Επισκεφτείτε τα μουσεία την ημέρα μουσείων 18 Μάιου με ελεύθερη είσοδο | το Χρήσιμο

Επισκεφτείτε τα μουσεία την ημέρα μουσείων 18 Μάιου με ελεύθερη είσοδο

Διεθνής ημέρα μουσείων η 18 Μάη επισκεπτόμαστε δωρεάν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους...


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), θέλοντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18 Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα ξεκινούν 8 μέρες πριν, με το γενικό τίτλο «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή».

Από 10-18.05, η Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών διοργανώνει σειρά παρουσιάσεων για τις περίτεχνες κοσμηματοθήκες που περιλαμβάνονται στα εκθέματά της. Αλλά και στις 12.05, ο πύργος του Νέου Υδαταερίου στην Τεχνόπολη ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, που μπορεί να συνδυάσει την επίσκεψη με ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 18 Μαΐου, όπου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της Αθήνας θα είναι ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε επίσης και τον Oδηγό των αρχαιολογικών μουσείων της Ελλάδας για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα

Πηγή


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.