Χρήσιμος οδηγός επιλογής επίγειου αποκωδικοποιητή mpeg4 | το Χρήσιμο

Χρήσιμος οδηγός επιλογής επίγειου αποκωδικοποιητή mpeg4

Τι επίγειο δέκτη να διαλέξω;
Ας δούμε τους κυριότερους επίγειους ψηφιακούς δέκτες που κυκλοφορούν στην αγορά.



SD αποκωδικοποιητές (Standart Definition)
Οι SD δέκτες ικανοποιούν τις απαιτήσεις του περισσότερου κόσμου και απευθύνονται σε όσους θέλουν έναν απλό αποκωδικοποιητή για να βλέπει τηλεόραση και να κάνει εγγραφές. Από αυτές τις λειτουργίες εξαιρείται το πιλοτικό κανάλι ERT HD και όποια άλλα HD κανάλια πιθανόν υπάρξουν στο μέλλον.

Ουσιαστικά όλοι χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή
 ALi Μ3105, οπότε έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα στην ταχύτητα αλλαγής καναλιών ή σε λειτουργίες ως δέκτης από τους HD, το αντίθετο μάλιστα. Ως προσιτοί δέκτες όμως, δεν έχουν πλούσιες πολυμεσικές δυνατότητες. Φυσικά παίζουν MP3 και εμφανίζουν φωτογραφίες, αλλά αναπαράγουν μόνο βιντεάκια τύπου DivX/Xvid που δεν ξεπερνούν την ανάλυση 720x576, ενώ ο ήχος μπορεί να είναι μόνο MP3 ή AAC. Επίσης εμφανίζουν τους υπότιτλους πάρα πολύ μικρούς, πρόβλημα όλων των δεκτών με ALi. Έχει διορθωθεί σε νεότερη έκδοση firmware της ALi, αλλά κανένας εισαγωγές δεν το έχει διαθέσει.
Συνήθως, οι έξοδοί τους περιορίζονται σε μια
 scart, μια ομοαξονικήψηφιακού ήχου και USB. 

·         Ο Crystal Micro-SD είναι καλή επιλογή για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, λόγω της καλής υποστήριξης που προσφέρει η εταιρία μετά την αγορά. Μπορεί να αγορασθεί και από το site της εταιρίας, σε τιμή που δεν διαφέρει από της αγοράς και συμπεριλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς.
·         Ο F&U TT2239 φαίνεται σαν εξέλιξη του TVD2239PVR. Είναι μικρό διάστημα στην αγορά και μάλλον έχει νεότερο λογισμικό από τους υπόλοιπους με επεξεργαστή 3105. Έχει 3 έτη εγγύηση.
·         Ο Edision mini-triton ξεχωρίζει στους SD διαθέτοντας RF έξοδο, που δίνει λύση για τις τηλεοράσεις που διαθέτουν μόνο την υποδοχή της κεραίας ως είσοδο σήματος. Η RF είναι χρήσιμη και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που αδυνατούν να επιλέξουν την είσοδο scart της τηλεόρασης όταν εκείνη δεν ενεργοποιείται αυτόματα μόλις δεχθεί σήμα. Τα 5 έτη εγγύησης και το καλό τηλεχειριστήριο του είναι επιπλέον λόγοι να προτιμηθεί. Ίσως και το μεταλλικό κουτί του (για τα θερμά περιβάλλοντα), που όμως είναι λίγο ογκώδες. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ο μόνος με M3105 που έχει αναβάθμιση firmware, και μάλιστα πρόσφατη. Θα βρεθεί κυρίως σε τοπικά καταστήματα.
·         Ο Elite SD είναι ουσιαστικά ο ίδιος αποκωδικοποιητής με τον Edision mini-triton και ομοίως μπορεί προτιμηθεί για τηλεοράσεις που διαθέτουν μόνο την υποδοχή της κεραίας ως είσοδο σήματος. Και αυτός μπορεί να βρεθεί σε τοπικά καταστήματα.

Υπάρχουν και κάποιοι πολύ νέοι αποκωδικοποιητές στην αγορά, που πιθανώς έχουν το νέο ALi M3381C. Λόγω νεότητας θα έχουν νεότερη έκδοση firmware από τον ανταγωνισμό, άρα ίσως και διορθωμένο το πρόβλημα των μικρών υποτίτλων και κάποιες βελτιώσεις. 

·         Οι F&U MPF2828S, F&U MPF3381 και United MPU1313 εισάγονται από την Αμοιρίδης-Σαββίδης, βρίσκονται στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και έχουν 3 έτη εγγύησης.
·         Ο Doop ZSD 1100 είναι κι αυτός νέος αποκωδικοποιητής, έχει μεταλλικό κουτί όπως όλοι του Πλαισίου και είναι ο μόνος με composite έξοδο. Έχει ίδια εμφάνισημε τον HD του πλαισίου και μόνο 1 έτος εγγύηση.
·         Ο Crystal Prime-SD είναι κι αυτός επόμενης γενιάς SD αποκωδικοποιητής, αντικαταστάτης του Micro-SD. Εμφανισιακά είναι όμοιος με το HD μοντέλο της εταιρίας, τον Micro-HD, και θα μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος εύκολα μεταξύ τους.

Ο επεξεργαστής
ITE IT9066F είναι ο μόνος εναλλακτικός SD, με σχετικά λίγους αποκωδικοποιητές να τον χρησιμοποιούν. Δεν υπάρχουν πολλές αναφορές για αποκωδικοποιητές με επεξεργαστή της ITE, αλλά από τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια που υπάρχουν, φαίνεται ότι έχει όμορφο, απλό και πολύ ευανάγνωστο μενού, ιδανικού για μικρές τηλεοράσεις και ηλικιωμένους. Ο media player του φαίνεται ότι υποστηρίζει πολύ μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων βίντεο, κυρίως για SD δέκτες, υποστηρίζοντας πληθώρα μορφών όπως AVI, MKV, DIVX, XVID, DAT, MPG, VOB, TS, TP, TRP, 3GP, MP4, MOV, MP3, WMA, AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC+. Εντυπωσιακό ακόμη και για HD δέκτες.

·         Ο Doop SDMP-200 εισάγεται από το Πλαίσιο και πωλείται μόνο στα καταστήματα της αλυσίδας. Έχει μεταλλικό κουτί που είναι καλό για τα θερμά περιβάλλοντα, αλλά μάλλον άχρηστο στην περίπτωση του IT9066F, αφού ο επεξεργαστής δεν χρειάζεται καν ψύκτρα. Στα αρνητικά του είναι το μόλις και 1 έτος εγγύησης.
·         Ο MAX T50 εισάγεται από την Tronix αλλά μπορεί να βρεθεί σε διάφορα καταστήματα.
·         ShOP+ T200sd είναι ένας ακόμα, και θα τον βρείτε σε πολλά μικρά καταστήματα.



Εισαγωγή στους HD αποκωδικοποιητές  (High Definition)
Οι HD αποκωδικοποιητές δίνουν την επιπλέον δυνατότητα παρακολούθησης του καναλιού ΕΡΤ HD και όποιων άλλων HD καναλιών τυχών προκύψουν στον μέλλον. Προτιμώνται και από όσους είναι απαιτητικότεροι στην ποιότητα εικόνας, αφού διαθέτουν ψηφιακή σύνδεση HDMI και ισχυρό επεξεργαστή.
Ο συνηθέστερος λόγος επιλογής τους φαίνεται πως είναι οι πολυμεσικές τους δυνατότητες. Δεν έχουν τον περιορισμό ανάλυσης των
SD και υποστηρίζουν περισσότερες μορφές αρχείων και κωδικοποιήσεων. Παρ' όλα αυτά, δεν συναγωνίζονται τις συσκευές media player και οι δυνατότητές τους θα πρέπει να θεωρούνται ως βασικές. Ενδεικτικά, δεν υποστηρίζουν FLV ή WMV αρχεία, ούτε το διαδεδομένο πια DTS, ενώ κάποιοι δεν υποστηρίζουν καν Dolby Digital (AC3).

Οι επεξεργαστές που συναντώνται σε αυτή την κατηγορία δεκτών είναι ουσιαστικά δύο, της
Mstar και της ALi. Και οι δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και δείχνουν να απευθύνονται σε αγοραστές με διαφορετικές προτιμήσεις.

O Mstar MSD7818 είναι ο επεξεργαστής που χρησιμοποιεί η πλειονότητα των HD αποκωδικοποιητών και διάδοχος του γνωστού MSD7828.
Έχει μέτριας ευχρηστίας μενού, χωρίς να είναι κακό, σε βαθμό που ίσως δυσκολεύσει μόνο τους ηλικιωμένους. Οι ενδείξεις στην οθόνη (OSD) και το μενού της Mstar είναι πολύ μέτριας αναγνωσιμότητας στις μικρές 
CRT τηλεοράσεις, ενώ η έλλειψη ρύθμισης της διαφάνειάς τους θα δυσαρεστήσει λίγους. Επίσης στα μειονεκτήματα είναι η αδυναμία ρύθμισης της διάρκειας των πληροφοριών προγράμματος (Info Bar) κατά την αλλαγή καναλιών και η υστέρηση στην ταχύτητα αλλαγής καναλιών (ζάπινγκ) που φτάνει ως τα 3". Το 2ο δεν ενοχλεί όσους είναι συνηθισμένοι σε τηλεοράσεις με λίγο αργή αλλαγή καναλιών, αλλά οι χρήστες αναλογικών τηλεοράσεων θα δυσαρεστηθούν. Το κυριότερο μειονέκτημα ίσως, είναι η απώλεια της σειράς που αποθηκεύει ο χρήστης τα κανάλια. Είχε παρατηρηθεί στα πρώτα firmware του 7818 και φαίνεται να ξαναπαρουσιάζεται στα νέα.
Το πλεονέκτημα των Mstar είναι ο media player. Έχουν καλή (για δέκτες) συμβατότητα με τα υποστηριζόμενα format στα νέα firmware, αφού αρχικά ήταν λίγο περιορισμένη. Επίσης, έχουν λειτουργία GoTo ώστε ο χρήστης να μεταπηδά σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μιας ταινίας ή εγγραφής, άμεσα και με ακρίβεια δευτερολέπτου. Ενδιαφέρουσα είναι η ρύθμιση χρώματος και μεγέθους υποτίτλων, και η δυνατότητα εμφάνισης χρωματιστού πλαισίου πίσω από αυτούς για να είναι ευδιάκριτοι στην οθόνη. Συνήθως, στα παλιότερα firmware πρέπει να ρυθμίζονται στο μέγιστο μέγεθος για να είναι ευανάγνωστοι, αλλά και πάλι κάποιοι ίσως τους θελήσουν ελαφρώς μεγαλύτερους. Ένα πρόβλημα με τους υπότιτλους είναι ότι αν έχουν κωδικοποίηση UTF-8 σταματούν να εμφανίζονται κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ταινίας, αλλά λύνεται εύκολα αλλάζοντας την κωδικοποίηση σε Unicode ή ANSI.
Το πρόβλημα της Info Bar και της διαφάνειας των μενού έχουν λυθεί σε νεότερες εκδόσεις firmware της MStar, ενώ αναμένεται να λυθεί μελλοντικά και των UTF-8.

Αποκωδικοποιητές με Mstar
Μερικοί από τους αποκωδικοποιητές με Mstar 7818 είναι οι:

·         Ο Crystal Micro-HD, όπως και ο SD δέκτης της εταιρίας, έχει εξαίρετη υποστήριξη μετά την αγορά και 2 έτη εγγύηση. Έχει σίγουρα το νεότερο και πληρέστερο firmware της Mstar, ενώ είναι ο μόνος με επεξεργαστή 7818 που έχει ρυθμιζόμενο Info Banner. Επιπλέον, έχει βελτιωμένο χρόνο αλλαγής καναλιών, αν και εμφανίζει ένα σύντομο πάγωμα της εικόνας μόλις γίνει η αλλαγή. Το μειονέκτημα του δέκτη είναι η αδυναμία αποκωδικοποίησης AC3, κάτι που τον εξαιρεί ως επιλογή για όσους επιθυμούν δυνατότητες media player, εκτός για όσους έχουν εξωτερικό ενισχυτή-αποκωδικοποιητή ήχου με τέτοια δυνατότητα.

·         O F&U TVD2313HDPVR είναι μια δημοφιλής συσκευή, ίσως λόγω τον 3 ετών εγγύησης, αλλά μάλλον θα πρέπει να αποφεύγεται επειδή έχει το πρόβλημα της απώλειας της σειράς των καναλιών κάθε μερικές ημέρες. Αυτό οφείλεται σε πρόβλημα των πρώτων εκδόσεων του firmware του 7818 και λύθηκε με αναβαθμίσεις. Δυστυχώς, η F&U δεν διαθέτει αναβαθμίσεις, ούτε καν ιστοσελίδα προϊόντων της. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το firmware των Edision mini-triton+HD, Ferguson Ariva T55 και Lifeview LV6TBOXHD τα οποία είναι καλύτερα και δεν έχουν πρόβλημα, αλλά απαιτείται το τηλεχειριστήριό τους ή κάποιο προγραμματιζόμενο με υποστήριξη αυτών. Φαίνεται ότι έχει αντικατασταθεί, καθώς η F&U κυκλοφόρησε τρία νέα HD μοντέλα, τα TT2302, MPF3460H και MPFD3467H.

·         Ο Edision αν και δεν βρίσκεται στα μεγάλα καταστήματα, είναι πιο εύκολο να βρεθεί στα συνοικιακά μάλλον λόγω της φήμης που έχει η εταιρία από τα δορυφορικά της μοντέλα. Αρχικά ταλαιπώρησε τους ιδιοκτήτες του, όπως κι άλλοι με Mstar 7818, χάνοντας τη σειρά των καναλιών, ώσπου βγήκε αναβάθμιση στο τέλος του Απριλίου. Είναι από τους ελάχιστους πια με μεταλλικό κουτί (αν και λίγο μεγάλο) και έχει σχετικά καλό τηλεχειριστήριο που θα εκτιμηθεί από πολλούς. Αν βρείτε το τηλεχειριστήριο του Ferguson Ariva T55 ή του Lifeview LV6TBOXHD ή κάποιο προγραμματιζόμενο με αυτά τα μοντέλα, μπορεί λειτουργήσει με τα firmware τους που είναι καλύτερα. Κρίνοντας από το κακό παρελθόν της Edision, μάλλον δεν θα υπάρξει νέο επίσημο firmware. Διαθέτει τη μεγαλύτερη εγγύηση, στα 5 έτη.

·         Ο Lifeview LV6TBOXHD πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάρτιο του '11 έχοντας τον Mstar 7828, πριν κυκλοφορήσει ο 7818. Αργά εκείνο το καλοκαίρι βγήκε ο 7818 και ο δέκτης απέκτησε τον νέο επεξεργαστή. Ουσιαστικά είναι δύο διαφορετικοί δέκτες, όμως η εταιρία διατήρησε το όνομα ίδιο. Για αποφυγή σύγχυσης αναφέρονται ως v1 και v2, με τον ν2 να αναφέρεται και χωρίς το διακριτικό. Είναι πολύ γνωστός επειδή δεν έχει σημαντικές ελλείψεις (π.χ. AC3), έχει συχνές ενημερώσεις firmware που ανεβαίνουν στον server του εισαγωγέα της Πολωνίας, έχει καλή εικόνα σε σχέση με άλλους δέκτες με Mstar, και σε γενικές γραμμές δεν προβληματίζει, ενώ σε πολλούς αρέσει η λειτουργία απευθείας εισόδου στο μενού πολυμέσων πατώντας το κόκκινο πλήκτρο. Στα μειονεκτήματά του είναι η έλλειψη δυνατότητας ρύθμισης της διάρκειας της άμεσης εγγραφής (διαδοχικά πατήματα του REC). Έχει δύο έτη εγγύηση.

·         O Doop HDMP-100 είναι ένας δέκτης που δεν βρίσκω κάποιο σημαντικό ελάττωμα ή προτέρημα. Στο σχετικά σύντομο διάστημα που κυκλοφορεί είχε ήδη μια αναβάθμιση που βελτίωσε και το μέγεθος των υποτίτλων, αλλά και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν άλλες από το Πλαίσιο. Δεν έχει κάποια σημαντική έλλειψη, ούτε παρουσιάζει προβλήματα. Το μόλις ένα έτος εγγύησης μόνο προβληματίζει.

·         Ο Power Plus HD2000 είναι ένας δέκτης που θα ικανοποιήσει όσους αναζητούν κάτι καλύτερο στο θέμα της συνδεσιμότητας, αφού διαθέτει και composite έξοδο, αν και το πλεονέκτημά του είναι η οπτική ψηφιακή έξοδος, καθώς είναι από τους ελάχιστους δέκτες που την διαθέτουν. Διαφέρει και στην υποστήριξη αρχείων πολυμέσων, υποστηρίζοντας λιγότερο συνηθισμένα είδη όπως π.χ. AAC, WMA, MOV, MOV, VOB, MJPG και FLV. Έχει μεταλλικό κουτί το οποίο διώχνει την θερμότητα ευκολότερα από τα πλαστικά, με ότι συνεπάγεται αυτό για την μακροζωία του δέκτη, ενώ έχει και πολλές οπές αερισμού για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Η οθόνη στην πρόσοψη εμφανίζει την ώρα κατά την αναμονή και δείχνει ότι δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα ο περιορισμός του κόστους με κάθε τρόπο, αφήνοντας ελπίδες για κάτι καλό ως προς την ποιότητα κατασκευής. Ένα ακόμα στοιχείο που εκτιμούν πολλοί, είναι η ύπαρξη διακόπτη πλήρους απενεργοποίησης (On/Off) αντί μόνο αναμονής (Standby/Sleep). Τέλος, δείχνει να υπάρχει υποστήριξη, καθώς είναι ήδη διαθέσιμη μια αναβάθμιση, ενώ ο εισαγωγέας έχει αναβαθμίσεις και για άλλα μοντέλα του.

Χαρακτηριστικά των ALi
Ο ALi Μ3601E είναι o δεύτερος συχνότερα συναντώμενος επεξεργαστής που συναντάται στους HD δέκτες της αγοράς, αν και λίγες εταιρίες τον χρησιμοποιούν.
Φημίζεται για την καλή
 ταχύτητα αλλαγήςκαναλιών, το απλό μενού και την ευκολία χρήσης του, καθώς και την πολύ καλή αναγνωσιμότητα που έχει ακόμα και σε μικρές CRT τηλεοράσεις. Το μόνο που ίσως δυσαρεστεί στην χρήση ως δέκτης είναι το ασυνήθιστο EPG. Ίσως και ο μάλλον υπερβολικός χώρος που δεσμεύει το timeshift ακόμα και όταν δεν γράφει να δυσαρεστήσει όσους χρησιμοποιούν μικρό φλασάκι.
Ο
media player που έχει υστερεί έναντι του 7818. Έχει αρκετά καλή συμβατότητα με τα υποστηριζόμενα format, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις βίντεο στα οποία η κίνηση δεν είναι εντελώς φυσική, σαν να έχει χαμηλή συχνότητα καρέ το βίντεο, που όμως ευτυχώς είναι σπάνιες. Επίσης δεν έχει λειτουργία GoTo, αλλά μια οριζόντια μπάρα παρόμοια με εκείνη των προγραμμάτων media player των υπολογιστών, αλλά έχει μικρή ακρίβεια αφού μετακινείται σε κάπως μεγάλα βήματα. Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ότι οι μη υποστηριζόμενες μορφές ήχου, όπως το DTS, δεν μπορούν να σταλούν σε εξωτερικό ενισχυτή-αποκωδικοποιητή ήχου.
Το κυριότερο μειονέκτημα του media player είναι η εμφάνιση των υποτίτλων. Όχι τόσο επειδή δεν έχει ρυθμίσεις χρώματος και μεγέθους, όσο επειδή εμφανίζονται αναπτυσσόμενοι προς τα δεξιά θυμίζοντας εφέ του Powerpoint και κυρίως λόγω του λιλιπούτειου μεγέθους τους. Η λύση είναι η μετατροπή τους μέσω προγραμμάτων, όπως τα Txt2Vobsub και AVIAddXSubs, σε μορφή VobSub (.sub/.idx) η οποία επιτρέπει να θέσουμε σύμφωνα με την προτίμησή μας σχεδόν κάθε παράμετρό τους.
Νέες εκδόσεις firmware από την ALi έχουν διορθώσει κάποια προβλήματα, όπως το μέγεθος των υποτίτλων, αλλά δεν τις έχουν προμηθευθεί όλοι οι εισαγωγείς.

Αποκωδικοποιητές με ALi
Κάποιοι από τους HD αποκωδικοποιητές με ALi είναι οι:

·         Ο Crypto ReDi 210AD MP είναι ένας μάλλον τυπικός αποκωδικοποιητής με τον επεξεργαστή 3601. Η έκδοση του firmware του πρέπει να είναι αρκετά παλιά, αφού το InfoBanner αντί να εμφανίζει την ώρα αρχής και του τέλους της εκπομπή που δείχνει και εκείνης που ακολουθεί, δείχνει στην θέση των ωρών τις λέξεις «Τρέχον» και «Επόμενο» αντίστοιχα. Πάντως έχει διορθωμένο το πρόβλημα εμφάνισης ελληνικών ονομάτων αρχείων.
Η εικόνα του είναι καλή από την έξοδο scart, αλλά όχι και τόσο από την HDMI, κάτι που πιθανόν οφείλεται στην παλαιότητα του firmware. Σε συνδυασμό με το κακό upscale -δηλαδή αν ρυθμιστεί να δείχνει σε μεγαλύτερη ανάλυση της 576i που εκπέμπουν τα κανάλια (πλην του ERT HD) ή αυτής που είναι δημιουργημένα τα βιντεάκια- που μειώνει την ποιότητα εικόνας, κάνει την scart να είναι η λογικότερη επιλογή σύνδεσης για τον 210AD.
Έτσι, θα προτιμηθεί από όσους ζητούν αποκωδικοποιητή με πολύ γρήγορη αλλαγή καναλιών για να συνδεθεί μέσω scart αλλά να μπορούν να παρακολουθήσουν το ERT HD που δεν θα μπορούσαν με έναν SD, και να βλέπουν και βιντεάκια χωρίς πάλι τους περιορισμούς των SD.
Η εγγύηση της Crypto είναι δύο ετών.

·         O Crypto ReDi 210A MP έχει μία και μόνο διαφορά με τον 210AD, πλην της τιμής. Δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει ήχο Dolby Digital (AC3). Αυτό σημαίνει ότι μάλλον στα περισσότερα βιντεάκια δεν θα έχετε ήχο, όπως και στην περίπτωση που το ERT HD ή κάποιο άλλο HD κανάλι που ίσως δημιουργηθεί στο μέλλον αρχίσει να χρησιμοποιεί ήχο Dolby Digital.

·         Ο DigitalWorld HDT-330, γνωστός και ως DigitalΒox HDT-300, είναι ίδιος δέκτης με τον ReDi 210AD, αλλά έχει ομορφότερο γυαλιστερό κουτί που θα προτιμηθεί από όσους θέλουν να τον τοποθετήσουν στο σαλόνι τους.

·         Ο Crypto ReDi 215D είναι ένας νέος αποκωδικοποιητής με τον 3601. Τόσο νέος που δεν ξέρουμε πολλά. Έχοντας όμως δει παρόμοιους αποκωδικοποιητές του εξωτερικού οι οποίοι έχουν νέα έκδοση firmware της ALi, υπάρχει αισιοδοξία ότι πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή. Αν και πλην της διόρθωσης του μεγέθους των υποτίτλων δεν δείχνει να έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στον media player, πρέπει να έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στις υπόλοιπες λειτουργίες και έχουν γίνει και κάποιες βελτιώσεις.

·         Ο Crypto ReDi 215 είναι αντίστοιχη περίπτωση του 210A, δηλαδή η μόνη διαφορά είναι ότι δεν αποκωδικοποιεί Dolby Digital κι έτσι ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί.

·         Ο DigitalWorld HDMI-200 συνδέεται (ή σωστότερα, κρέμεται) σε υποδοχή HDMI μόνο και έτσι μπορεί να κρυφτεί πίσω από την τηλεόραση, ενώ όπως οι δέκτες τύπου scart έχει εξωτερικό τροφοδοτικό και καλωδιάκι με τον αισθητήρα λήψης των εντολών του τηλεχειριστηρίου.

·         Ο Xoro HRT 8300 αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση από πολλές απόψεις. Δεν έχει ελληνικό μενού, ούτε ελληνικό οδηγό προγράμματος (EPG) στα κανάλια πλην της ΕΡΤ, ενώ φαίνεται ότι δεν εμφανίζει ελληνικά αρχεία υποτίτλων ακόμη και όταν αυτά είναι Unicode. Ενώ μέχρι πρόσφατα δεν κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά.
Παρ' όλα αυτά κάποιοι τον παραγγέλνουν από το εξωτερικό επειδή έχει διπλό δέκτη και εξαιρετικές δυνατότητες στις εγγραφές. Έτσι μπορείτε να παρακολουθήσετε μια εκπομπή και να γράφετε μια άλλη χωρίς να εκπέμπονται στην ίδια συχνότητα, ενώ επίσης μπορείτε να γράφετε ταυτοχρόνως δυο εκπομπές διαφορετικής συχνότητας παρακολουθώντας συνάμα όποια εκπομπή των δύο αυτών συχνοτήτων θέλετε. Μια ακόμα αξιόλογη δυνατότητά του είναι η προβολή μιας εγγραφής και ταυτόχρονα να πραγματοποιεί εγγραφή κάποιας εκπομπής. Ακόμα μπορεί να προβάλει οποιοδήποτε σημείο μιας εγγραφής, την ώρα που εκείνη ακόμα εκτελείται. Ίσως όμως απογοητευθούν όσοι επεξεργάζονται σε η/υ τις εγγραφές, καθώς ο δέκτης σπάει τις εγγραφές σε αρχεία μέγιστου μεγέθους 1GB.
Χρησιμοποιεί δυνατότερο επεξεργαστή από τους υπόλοιπους με ALi, τον διπλό M3606C, που μάλλον οφείλεται για την γρήγορη αλλαγή καναλιών και την καλή ποιότητα εικόνας. Ακόμη και τα μενού του έχουν ομορφότερα και πιο προσεγμένα γραφικά απ' ότι εκείνα που συνοδεύουν τους υπόλοιπους επεξεργαστές της ALi.
Δεν γνωρίζουμε τις πολυμεσικές του δυνατότητες, αλλά κρίνοντας από τους αποκωδικοποιητές με τον μικρότερο Μ3601Ε, θα πρέπει να είναι καλές. Αυτές όμως δεν αξιοποιούνται, αφού δεν εμφανίζει ελληνικούς υπότιτλους. Κρίμα, γιατί έχει και διορθωμένο το πρόβλημα του μεγέθους τους.
Είναι μεταλλικός και καλοφτιαγμένος, αλλά και σχετικά ογκώδης καθώς πέραν των συνηθισμένων οι υποδοχές του περιλαμβάνουν και τις composite και component.

Δέκτης με NEC
F&U DTR2205HDPVR είναι μια από τις λίγες εξαιρέσεις HD δεκτών που δεν έχουν κάποιον από τους προαναφερθέντες επεξεργαστές. Έχει Ιαπωνικό επεξεργαστή NEC EMMA3SL/HD (MC-10087), μάλλον τον μοναδικό μη Κινέζικο/Ταϊβανέζικο της αγοράς. O demodulator του είναι επίσης της NEC και σε αυτόν δείχνει να οφείλεται η κορυφαία λήψη σήματος που διαθέτει, κάνοντάς τον την προτεινόμενη επιλογή για περιοχές με κακό σήμα.
Έχει
 καλή ταχύτητααλλαγής καναλιών και φημίζεται για την ποιότητα εικόνας του. Επίσης, διαθέτει πολλές υποδοχές, που όμως τον κάνουν σχετικά ογκώδη. Αυτές είναι HDMI, δύο scart, RF-Loop, ομοαξονική ψηφιακού ήχου, USB, composite, ενώ είναι από τους ελάχιστους δέκτες με component έξοδο. Τα θετικά του στοιχεία ολοκληρώνονται από το μεταλλικό κουτί και την τριετή εγγύηση.
Στα αρνητικά του είναι το δυσανάγνωστο μενού σε
CRT τηλεοράσεις, η μη υποστήριξη των μορφοποιημένων σε NTFS συσκευών USB αλλά των exFAT, και οι μάλλον κακές πολυμεσικές δυνατότητες.
Οι τελευταίες προστέθηκαν στα
firmware σειράς 2.xx. Ο media player του έχει πολύ μέτρια συμβατότητα με HD βίντεο, η μέγιστη ανάλυση του δέκτη στα 1080i ίσως δυσαρεστήσει τους απαιτητικούς, ενώ δεν παίζει αρχεία MKV άνω των 4GB, οπότε αυτά πρέπει να μετατραπούν σε MP4. Αντιθέτως, στα DivX/Xvid δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Επίσης δεν έχει λειτουργία GoTo στα βιντεάκια, όμως έχει για τις εγγραφές του δέκτη. Για αυτές έχουν αναφερθεί προβλήματα όπως ότι «ξεχνάει» καμιά φορά να γράψει (συνήθως με μεγάλο καλώδιο σύνδεσης σε δίσκο).
Ένα πρόβλημα που αναφέρθηκε από μερικούς στα
firmware των εκδόσεων 2.xx είναι ότι ανά αραιά διαστήματα μπορεί να μαυρίσει η εικόνα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Μπορεί να συμβεί 1 φορά στις 2 ημέρες, μπορεί να συμβεί και και λίγες φορές φορές την ημέρα.
Κάτι που θα πρέπει να προσέξουν όσοι τον επιλέξουν, είναι ότι οι συχνότητες του τηλεχειριστηρίου του συμπίπτουν με εκείνες κάποιων τηλεοράσεων
LG και πρέπει να σταλεί στο service της F&U για να αλλαχθεί το firmware και το τηλεχειριστήριο.

Μπορείτε να αγοράσετε καλούς αποκωδικοποιητές από εδώ!

Πηγή by author talos_2002


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!