Διάφορες χρήσεις για το αλουμινόχαρτο | το Χρήσιμο

Διάφορες χρήσεις για το αλουμινόχαρτο

uses of tinfoil
 
15 χρήσεις του αλουμινόχαρτου που μπορεί να μην ξέρεις...


Διάφορες χρήσεις για το αλουμινόχαρτο


1 Μαλακώνει τη καστανή ζάχαρη

Εάν η καστανή ζάχαρη έχει γίνει σκληρή σα πέτρα,ένα φύλλο αλουμινόχαρτου θα τη μαλακώσει! Τυλίξτε τη καστανή ζάχαρη σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε το φύλλο στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά και η ζάχαρη θα μαλακώσει και θα είναι έτοιμη για χρήση!

2 Κορνέ ζαχαροπλαστικής

Αν δεν έχεις κορνέ ζαχαροπλαστικής μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φύλλο αλουμινόχαρτο! Χρησιμοποίησε ένα φύλλο φύλλο αλουμινόχαρτο για να φτιάξεις το δικό σου κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης.

3 Γυαλίζει τα ασημικά

Εάν τα ασημικά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για τα κάνεις να ξαναλάμψουν! Τοποθέτησε ένα φύλλο φύλλου αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος ενός ταψιού και βάλε τα ασημικά πάνω στο φύλλο. Πασπάλισε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Τέλος, ρίξε μερικά φλιτζάνια ζεστό νερό μέχρι να βυθιστούν τα ασημικά. Άφησε τα ασημικά να μουλιάσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια, ξέπλυνε τα και απόλαυσε τη λάμψη!

4 Καθαρίζει τα σκεύη απο χυτοσίδηρο

Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι από φύλλο αλουμινόχαρτο και κάντο σαν μπάλα για να καθαρίσεις τα σκεύη από χυτοσίδηρο.

5 Ακονίζει το ψαλίδι

Αν το ψαλίδι σου δυσκολεύεται και δε κόβει καλά, μπορείς να το ακονίσεις με αλουμινόχαρτο. Πάρε ένα κομμάτι φύλλο αλουμινόχαρτο και δίπλωσέ το στο μισό τουλάχιστον 3 φορές. Χρησιμοποίησε το ψαλίδι για να το κόψεις αρκετές φορές το φύλλο αλουμινόχαρτο και το ψαλίδι σου θα γίνει σαν καινούριο!

6. Προστάτεψε τις πίτες σου

Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι ή δύο φύλλα αλουμινόχαρτο για να καλύψεις τις άκρες της πίτας, ενώ ψήνετε για να μην καεί. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προληπτικά, τοποθετώντας το στην αρχή της διαδικασίας ψησίματος και αφαιρώντας το στη μέση. Ή μπορείς να τοποθετήσεις το φύλλο αλουμινόχαρτου κοντά στο τέλος της διαδικασίας ψησίματος, αν οι άκρες της πίτας φαίνεται να ροδίζουν ταχύτερα από την υπόλοιπη κρούστα.

7 Χωνί 

Μπορείς να φτιάξεις ένα απλό χωνί απο αλουμινόχαρτο τυλίγοντάς το σε κωνικό σχήμα και διπλώνοντας την άκρη στο πιο πλατύ σημέιο για να είναι πιο σταθερό.

8 Βοηθός στη κουζίνα

Το αλουμινόχαρτο είναι απίστευτα χρήσιμο, ειδικά στην κουζίνα! Ειδικά τα φιλέτα σολομού μαγειρεύονται υπέροχα όταν ψήνονται σε θήκες από φύλλα αλουμινόχαρτου.

9 Κρατάει ζεστό το φαγητό 

Το αλουμινόχαρτο είναι ιδιαίτερα βολικό για να διατηρεί τα φαγητά ζεστά, χάρη στην αντανακλαστική του επιφάνεια. Αν ένα φαγητό είναι έτοιμο πριν από τα υπόλοιπα, απλά τύλιξέ το σε αλουμινόχαρτο για να το κρατήσεις ζεστό, ενώ το υπόλοιπο φαγητό ετοιμάζεται.

10 Προστατεύει το φούρνο

Εάν ψήνεις κάτι που υποψιάζεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες κατά το μαγείρεμα, και να χυθούν εκτός ταψιού χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο για να το αποφύγεις. Απλά τοποθέτησε ένα αλουμινόχαρτο κάτω απο το ταψί  έτσι ώστε αν χυθεί λίγο φαγητό εκτός του ταψιού να μη πέσει στο φούρνο αλλά πάνω στο αλουμινόχαρτο!

11 Χρησιμοποίησέ το στο Camping

Το αλουμινόχαρτο είναι πολύ χρήσιμο στο κάμπινγκ. Τύλιξε τις κονσέρβες σε αλουμινόχαρτο και ρίξε τις στη φωτιά για να τις ζεστάνεις! Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο ως αντανακλαστικό υλικό σε περίπτωση που χαθείς.

12 Χρησιμοποίησέ το σε σπορείο

Εάν έχεις βάλει σπόρους σε εσωτερικούς χώρους, θα ξέρεις πως χρειάζονται φως για να μεγαλώσουν. Ένας τρόπος για να ενισχύσεις το φυσικό φως είναι να ντύσεις ένα κουτί παπουτσιών με αλουμινόχαρτο! Στη συνέχεια μπορείς να τποποθετήσεις τα σπορόφυτά σου στο κουτί. Το φύλλο θα αντανακλά το φως και τη θερμότητα στα φυτά και θα τα βοηθήσει να μεγαλώσουν.

13 Βοήθημα στα βαψίματα

Κάλυψε με αλουμινόχαρτο ότι δε θες να βάψεις. πχ αντί να βγάζεις τα πόμολα απο τις πόρτες για να βάψεις τις πόρτες μπορείς να τα καλύψεις με αλουμινόχαρτο ωώστε να βάψεις άνετα και χωρίς κόπο! Μόλις τελειώσεις το βάψιμο τα αφαιρείς!

14 Στη κατάψυξη

Το αλουμινόχαρτο υψηλής αντοχής είναι ένα καλό υλικό για να παγώσει τα τρόφιμα επειδή δεν επιτρέπει στον αέρα να περάσει. Θα κρατήσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τα άλλα τρόφιμα. Τύλιξε και κατέψυξε τα προϊόντα ψωμιού, τα τρόφιμα και πολλά άλλα.

15 Εύκολο Καθάρισμα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο είναι για να προστατεύσεις τα τηγάνια που γεμίζουν απο τα λάδια και τα καμμένα φαγητά. Στρώσε το τηγάνι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο πριν φτιάξεις ένα λιπαρό ή ένα ψητό φαγητό και μολις τελειώσει το μαγείρεμα μπορείς να πετάξεις το αλουμινόχαρτο. Το τηγάνι σου ή το ταψί θα είναι σα καινούριο και δε θα χρειάζεται πολύ καθάρισμα!

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!