Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις τις περσίδες και τα στόρια | το Χρήσιμο

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις τις περσίδες και τα στόρια

στόρια
Με αυτό το χρήσιμο κόλπο θα καθαρίσεις τις περσίδες στα παράθυρα

Ψάχνειες για έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να καθαρίσεις τις περσίδες και τα στόρια σο σπίτι; Άφησε στην άκρη τα ειδικά καθαριστικά και χρησιμοποίησε αυτό το έξυπνο κόλπο. Θα μπορούσες να αγοράσεις ένα ειδικό αξεσουάρ, αλλά αυτό είναι ένα ακόμη εργαλείο καθαρισμού που θα πρέπει να αποθηκεύσεις και να καθαρίσεις μετά τη χρήση. Αντ 'αυτού, με αυτό το κόλπο θα χρησιμοποιήσεις τα υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου κάλτσες και ξύδι.


Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύδι για να καθαρίσεις τα στόρια σε όλο το σπίτι, αλλά είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο στην κουζίνα, όπου υπάρχουν βρωμιές και λιπαρά σημεία. Το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό, φθηνό υλικό για να καθαρίσεις αυτά τα σημεία.


Αυτή η νωπή μέθοδος καθαρισμού θα αποτρέψει την εξάπλωση της σκόνης από τα περσίδες γύρω στο δωμάτιό σου. Επίσης, δεν θα χρειαστεί θα ψεκάσεις τίποτα περίεργα χημικά στον αέρα.

Τι υλικά θα χρειαστείς


  • Λευκό ξύδι: Ενώ το ξύδι μηλίτη θα λειτουργήσει εξίσου καλά, μπορεί να αφήσει χρωστικές ουσίες και να βάψει με σημάδια τις περσίδες.
  • Μια παλιά κάλτσα ή ένα γάντι: Αν έχεις αθλητικές κάλτσες κατασκευασμένες από ακρυλικό ή πολυεστέρα, αυτές έχουν μικροΐνες που συνιστώνται συχνά για καθαρισμό. Παλιές φθαρμένες βαμβακερές κάλτσες ή γάντια είναι επίσης κατάλληλα.


Οδηγίες χρήσης


  1. Ρίξε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε ένα μπολ. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο ή μπορείς να το αραιώσεις με νερό ένα προς ένα.
  2. Τοποθέτησε την παλιά κάλτσα ή το γάντι στο χέρι σου και βάλε την άκρη (ή τα δάχτυλα) στο μπολ με το ξύδι. Στράγγισέ το να μην έχει πολύ υγρό.
  3. Πέρνα τα δάχτυλά σου κατά μήκος των δύο πλευρών της πρώτης περσίδας για να αφαιρέσεις τη σκόνη.
  4. Για τις μίνι-περσίδες, καλύτερα να φορέσεις γάντια και δες αν μπορείς να καθαρίσεις περισσότερες από μία περσίδες κάθε φορά.
  5. Επανάλαβε στις υπόλοιπες περσίδες, σταματώντας περιοδικά για να ξεπλύνεις τη σκόνη από την κάλτσα ή το γάντι και να εφαρμόσεις περισσότερο ξύδι. 
  6. Εάν ανησυχείς ότι το ξύδι μπορεί να ερεθίσει τα δάχτυλά σου, θα μπορούσες να φορέσεις ένα λαστιχένιο γάντι στο χέρι και στη συνέχεια να βάλεις την κάλτσα ή το γάντι από πάνω του.

Ποια είναι τα οφέλη από τον καθαρισμό με ξύδι


  1. Η σκόνη προσκολλάται στην κάλτσα ή στο γάντι αντί να απελευθερώνεται στον αέρα. Ορισμένοι τύποι πλαστικών περσίδων παράγουν χημικά που δεν θέλεις να περιπλανιούνται στο δωμάτιό σου. Δες πως να καθαρίσεις τον αέρα στο σπίτι σου με φυτά!
  2. Το ξύδι είναι πολύ φθηνό σε σχέση με τα χημικά καθαριστικά.
  3. Δεν χρησιμοποιείς σκληρές χημικές ουσίες και το ξύδι είναι ασφαλές για τις περισσότερες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου, του πλαστικού και του μετάλλου. Προσοχή μη σου πέσει σε μαρμάρινη επιφάνεια, τη διαβρώνει!

Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Απόφυγε να βάζεις πολύ νερό στις ξύλινες περσίδες, η λίγη υγρασία είναι ανεκτή αλλά το πολύ νερό δεν κάνει καλό στο ξύλο.
Συμβουλέψου το εγχειρίδιο του προιόντος που συνοδεύει τις περσίδεςσου για να δεις εάν υπάρχουν ειδικές οδηγίες φροντίδας.
Όπως και με οποιοδήποτε καθαριστικό, πρέπει να αποφύγεις κάθε επαφή με τα μάτια και την  παρατεταμένη επαφή με το δέρμα. Να φοράςλαστιχένια γάντια κάτω από την κάλτσα ή τα γάντια καθαρισμού εάν ανησυχείς για την επαφή με το δέρμα.
Κράτησε το ξύδι μακριά από παιδιά.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!