Θαυματουργή κεραλοιφή για εγκαύματα | το Χρήσιμο

Θαυματουργή κεραλοιφή για εγκαύματα

how to make a burn cream
 Πως να φτιάξεις τη καλύτερη αλοιφή για εγκαύματα...


Κάηκες; Είναι συχνό φαινόμενο να συμβαίνουν μικροατυχήματα στο σπίτι με καψίματα και όλοι μας έχουμε ακούσει για διάφορους τρόπους αντιμετώπισης (πατάτα, οδοντόκρεμα, ντομάτα κ.ά.). Έχοντας δοκιμάσει κατά καιρούς αρκετούς από αυτούς έχω ξεχωρίσει έναν που προσφέρει άμεση ανακούφιση!
Μια παραδοσιακή συνταγή κεραλοιφής που πηγαίνει από γενιά σε γενιά και πραγματικά κάνει θαύματα στην επούλωση των εγκαυμάτων και θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι!

Τα συστατικά της απλά!

best homemade burn cream
  • ελαιόλαδο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπαθόλαδο),
  • κερί μέλισσας, 
  • ασπράδι αυγού.


Ας δούμε πρώτα τι έχουν αυτά τα υλικά και είναι άκρως αποτελεσματικά.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες. Επιπλέον, περιέχει και άλλα σημαντικά δραστικά συστατικά, όπως υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, που είναι ευεργετικά για το δέρμα και έχουν ενυδατικές, επουλωτικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες.

Το μελισσοκέρι βοηθά το δέρμα να αποκτήσει απαλή και ελαστική δομή και έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Το ασπράδι αυγού περιέχει πάνω από 40 πρωτεΐνες που το σώμα τις χρησιμοποιεί σε διάφορες εξειδικευμένες λειτουργίες όπως είναι η κατασκευή και η αναδόμηση των κυτταρικών ιστών, η ανάπτυξη και διατήρηση υγιών μυών και η συμβολή στην καταπολέμηση των  λοιμώξεων.  Επιπλέον περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως φυλλικό οξύ και ριβοφλαβίνη η οποία συμβάλει στη δημιουργία υγιούς δέρματος, νυχιών και μαλλιών, καθώς και φυσικό κολλαγόνο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φορά που καιγόμαστε πρέπει αμέσως να βάζουμε την καμένη περιοχή κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό (ποτέ δε χρησιμοποιούμε πάγο! Επιδεινώνει το έγκαυμα!) για περίπου 10 λεπτά ώστε να σταματήσουμε την περαιτέρω βλάβη (κάψιμο) των ιστών.
Μετά από αυτό εφαρμόζουμε στην τραυματισμένη περιοχή την κηραλοιφή και το αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε επαναλαμβάνοντας την εφαρμογή αν χρειαστεί.

Προσοχή!
Για εγκαύματα μεγάλου βαθμού που έχει καεί όλο το δέρμα μέχρι το υποδόριο λίπος και υπάρχει ανοικτή πληγή χρειάζεται επειγόντως Ιατρική Επέμβαση.

Υλικά
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κερί μέλισσας
1 ασπράδι αυγού

Παρασκευή
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το κερί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να αφρίσει μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και ρίχνουμε τον αφρό του ασπραδιού στο μείγμα του λαδιού ενσωματώνοντας όλη την ποσότητά του.

Βάζουμε την αλοιφή σε αποστειρωμένο βαζάκι και την διατηρούμε στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.
Τα μέγιστα οφέλη τα αποκομίζουμε όταν χρησιμοποιήσουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, γνήσιο μελισσοκέρι και ασπράδι από βιολογικό αυγό.














Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!