Αυτά είναι 9+ από τα μεγαλύτερα λάθη στο ταξίδι με αεροπλάνο | το Χρήσιμο

Αυτά είναι 9+ από τα μεγαλύτερα λάθη στο ταξίδι με αεροπλάνο

αεροδρόμιο
Τι να αποφύγεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο;


Κουβαλάμε πολλά πράγματα

Είναι δελεαστικό να πάρεις πολλά ρούχα για κάθε πιθανή περίσταση, αλλά είναι πολύ κουραστικό να κουβαλάς πολλές αποσκευές, μην πω για τις υψηλές χρεώσεις και την πιθανότητα να υπερβείς το όριο βάρους της αποσκευής.
Αντ 'αυτού, συσκεύασε την βαλίτσα σου ως συνήθως και στη συνέχεια αφαίρεσε τα μισά ρούχα που αρχικά είχες προγραμματίσει να πάρεις μαζί σου.

Δεν θα τα φορέσεις όλα αυτά, δεν χρειάζεται να θυσιάσεις το στυλ σου και μπορείς πάντα να κάνεις τα ψώνια σου εκεί που θα πας, οπότε άφησε λίγο χώρο στη βαλίτσα για ψώνια!
Ρίξε μια ματιά στα επιτρεπόμενα όρια σε βάρος και διαστάσεις για τη χειραποσκευή σου ανάλογα την αεροπορική εταιρεία.

Δεν ντυνόμαστε άνετα

Ωραίο το στυλ, αλλά όταν πρόκεται για πολύωρα ταξίδια, πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η άνεση. Απόφυγε το "φορτωμένο" ντύσιμο, τα στενά ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι και τα άβολα παπούτσια, καλύτερα να φοράς παπούτσια που βγαίνουν εύκολα στον έλεχγο. Τα άνετα ρούχα θα κάνουν πιο απολαυστική και άνετη την πτήση σου.

Μην ξεχάσεις να πάρεις και ένα απλό μπουφανάκι, μια ζακέτα ή ένα hoodie για τα μεγάλα ταξίδια που κάνει ψύχρα μέσα στη καμπίνα του αεροπλάνου.

καλύτερη θέση στο αεροπλάνο aegean
θέσεις αεροσκάφους A321

Δεν κάνουμε κράτηση θέσης όταν αγοράζουμε τα εισητήριά μας

Μόλις κλείσεις τα εισητήρια (εννοείται online) για το ταξίδι σου, πολλές αεροπορικές εταιρείες σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις τη θέση που θες να κάτσεις. Έτσι μπορείς να διαλέξεις τις καλύτερες θέσεις, είναι συνήθως αυτές που έχουν πολύ χώρο μπροστά για τα πόδια και η θέση να έχει δυνατότηα κλίσης.
πχ στα αεροπλάνα A321 της Aegean οι καλύτερες θέσεις είναι οι 10A, 10F και οι θέσεις που βρίσκονται στη σειρά 24.


Απόφυγε τις θέσεις που βρίσκονται κοντά στις τουαλέτες γιατί μυρίζει έντονα και έχει πολύ κινητικότητα από τους επιβάτες που πάνε τουαλέτα, εκτός και αν έχεις συχνοουρία οπότε θα σου είναι χρήσιμες!

Δεν φοράμε άνετα παπούτσια

Όπως είπαμε και παραπάνω εκτός από τα άνετα ρούχα καλό είναι να φοράς άνετα παπούτσια ώστε να βγαίνουν εύκολα στον έλεγχο επιβίβασης, αλλά και μέσα στη καμπίνα του αεροσκάφους να είναι άνετα και να μη σε χτυπάνε στα πόδια για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Δεν σηκωνόμαστε να περπατήσουμε

Και μια που είπα για καλή κυκλοφορία του αίματος, αυτό που ξεχνάμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι να μην σηκωνόμαστε να περπατήσουμε. Το περπάτημα κάθε μισή ώρα βοηθάει το κυκλοφορικό μας και δεν πρήζονται τα πόδια από τη κακή κυκλοφορία του αίματος.

Δεν χρησιμοποιούμε ωτοασπίδες

Εάν η σιωπή είναι χρυσός, τότε οι ωτοασπίδες αξίζουν 100 φορές το βάρος τους σε χρυσό. Το να κοιμάσαι σε ένα θορυβώδες αεροπλάνο ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι πολύτιμο, κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάς ενώ ταξιδεύεις ειδικότερα εάν πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι.

καμπίνα αεροπλάνου

Δεν έχουμε τα κατάλληλα ακουστικά

Αντί για ωτοασπίδες υπάρχει και η εναλλακτική λύση των ακουστικών ακύρωσης θορύβου (noise canceling headphones) αυτά είναι 2 σε 1 και για να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική αλλά και για να μην ακούς τι γίνεται γύρω σου! Σίγουρα κοστίζουν λίγο παραπάνω από τα κλασσικά ακουστικά αλλά είναι μια επένδυση που αξίζει. Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος!

Καταναλώνουμε καφέ

Ειδικά σε μια πτήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου ακόμη και η θέα από το παράθυρο μπορεί να σου αποσπάσει τη προσοχή και να μην μπορείς να κοιμηθείς, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κοιμηθείς αν πιεις καφέ κατα τη διάρκεια της πτήσης. Απόφυγε να καταναλώσεις καφέ αν σκοπεύεις να ρίξεις έναν υπνάκο για να περάσει η ώρα.  Καλύτερα να πιείς νερό ή κάποιο χυμό.

Παίρνουμε μεγάλη βαλίτσα χωρίς λόγο

Εάν είναι δυνατόν προτίμησε μόνο την χειραποσκευή, το να ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή έχει τα πλεονεκτήματά του:

  • Δεν χρειάζεται να φτάσεις πολύ νωρίς για να κάνεις check in και να σταθείς στην ουρά.
  • Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις τη βαλίτσα σου χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
  • Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η βαλίτσα σου να χαθεί από την αεροπορική εταιρεία κατά τη μεταφορά!

Booking.com

Προσοχή στο δίσκο καθίσματος

Λίγη καθαριότητα δεν βλάπτει!
Τα τραπεζάκια του καθίσματος στα αεροπλάνα έχουν αποδειχθεί ότι είναι τα πιο βρώμικα σημεία και γεμάτα βακτήρια στο αεροπλάνο, σε μια μελέτη του 2015 για την ιστοσελίδα του Travelmath έδειξε 2155 CFU (μονάδες αποικιών ανά τετραγωνική ίντσα) σε τραπέζια/δίσκο του καθίσματος, 265 CFU στα κουμπιά από το καζανάκι της τουαλέτας και 70 CFU στις κλειδαριές της τουαλέτας.

Άν θεωρήσουμε ότι οι τουαλέτες καθαρίζονται τακτικά, αλλά οι δίσκοι δεν καθαρίζονται τόσο συχνά, είναι λογικό.
Έτσι όταν κάτσεις στη θέση σου, καλό είναι να έχεις ένα αντισηπτικό μαντηλάκι, μην ξεχάσεις να καθαρίσεις την οθόνη (αν έχει) και την πόρπη της ζώνης ασφαλείας σου.

Δεν κοιτάμε όταν σηκωθούμε

Κάθε φορά που σηκώνεσαι για να πας κάπου, είτε πρόκειται για τη καρέκλα στο αεροδρόμιο, μέσα στο αεροπλάνο κατά την αποβίβαση, στη καφετέρια ή στο μπαρ, έλεγξε πάντα και βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει τίποτα πίσω. Εκ των υστέρων θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις το αντικείμενο που ξέχασες.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!