Πως να διώξεις τα κουνούπια (video) | το Χρήσιμο

Πως να διώξεις τα κουνούπια (video)

Αντιμετώπισε τα κουνούπια , δες πως να φτιάξεις μια παγίδα....
Το καλοκαίρι έφθασε, μαζί με τα κουνούπια. Και δυστυχώς, κάποια κουνούπια δεν κάνουν μόνο αθώα τσιμπήματα, αλλά μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, που μπορεί να είναι και μοιραίες.


Όταν εκπνέουμε, τα θηλυκά κουνούπια χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή μας για να μας εντοπίσουν και να μας τσιμπήσουν. Γι 'αυτό το λόγο οι παγίδες κουνουπιών δημιουργούν διοξείδιο του άνθρακα για να προσελκύσουν τα έντομα. Ορισμένες χημικές ουσίες εξαπατούν τα κουνούπια διαταράσσοντας ή συγχέοντας την ικανότητά τους να ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα. Οι επιστήμονες έχουν βρει τρεις χημικές ουσίες για να τα μπερδέψουν:
Πρακτική μίμησης του διοξειδίου του άνθρακα, η οποία προσελκύει το έντομο αλλού.
Διαταράσσοντας την ικανότητα του κουνουπιού για την ανίχνευση του αερίου.
Ξεγελώντας το κουνούπι ώστε να πιστέψει ότι τα πάντα γύρω από αυτό είναι διοξείδιο του άνθρακα.



Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια παγίδα για τα κουνούπια εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά, θα χρειαστούμε:

2000ml (2 λίτρα) πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού


200ml νερό

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1 γραμμάριο μαγιά

Μαύρο χαρτί

Κολλητική ταινία.

Οδηγίες:
1. Κόψτε το πλαστικό μπουκάλι στο μισό.

2. Αναμείξτε την καστανή ζάχαρη με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, το ρίχνουμε στο κάτω μισό της φιάλης.

3. Προσθέστε τη μαγιά. Μην το αναμείξτε απλά τοποθετήστε τη μέσα στο υγρό.. Δημιουργεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσελκύει τα κουνούπια.

4. Τοποθετήστε το τμήμα χοάνης, ανάποδα, μέσα στο άλλο μισό της φιάλης (δες φώτο), δένοντάς τα μαζί.

5. Τυλίξτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (χαρτί ή ταινία), αφήνοντας την κορυφή ακάλυπτη, και τοποθετήστε την κατασκευή εξωτερικά, κοντά σε σημεία που κάθεστε.

Κάθε δύο εβδομάδες, αντικαταστήστε την παγίδα, με νέα!

Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα είναι αρκετά αποτελεσματικός στο να διαλύει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε και δυσκολεύει τα κουνούπια στο πέταγμά τους!





 Δες τι συμβαίνει όταν μας τσιμπάει ένα κουνούπι:


Πηγή
Δείτε και αυτά: Πως να διώξετε τις μύγεςΠως να φτιάξετε το δικό σας DIY αντικουνουπικόΑντιμετωπίστε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!