Πως να αποτρέψεις τη Google να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου στις διαφημίσεις | το Χρήσιμο

Πως να αποτρέψεις τη Google να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου στις διαφημίσεις

Η αλλαγή στους όρους της Google βγάζει τις προτιμήσεις σας στη φόρα
Η αλλαγή στους όρους της Google βγάζει τις προτιμήσεις σας στη φόρα...
Η αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου, αφορά στη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας ενός χρήστη, κάθε φορά που επιδοκιμάζει, κάνει like δηλαδή, με όρους Facebook μια ανάρτηση, ένα σύνδεσμο, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, που αναρτάται σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google (Google+, YouTube, κοκ).  Έτσι, με την συγκατάθεσή μας, θα μπορεί να μεταπωλεί και να προμοτάρει τα likes μας (με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία) σε κάθε... ενδιαφερόμενο, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση τους, καθώς και να τα αναρτά σε δύο εκατομμύρια site που εμφανίζονται οι διαφημίσεις της Google, ακολουθώντας παρόμοιες πρακτικές με το Facebook.


Τι μπορείς να κάνεις;

Να διαβάσεις προσεκτικά την επίσημη ανακοίνωση της Google και να αφαιρέσεις το “tick” από την επιλογή “Shared Endorsements in Ads” και να πατήσεις “Save”.


https://plus.google.com/settings/endorsements?hl=en

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.