Ποιες τροφές καταπολεμούν το άγχος | το Χρήσιμο

Ποιες τροφές καταπολεμούν το άγχος

foods ease anxiety
 Προτίμησε τα παρακάτω τρόφιμα για να μειώσεις το άγχος...


Τροφές που μειώνουν το άγχος


Λιπαρά ψάρια
sardinesΣε μια μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Ohio έδειξε πως η κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως το σκουμπρί, οι ρέγγες, οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέστροφα και ο τόνος που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βοηθάει στη μείωση του άγχους κατά 20%.

Τσάι χαμομήλι
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται για τις φυσικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα. Η σύγχρονη επιστήμη σε μια μελέτη του 2009 έδειξε μια μέτρια βελτίωση του άγχους σε άτομα με ήπια έως μέτρια γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (ΓΑΔ) που έλαβαν θεραπεία με εκχύλισμα χαμομηλιού.

Αυγά
Ο εγκέφαλος χρειάζεται ένα ευρύ φάσμα από βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να λειτουργήσει βέλτιστα. Σε περίπτωση απουσίας της, συμπτώματα όπως σύγχυση, εκνευρισμός και άγχος είναι πιθανό να παρουσιαστούν. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη Β είναι το μοσχαρίσιο κρέας, το χοιρινό κρέας, τα εσπεριδοειδή και τα αυγά. Επιπλέον οι συγκεκριμένες τροφές είναι φυσικές πηγές χολίνης μίας ουσίας απαραίτητης τόσο για την καλή υγεία του εγκεφάλου όσο και για την προστασία του συκωτιού από την υπερβολική συσσώρευση λίπους.

Προβιοτικά
Με την κατανάλωση τροφών που περιέχουν προβιοτικά (γιαούρτι, γάλα, κεφίρ κ.ά.) ενισχύουμε και αποκαθιστούμε όπου χρειάζεται την εντερική χλωρίδα. Ιρλανδοί ερευνητές σε πειράματα με ποντίκια διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένο προβιοτικό βακτήριο μπορεί να μειώσει συμπεριφορές που σχετίζονται με το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-Theanine, το οποίο έχει αναφερθεί ότι έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.
Σε μία μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η λήψη 200 mg L-theanine βοήθησε τους φοιτητές να ελέγξουν τα επίπεδα του άγχους και να μείνουν ήρεμοι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.












Πηγή

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!