Πως να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες | το Χρήσιμο

Πως να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες

Δες ποιες τροφές καταπολεμούν τις αλλεργίεςΔες ποιες τροφές καταπολεμούν τις αλλεργίες...








Αντιμετώπισε τις αλλεργίες με φυσικό τρόπο


1. Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία καταπραΰνει τα αλλεργικά συμπτώματα και επιπλέον βοηθά να ανοίξουν τα βουλωμένα ιγμόρεια. Οι ερευνητές θεωρούν πως περίπου 500 mg βιταμίνης C την ημέρα, μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αλλεργίας.


2. Εσπεριδοειδή
Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και λεμόνια. Ένα μεγάλο πορτοκάλι περιέχει περίπου 100 mg βιταμίνης C, ενώ το μισό ενός μεγάλου γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 60 mg.


3. Λαχανίδα
Αποτελεί ένα από τα καλύτερα «όπλα» κατά των αλλεργιών. Όπως και το μπρόκολο, είναι μέλος της οικογένειας σταυρανθών, αλλά είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, χρωστικές ουσίες που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

4. Σέσκουλα
Σας έχει εξαντλήσει η αλλεργική ρινίτιδα; Βάλτε τα σέσκουλα στο τραπέζι σας για τον ίδιο λόγο που θα το κάνετε και για τη λαχανίδα. Τα φυτοχημικά που περιέχουν -κατά κύριο λόγο, καροτενοειδή- βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο των αλλεργιών.

5. Τσουκνίδα
Βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής που εμφανίζεται όταν εκδηλώνονται συμπτώματα αλλεργίας. Η τσουκνίδα περιέχει ισταμίνη, τη χημική ουσία που παράγει το σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, κι έτσι βοηθά στο να αποκτάμε ανοχή.

6. Κρεμμύδι και σκόρδο
 Η κερκετίνη είναι ένα άλλο μυστικό «όπλο» που βοηθά στην καταπολέμηση των αλλεργιών, λειτουργώντας σαν ένα αντιισταμινικό. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο, είναι πλούσια σε κερκετίνη, όπως και τα μήλα. Αν προτιμήσετε τα μήλα, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν υποκινούν το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας.

7. Μαϊντανός
Ο μαϊντανός αναστέλλει την έκκριση ισταμίνης που προκαλεί τα δυσάρεστα αλλεργικά συμπτώματα. Παράλληλα όμως ο μαϊντανός ένα φυσικό διουρητικό, γι’ αυτό και θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες.Εντάξτε αυτές τις τροφές στην διατροφή σας για να αντιμετωπίσετε πιο ήπια τα συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών.


Πηγή


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!