Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Κ, φολικό οξύ, αλλά και πλούσιο σε φυτικές ίνες το σπανάκι ισχυροποιεί τη καρδιά, προστατεύει από απώλεια μνήμης και βοηθά στην ανάπτυξη των μωρών στις έγκυες!

       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blog - Widget
loading...