Ελάχιστο ποσό αποδείξεων που απαιτείται να προσκομισθούν για το οικονομικό έτος 2013 | το Χρήσιμο

Ελάχιστο ποσό αποδείξεων που απαιτείται να προσκομισθούν για το οικονομικό έτος 2013



Αποδείξεις 2013, στη Βουλή κατατέθηκαν τροπολογίες οι οποίες μεταξύ άλλων οριστικοποιούν το καθεστώς συλλογής αποδείξεων...





  • Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ. 
  • Όσοι δεν καταφέρουν να συλλέξουν τις απαραίτητες αποδείξεις θα φορολογείται η διαφορά με 22% έναντι του 10% που ίσχυε ως τώρα. πχ: μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 7.500 ευρώ. Εάν συγκεντρώσει αποδείξεις 5.000 ευρώ τότε θα μειωθεί η έκπτωση φόρου κατά 550 € . (7.500-5.000=2.500 x22%=550 €)

  • Η εφορία θα αναγνωρίζει  αποδείξεις για: δίδακτρα φροντιστηρίων, δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών-μουσικής, Η/Υ, οικονομικές και νομικές υπηρεσίες,  τρόφιμα, καπνό, είδη ένδυσης και υπόδησης, έπιπλα και φωτιστικά, υπηρεσίες συντήρησης κατοικίας, μεταφορές, λευκά είδη, οικιακές συσκευές, εργαλεία για σπίτι και κήπο, υαλικά, βιβλία, εφημερίδες-περιοδικά,σχολικά είδη, πακέτα διακοπών, εστιατόρια-ταβέρνες, έξοδα ξενοδοχείων, κουρεία κομμωτήρια, κοσμήματα-ρολόγια, μουσικά όργανα, άνθη ,κατοικίδια, είδη αθλήσεως, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, επισκευή και συντήρηση οχημάτων, αποδείξεις από ταξί αλλά και δαπάνες καυσίμων-λιπαντικών ΙΧ.

  • Δεν αναγνωρίζονται: δαπάνες για ασφάλιστρα, δωρεές, δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές δαπάνες, διατροφές που καταβάλλονται από διαζευγμένους γονείς, ενοίκια, ύδρευση, δημοτικά τέλη, αποχέτευση, υπηρεσίες κοινοχρήστων, ηλεκτρισμός, υγραέριο-φυσικό αέριο, πετρέλαιο, στερεά καύσιμα, ζεστό νερό, ατμός και πάγος, φάρμακα, φαρμακευτικά προϊόντα και θεραπευτικές συσκευές, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη, αγορά αυτοκινήτων, αγορά μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, υπεραστικά τρένα, ταξί-υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες, ταχυδρομικές υπηρεσίες, τηλεφωνικός εξοπλισμός, τηλεφωνικές υπηρεσίες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, συνδρομητική τηλεόραση, φωτοβολταϊκά, αγορά μοτοσικλετών.

Περιορίζεται στα 5.000 ευρώ από 10.000 ευρώ το όριο του τζίρου κάτω από το οποίο ορισμένοι επαγγελματίες και υπό προϋποθέσεις θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων.
Αναγνωρίζονται οι αποδείξεις από Ευρωπαϊκή Ένωση:  Η υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων αφορά αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ με βάση το ισχύον καθεστώς λαμβάνονταν υπόψη μόνο οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί εντός Ελλάδος.

Δείτε επιπλέον Φορολογική δήλωση 2013, κωδικοί, ημερομηνίες υποβολής

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!