Μάθε χρήσιμες πληροφορίες για το κινητό σου | το Χρήσιμο

Μάθε χρήσιμες πληροφορίες για το κινητό σου


imei numberΧρήσιμες πληροφορίες για το κινητό σου...

Κάθε κινητό τηλέφωνο, GSM modem ή συσκευή με ένα ενσωματωμένο στο τηλέφωνο / modem έχει έναν μοναδικό 15ψήφιο αριθμό ΙΜΕΙ. Με βάση αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να ελέγξετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή, π.χ. μάρκα ή το μοντέλο, ακόμα με το imei μπορούμε να δούμε και τη χώρα προέλευσης της συσκεής.

Τι είναι ο αριθμός IMEI;
IMEI ( International Mobile Equipment Identity) σημαίνει Διεθνής ταυτότητα εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας και είναι μοναδική στο τηλέφωνό σας.
Μπορείτε να το βρείτε πληκτρολογώντας  * # 06 # σε οποιοδήποτε κινητό.

Στα Android το βρίσκουμε στις ρυθμίσεις--> πληροφορίες τηλεφώνου--> κατάσταση.

Αν το έχεις χάσει το κινητό ή στο έχουν κλέψει μπορείς ακόμα να βρεις το IMEI του κινητού πηγαίνοντας στο https://www.google.com/settings/dashboard και πατώντας στη καρτέλα Android σου δείχνει όποια συσκευή είναι συνδεδεμένη στο account σου και φυσικά το IMEI της.

Εναλλακτικά, αν έχετε ένα iPhone, μπορείτε να πάτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογής και επιλέξτε Γενικά -> Σχετικά και να το βρείτε. Μόλις έχετε τον αριθμό, τον εισάγετε απλά στην ιστοσελίδα  IMEI.info και θα μάθετε αν είναι ξεκλείδωτο ή όχι.

Ο αριθμός μπορεί να είναι όπως παρακάτω:
123456 01 235567 8

Δες το 7ο και 8ο  ψηφίο, εδώ βλέπουμε τη τοποθεσία του εργοστασίου παραγωγής της συσκευής.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 00 αυτό δείχνει το κινητό σας έχει κατασκευαστεί στο αρχικό εργοστάσιο που εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 01 ή 10 αυτό σημαίνει το κινητό σας έχει κατασκευαστεί στη Φινλανδία που είναι υψηλής ποιότητας.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 13 αυτό δείχνει το κινητό σας συναρμολογείται στο Αζερμπαϊτζάν που είναι πολύ κακή. Και είναι επίσης επικίνδυνα για την υγεία !

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 02 ή 20 αυτό σημαίνει το κινητό σας συναρμολογείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είναι πολύ κακή ποιότητα.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι είτε 30 / 03 ή 04 / 40 , αυτό δείχνει το τηλέφωνό σας γίνεται στην Κίνα, αλλά η ποιότητά του είναι καλή. Αλλά δεν είναι καλό σαν τα 00, 01 ή 10.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 05 ή 50 αυτό σημαίνει το κινητό σας έχει κατασκευαστεί είτε στη Βραζιλία, τις ΗΠΑ ή τη Φινλανδία.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 06 ή 60 αυτό σημαίνει το κινητό σας έχει κατασκευαστεί είτε στο Χονγκ Κονγκ,την Κίνα ή το Μεξικό.

Αν το έβδομο και το όγδοο ψηφίο είναι 08 ή 80 αυτό σημαίνει το κινητό σας έχει κατασκευαστεί στη Γερμανία που είναι μέτριας ποιότητας.

Στη παρακάτω ιστοσελίδα με το ΙΜΕΙ του κινητού σας μπορείτε να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για τη συσκευή σας: http://www.imei.info/


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!