Πως να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας (video)

Τι χρειάζεται να κάνουμε για να καθαρίσουμε το κλιματιστικό μόνοι μας...
Καταρχάς κοιτάξτε το κλιματιστικό να μην είναι στο ρεύμα ή κατεβάστε την ασφάλεια του ρεύματος.


Εσωτερική μονάδα:
Πρώτα ξεκινάμε με τα φίλτρα του κλιματιστικού.
Θέλουν συχνό καθάρισμα, γιατί μαζεύουν σκόνη, ακάρεα, βακτηρίδια και διάφορα άλλα που αν δε τα καθαρίσουμε τα εισπνέουμε.


  • Παίρνουμε την σκάλα μας ή την καρέκλα μας και πάμε στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αφού έχουμε ανέβει πάνω στην σκάλα μας και ακριβώς μπροστά μας έχουμε την εσωτερική μονάδα, δεξιά και αριστερά από το κλιματιστικό μας, υπάρχουν 2 αυτάκια (εγκοπές) βάζουμε λοιπόν τα δάχτυλά μας στα αυτάκια και τραβάμε το καπάκι προς το μέρος μας για να ανοίξει η μάσκα του κλιματιστικού.

  • Με το που ανοίξουμε τη μάσκα του κλιματιστικού βλέπουμε 2-4 φίλτρα.

Βγάζουμε τα φίλτρα και τα πάμε στο μπάνιο, μπορείτε να τα ξεβγάλετε με κρύο νερό, αλλά το καλύτερο είναι να τα βάλετε σε μια λεκάνη ή στη μπανιέρα με χλιαρό νερό και ξύδι  και να τα αφήσετε για 1 ώρα.
Μετά μπορείτε να τα ξεβγάλετε με νερό.
Πριν τα τοποθετήσουμε πίσω στην εσωτερική  μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να στεγνώσουν καλά.

Εξωτερική μονάδα:
Πάμε τώρα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας, εδώ μας ενδιαφέρει να καθαρίσουμε πολύ καλά το πίσω μέρος του κλιματιστικού, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά την εξωτερική μονάδα είναι να πάρουμε το λάστιχο του νερού που έχουμε στο μπαλκόνι μας και άφοβα να το πλύνουμε, δεν υπάρχει κανένας φόβος βραχυκυκλώματος οπότε μην το φοβάστε πλύνετε το καλά... αυτό ήταν και καλή επιτυχία..!

Προσοχή, πριν αρχίσετε τη διαδικασία καθαρισμού του κλιματιστικού σας, να έχετε κατεβάσει την ασφάλεια του κλιματιστικού στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Ξέρεις πως να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα οροφής σε δευτερόλεπτα; Δες εδώ

       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Powered by Blog - Widget