Διάφορες χρήσεις για το αλάτι | το Χρήσιμο

Διάφορες χρήσεις για το αλάτι

uses of salt
Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι...










Στη κουζίνα


Αν στο βραστό νερό με τα αυγά ρίξεις αλάτι θα καταφέρεις να μη σπάσουν τα αυγά και θα μπορείς να τα ξεφλουδίσεις με ευκολία.

Για να ελέγξεις αν το αυγό είναι φρέσκο, τοποθέτησέ το σε ένα μπωλ με αλατισμένο νερό, Το φρέσκο αυγό θα βυθιστεί ενώ το μπαγιάτικο θα επιπλεύσει.

Τα καθαρισμένα μήλα, αχλάδια και οι πατάτες δε θα μαυρίσουν αν τα τοποθετήσεις σε κρύο νερό ελαφρώς αλατισμένο.

Τα φλυτζάνια και οι κούπες σου έχουν μαύρα σημάδια από καφέ και τσάι; Μπορείς να τα αφαιρέσεις βάζοντας στο σφουγγάρι λίγο αλάτι.

Γυάλισε τα ποτήρια με ζεστό αλατισμένο νερό και στη συνέχεια με κρύο.

Για να καθαρίσεις τα καμμένα κατσαρολικά σου ρίξε ένα στρώμα αλάτι στο πάτο τους πρόσθεσε λίγο νερό και άσε τα όλη τη νύχτα, το πρωί βράσε το νερό.

Ο συνδυασμός αλατιού και μαγειρικής σόδας θα καθαρίσει το ψυγείο σου και θα εξαφανίσει τις οσμές.

Ρίξε λίγο αλάτι στο καφέ σου για καλύτερη γεύση!

Αν ρίξεις λίγο αλάτι στο γάλα θα μείνει φρέσκο για περισσότερο χρόνο.

Σαν φάρμακο


Για το κρύωμα πιες λίγη βότκα με αλάτι!

Αν πέσει η πίεσή σου, γρήγορα πιες ένα ποτήρι νερό με αλάτι.

Για να επιταχύνεις και να βοηθήσεις τη πέψη 5-30 λεπτά μετά το φαγητό βάλε 1-2 γρ αλάτι στην άκρη της γλώσσας σου. Όταν λιώσει το αλάτι κατάπιε το αλατούχο σάλιο, θα βοηθήσει το στομάχι να παράξει περισσότερα στομαχικά υγρά που θα βοηθήσουν στη πέψη.

 Το αλάτι είναι ένα εξαιρετικό απολυμαντικό. Αν καθαρίσεις τη πληγή με υλικά εμποτισμένα σε  αλμυρό νερό, θα εμποδίσεις τη μόλυνση της πληγής.

Για τον πονόδοντο: κάνε πλύση στο στόμα με αλατούχο νερό μετά από κάθε γεύμα και πριν πέσεις για ύπνο.

Για τη καταπολέμηση του ισχυρού βήχα και της πνευμονίας, τοποθέτησε μια κομπρέσα εμποτισμένη με αλατούχο νερό στη πλάτη του ατόμου στη περιοχή της λοίμωξης.

Το αλάτι βοηθάει στη θεραπεία της ακμής. Χρησιμοποίησε λίγο αλάτι σε επίδεσμο και τοποθέτησέ το στη περιοχή για μια ώρα. Μπορείς να το επαναλάβεις μερικές φορές την ημέρα.

Όταν έχεις μώλωπες, βάλε κομπρέσες με αλάτι και ξύδι. Είναι επίσης χρήσιμες για τη θεραπεία των πονοκεφάλων.

Για τη θεραπεία των κιρσών. Χρησιμοποίησε  μια κομπρέσα με αλμυρό νερό στην προβληματική φλέβα, μαζί με ένα ελαστικό επίδεσμο. Αν το κάνεις αυτό σε τακτική βάση, το πρωί και βράδυ, οι φλέβες θα επανέλθουν σιγά-σιγά.

Για τη θεραπεία του μύκητα στα πόδια. Βάλε τα πόδια για 5-10 λεπτά σε ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι για κάθε 0,5 λίτρο ζεστό νερό. Μπορείς να προσθέσετε λίγο τριμμένο  σκόρδο στο μείγμα.

Μετά το τσίμπημα μέλισσας. Τοποθέτησε στη περιοχή λίγο αλάτι με νερό, θα ηρεμήσει τον πόνο και το πρήξιμο.

Αν θέλεις λείο, υγιές δέρμα. Πριν από το ντους, τρίψε το σώμα σου με κρύσταλλο άλατος. Εκτός από την αισθητική θεραπεία, θα κερδίσεις επίσης ένα ιατρικό όφελος αφού τα ιόντα του άλατος διαπερνούν το δέρμα και να ενεργοποιούν το σώμα.

Ένα μασάζ με αλάτι βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης, τα χρόνια πεπτικά προβλήματα, διαβήτη, και το τακτικό κρυολόγημα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν και αρνητικές παρενέργειες: Ανοιχτές πληγές στο δέρμα, εξάνθημα ή έκζεμα είναι πιθανά να συμβούν.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!