Δες αν έχουν υποκλαπεί προσωπικά σου δεδομένα | το Χρήσιμο

Δες αν έχουν υποκλαπεί προσωπικά σου δεδομένα

Μάθε αν σου έχουν κλέψει τους κωδικούς από τους λογαριασμούς σου
Μάθε αν σου έχουν κλέψει τους κωδικούς από τους λογαριασμούς σου...Τη δυνατότητα σε ένα χρήστη να εξακριβώσει εάν τα usernames και οι κωδικοί του έχουν κλαπεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα περιστατικά υποκλοπής δεδομένων των τελευταίων ετών δίνει η ιστοσελίδα haveibeenpwned.

Η ιστοσελίδα επιτρέπει στον χρήστη να δει αν διευθύνσεις email του περιλαμβάνονταν στις βάσεις δεδομένων που παραβιάστηκαν κατά τα περιστατικά διαρροών της Adobe Systems (2013) της Yahoo (2012) της Sony και της Stratfor (2011) και της Gawker (2010).

Η παραβίαση στην Adobe έγινε γνωστή τον Οκτώβριο και θεωρείται η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων χρηστών στην ιστορία, με πάνω από 153 εκατ. αρχεία να επηρεάζονται.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PC World, σελίδες που επιτρέπουν σε χρήστες να ελέγξουν εάν έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή της Adobe έχουν στηθεί και από άλλους, ωστόσο ο δημιουργός του, ο αυστραλός Τρόι Χαντ, ήθελε μία υπηρεσία η οποία να διερευνά διευθύνσεις σε πολλαπλά περιστατικά, καθώς είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις email και κωδικούς σε πολλά sites.

Το 2012 ο Χαντ σύγκρινε τα αρχεία που είχαν διαρρεύσει από τη Sony και τη Yahoo και διαπίστωσε ότι το 59% των χρηστών με λογαριασμούς και στις δύο βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς.

Όπως επισημαίνεται, το haveibeenpwned.com δεν αποθηκεύει κωδικούς που έχουν διαρρεύσει, αλλά μόνο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Δεν έχω ανάγκη να γνωρίζω τους κωδικούς πρόσβασης και ειλικρινά, δεν θέλω να έχω τέτοια ευθύνη" λέει ο Χαντ σε δημοσίευσή του σε blog. "Το θέμα είναι να ενημερωθεί το κοινό για την έκταση των διαρροών".Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.