Θυμάσαι το παιχνίδι Κάρμεν Σαντιέγκο; Τώρα μπορείς να το παίξεις στο Google Earth | το Χρήσιμο

Θυμάσαι το παιχνίδι Κάρμεν Σαντιέγκο; Τώρα μπορείς να το παίξεις στο Google Earth

Carmen Sandiego game Google Earth

Κάρμεν Σαντιέγκο ένα παιχνίδι από τα 80's που σου μάθαινε γεωγραφία και αγγλικά

Where in the World Is Carmen Sandiego? είναι ο τίτλος του παιχνιδιού που πρωτοβγήκε στη κυκλοφορία το 1985 όπως διαβάζουμε στη Wikipedia, το θυμάμαι που μαζευόμασταν σπίτι με φίλους για να το παίξουμε στον πρώτο μου υπολογιστή τον Sinclair PC200 από την Amstrad!

Ήταν ένας μαύρος! υπολογιστής χωρίς σκληρό δίσκο αλλά με 3,5" δισκέτα και 512kb μνήμη! Δεν νομίζω να υπήρχε άλλο pc που να είχε μαύρο χρώμα, τέλοσπάντων ας πάμε στο θέμα μας, το παιχνίδι Κάρμεν Σαντιέγκο που η Google το κυκλοφόρησε στο Google Earth!

Sinclair PC200
Στο παιχνίδι, ο παίκτης παίρνει το ρόλο ενός νεοσύλλεκτου ντετέκτιβ της ACME Detective Agency, με εντολή να εντοπίζει απατεώνες από το V.I.L.E. που έχουν κλέψει διάσημα έργα από όλο τον κόσμο.
Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σου στην γεωγραφία και με τη βοήθεια από χρήσιμες πληροφορίες από μάρτυρες πρέπει να βρεις τα στοιχεία για να εντοπίσεις σε ποια χώρα βρίσκεται ο απατεώνας δηλαδή η Carmen Sandiego.

Το παιχνίδι σου δίνει μια σύντομη λίστα με διεθνείς προορισμούς όπου θα μπορούσε να βρεθεί η Carmen, ξεκινώντας από το Λονδίνο.

Ενώ εξερευνάς σημαντικά αξιοθέατα σε κάθε τοποθεσία, οι μάρτυρες θα σου δώσουν χρήσιμα στοιχεία και συμβουλές για τον επόμενο προορισμό της Carmen.
Αν ακολουθήσεις σωστά τα στοιχεία, θα δείς την Carmen καθώς φτάνεις στην επόμενη πόλη.

Στο παλιό παιχνίδι ο κακός ήταν η Κάρμεν στο νέο όμως παιχνίδι της Google ο κακός είναι η Tigress ενώ η Κάρμεν είναι...(καλύτερα να το παίξεις για να δεις)

Το παιχνίδι είναι ότι πρέπει για παιδιά δημοτικού για να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στα αγγλικά και στη γεωγραφία, εμένα με βοήθησε πολύ.

Παίξε το παιχνίδι στο Google Earth εδώ!
Η Google λέει ότι θα βγάλει περισσότερα παιχνίδια "Carmen Sandiego" στο Google Earth στο μέλλον.
Επίσης από ότι είδα και το Netflix έχει σειρά Carmen Sandiego και ετοιμάζεται ταινία με τη Τζένιφερ Λόπεζ!
Δες σε βίντεο το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 80:


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!