Ποιοι είναι οι αριθμοί για τις βλάβες τηλεφώνου (δωρεάν) | το Χρήσιμο

Ποιοι είναι οι αριθμοί για τις βλάβες τηλεφώνου (δωρεάν)

χαλασμένο τηλέφωνο
Ποια είναι τα τηλέφωνα για τις βλάβες τηλεφώνου;


Αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να πάρεις για να επικοινωνήσεις με τις διεθύνσεις βλαβών στις εταιρείες τηλεπικοινωνιακών παροχών!

Δωρεάν θα λειτουργούν πλέον οι γραμμές υποστήριξης για τους πελάτες των τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με τις νέες υποχρεώσεις που επιβάλλει στους παρόχους ο νέος κανονισμός γενικών αδειών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Δες και εδώ αν σε παίρνουν από απόρρητους αριθμούς πως να το αποφύγεις!

Η συγκεκριμένη απόφαση υποχρεώνει πλέον και τους πέντε παρόχους τηλεπικοινωνιών της χώρας, και υιοθετήθηκε μετά από αναφορές και παράπονα καταναλωτών για χρεώσεις των παρόχων κατά τη διάρκεια π.χ. αναγγελίας βλάβης ή άλλων παραπόνων.

Με βάση την υποχρέωση που επιβλήθηκε, οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στους εξής αριθμούς ανάλογα την εταιρεία τηλεπικοινωνιών προκειμένου να αναγγέλλουν βλάβες ή να ζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτές.

Ποιοι είναι οι πενταψήφιοι αριθμοί για τις τηλεφωνικές βλάβες;



  • 13811 για θέματα της Cyta Hellas
  • 13731 για θέματα της Forthnet
  • 13738 για την Cosmote (κινητή τηλεφωνία)
  • 13788 για τον ΟΤΕ (σταθερή τηλεφωνία)
  • 13840 για τη Vodafone
  • 13700 για θέματα Wind Hellas


Οι κλήσεις στους συγκεκριμένους αριθμούς είναι χωρίς χρέωση (δωρεάν), «προκειμένου να αποφεύγονται ενδεχόμενες υψηλές χρεώσεις που συνδέονται με τη χρήση άλλων γραμμών εξυπηρέτησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συνήγορου του Καταναλωτή. Η γραμμή υποχρεούται να λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, τουλάχιστον 16 ώρες το 24ωρο, τόσο για κλήσεις εντός δικτύου όσο και για κλήσεις εκτός δικτύου.

Με λίγα λόγια Δευτέρα-Σάββατο εκτός Κυριακής.

Η υποχρέωση για τις εταιρείες τηλεφωνίας προκύπτει από την έναρξη ισχύος του δεύτερου σταδίου των ρυθμίσεων του νέου κανονισμού γενικών αδειών τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΦΕΚ 4262/Β/2017). Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου κανονισμού που θέσπισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) οι πάροχοι δημοσίων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών εξυπηρετεί τους καταναλωτές μέσω μιας ή περισσότερων τηλεφωνικών γραμμών.

Ο ίδιος κανονισμός προβλέπει ακόμη ότι κατά τις ώρες λειτουργίας της εν λόγω γραμμής περιλαμβάνονται οι εργάσιμες ώρες, ενώ ο χρόνος αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά της ώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα το καθεστώς χρεώσεων στις υπηρεσίες αναγγελίας βλαβών στις τηλεπικοινωνίες δεν ήταν ρυθμιζμένο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πάροχοι να εφαρμόζουν χρεώσεις. Για τις κλήσεις εκτός δικτύου, δηλαδή από έναν άλλο πάροχο σε κάποιον άλλο που ήταν επόμενο να γίνουν εφόσον το δίκτυο κάποιου παρόχου είχε βλάβη, ήταν αρκετά ακριβές!

Πολλοί μάλιστα καταναλωτές κατήγγειλαν ότι δεν υπήρξε ουσιαστική υποστήριξη των καταναλωτών καθώς συχνά βρίσκονταν αντιμέτωποι με μηχανές (bots) δυσκολευόμενοι να εξηγήσουν το πρόβλημα ή να συνδεθούν με εκπρόσωπο για να τους βοηθήσει.
Το πρόβλημα ήταν αρκετά αισθητό σε καταναλωτές της τρίτης ηλικίας οι οποίοι μην μπορώντας να εξυπηρετηθούν, πραγματοποιούσαν πολλαπλές κλήσεις αναγγελίας βλαβών και λήψης πληροφοριών με αποτέλεσμα να χρεώνονται μεγάλα ποσά.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.
Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest
Για την πλήρη προστασία και ασφάλεια όλων των αγαπημένων σου συσκευών με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!