Χρήσιμος οδηγός αποθήκευσης του οχήματός σας | το Χρήσιμο

Χρήσιμος οδηγός αποθήκευσης του οχήματός σας

Οδηγίες για σωστή αποθήκευση του αυτοκινήτου σας...

στη περίπτωση που έχετε καταθέσει τις πινακίδες ή θα το έχετε σε ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Σας παρουσιάζουμε ένα πλήρη αλλά συνοπτικό οδηγό "αποθήκευσης οχήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα" που πιστεύουμε ότι θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τώρα που καταθέσετε τις πινακίδες του αγαπημένου σας αυτοκινήτου και θέλετε να το κρατήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εκτυπώστε τον, διαβάστε τον και εφαρμόστε τον.

Βήμα πρώτο: Οδηγήστε το αυτοκίνητο για να έρθουν όλα τα "υγρά" σε θερμοκρασία λειτουργίας και να εξατμιστεί κάθε συμπύκνωση υδρατμών (υγρασία) από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξετε τα λάδια και το φίλτρο λαδιού.



Βήμα δεύτερο: Συμπληρώστε ένα πρόσθετο καυσίμου στο ρεζερβουάρ που θα κρατήσει τη βενζίνη "φρέσκια" για περισσότερο καιρό. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν πρόκειται το όχημα να μείνει ακινητοποιημένο για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.







Βήμα τρίτο: Γεμίστε το ρεζερβουάρ καυσίμου! Ο κενός χώρος στο ρεζερβουάρ καταλαμβάνεται από αέρα, ο οποίος περιέχει υδρατμούς, οι οποίοι θα συμπυκνωθούν σε υγρό. Με την πάροδο του χρόνου, το νερό θα μολύνει τη βενζίνη και θα διαβρώσει το σύστημα καυσίμου







Βήμα τέταρτο: Αφαιρέστε τα μπουζί και ψεκάστε μία μικρή ποσότητα λαδιού μέσα στους κυλίνδρους για να μην σκουριάζουν. Στη συνέχεια ψεκάστε αντισκουριακό στο σπείρωμα των μπουζί (θα κάνει ευκολότερη την αποσυναρμολόγηση, όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε τα μπουζί) και τοποθετήστε τα πάλι στην θέση τους.






Βήμα πέμπτο: Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού πολλαπλής εισαγωγής με τον κινητήρα σε λειτουργία και ενώ μαρσάρετε δυνατά. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρετε στους κυλίνδρους και τις βαλβίδες εισαγωγής προστασία από τη διάβρωση και την οξείδωση.





Βήμα έκτο: Αν γκαράζ σας δεν θερμαίνεται, αφαιρέστε την μπαταρία του αυτοκινήτου και αποθηκεύστε την σε ένα ζεστό και ξηρό χώρο. Χρησιμοποιήστε ένα συντηρητή μπαταριών για να την κρατήσετε συνέχεια φορτισμένη. Μια αποφορτισμένη μπαταρία θα καταστραφεί από την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες.





Βήμα έβδομο: Γεμίστε το κύκλωμα ψύξης με ψυκτικό υγρό, κατά προτίμηση φρέσκο. Παλιά ψυκτικά υγρά επιτρέπουν τη δημιουργία υγρασίας που θα επιφέρουν διάβρωση του κυκλώματος ψύξης και του καλοριφέρ!







Βήμα όγδοο : Τοποθετήστε ναφθαλίνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και "βουλώστε" τη μπούκα της εξάτμισης και την εισαγωγή αέρα, αλλιώς παντός είδους τρωκτικά μπορεί να δημιουργήσουν φωλιές στο ακινητοποιημένο σας όχημα. 






Βήμα ένατο: Ιδανικά, στηρίξτε το αυτοκίνητο σε τρίποδες για να προστατέψετε τόσο τα ελαστικά όσο και το σύστημα της ανάρτησης. Τα ελαστικά δεν θα τετραγωνιστούν και τα αμορτισέρ δεν θα ταλαιπωρηθούν μένοντας συμπιεσμένα και χωρίς καθόλου κίνηση.






Πρόσθετες συμβουλές
·         Αν δεν μπορείτε να σηκώσετε το αυτοκίνητο σε τρίποδα, τουλάχιστον αυξήστε την πίεση των ελαστικών στα 40psi (και παραπάνω) ώστε να μειώσετε την παραμόρφωσή τους από την παρατεταμένη ακινησία
·         Σκεφτείτε την τοποθέτηση ενός φύλλου πλαστικού φράγματος υδρατμών κάτω από το αυτοκίνητο στο πάτωμα, εάν το αποθηκεύετε σε κλειστούς χώρους. Αυτό θα αποτρέψει την συσσώρευση υδρατμών σε ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ, και επίσης θα κάνει πολύ εύκολο τον εντοπισμό διαρροών υγρών.
·         Αν το αυτοκίνητο δε βρίσκεται σε κλειστό χώρο, καλύψτε το με μια καλή κουκούλα προστασίας. Θα το κρατήσει καθαρό και θα το προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα. Αντίθετα, αν βρίσκεται σε κλειστό χώρο, αφήστε ελάχιστα ανοιχτά τα παράθυρα και κλείστε την κουκούλα (στα κάμπριο).
·         Πριν την αποθήκευση του αυτοκινήτου, πλύνετέ το πολύ καλά και ιδιαίτερα στο κάτω μέρος, ώστε να αφαιρέσετε βρωμιές, λάσπες, άλατα. Καθαρίστε και το εσωτερικό προσεκτικά, ώστε να μην παραμείνουν υπολείμματα τροφών που μπορεί να προσελκύσουν μικρά ζώα... Μη χρησιμοποιείται κρέμες και καθαριστικά εσωτερικού που περιέχουν νερό και θα δημιουργήσουν υδρατμούς.
·         Αφήστε μια ταχύτητα (πρώτη ή όπισθεν) στο κιβώτιο - ή τη θέση P (parking) άν έχετε αυτόματο - και αφήστε το χειρόφρενο "λυμένο". Έτσι δεν θα κολλήσουν τα τακάκια ή οι σιαγόνες των φρένων.
Αγαπητοί μου φίλοι, αυτά πιστεύω είναι τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας ιδιοκτήτης που σέβεται και αγαπά το αυτοκίνητό του και θέλει να το βρει σε άριστη κατάσταση όταν με το καλό θα το επαναφέρει στους δρόμους. Αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω, ακολουθήστε όσα μπορείτε. Αλλά κάντε μια προσπάθεια. Είναι ανταποδοτικά!
Καλή αποθήκευση

Πηγή: YourGear.gr

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!