Βρείτε προς τα που να γυρίσετε τη κεραία σας με ακρίβεια (Digea) | το Χρήσιμο

Βρείτε προς τα που να γυρίσετε τη κεραία σας με ακρίβεια (Digea)

Βρείτε τα κέντρα εκπομπής ψηφιακού σήματος με εύκολο τρόπο...


Δες πως να γυρίσεις τη κεραία με ακρίβεια

Βάζετε τις γεωγραφικές συντεταγμένες του κέντρου εκπομπής που ψάχνετε πχ Υμηττός 37.959 N, 23.818 E στο παρακάτω σύνδεσμο
και σας δείχνει το σημείο που βρίσκεται το κέντρο εκπομπής του ψηφιακού σήματος, στη συνέχεια βρίσκετε στο χάρτη το σημείο που είναι η κεραία του σπιτιού σας και κάνετε κλικ σε εκείνο το σημείο πχ εικόνα 1.
Μπορείτε να βρείτε το σπίτι σας κάνοντας zoom in στο χάρτη, αν κατά λάθος πατήσετε σε λάθος σημείο μπορείτε να το διορθώσετε πατώντας clear last point.
εικόνα 1

Τα δυο αυτά σημεία θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν μια ευθεία γραμμή που θα σας δείξει προς τα που ακριβώς θα πρέπει να γυρίσετε τη κεραία σας για να "πιάσετε" το σήμα εκπομπής!

Ακολουθούν οι συντεταγμένες των κέντρων εκπομπής:

Υμηττός      :   37.959 N, 23.818 E

Αίγινα         :    37.755 N 23.541 E

Λαύριο        :    37°43'37.39" N 24° 2'14.07"E

Σούνιο         :    37°40'18.62"N 24° 1'13.08"E 

Ανάβυσσος  :    37°43'35.80"N 23°55'9.13"E

Βάρη            :    37°49'25.16"N 23°49'14.85"E

Δαρδίτσα     :     37°27'55.68"N 23°26'11.69"E


Αττική, Σαρωνικός

1. ΥΜΗΤΤΟΣ: Βρίσκεται στην Ανατολική Αττική και είναι το κύριο κέντρο εκπομπής του νομού. Από εκεί εκπέμπουν σχεδόν όλοι οι Ρ/Σ και Τ/Σ του νομού. Καλύπτει όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο, το ΝΔ τμήμα του νομού Αττικής και τα παράλια της νότιας & νοτιοδυτικής Εύβοιας, ενώ σταθμοί που εκπέμπουν από Υμηττό με μεγάλη ισχύ (π.χ. ΣΚΑΪ, ΕΡΤ) έχουν ληφθεί από Χαλκιδική μέχρι και Κρήτη!

2. ΠΑΡΝΗΘΑ: Βρίσκεται στη βόρεια Αττική και καλύπτει τηλεοπτικά τις βόρειες περιοχές του νομού, τις ανατολικές (όσες είναι στη σκιά της Πεντέλης (π.χ. Μαραθώνας) και τις περιοχές κάτω από τον Υμηττό (Βύρωνας), την δυτική πλευρά των Τουρκοβουνίων (Γαλάτσι) καθώς και αρκετά απο τα νότια προάστια, τα παράλια της βορειοδυτικής και κεντρικής Εύβοιας και όλη την ανατολική Στερεά Ελλάδα μέχρι και την Λαμία σε μερικές περιπτώσεις.
Από την Πάρνηθα εκπέμπουν όλοι οι Τ/Σ πανελλήνιας εμβέλειας, αρκετά τοπικά κανάλια καθώς και μερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, συνήθως στην ίδια συχνότητα με αυτή του Υμηττού (π.χ. ΑΝΤ1 στους 97,2, ΣΚΑΪ στους 100,3 κλπ.). Ορισμένοι πομποί στην Πάρνηθα είναι οι ισχυρότεροι επί ελληνικού εδάφους (έως 20 KW) και έχει αναφερθεί λήψη από την Αλεξανδρούπολη ως τη Ρόδο τις περιόδους με έντονη ατμοσφαιρική διάδοση!

3. ΑΙΓΙΝΑ: Το κεντρικό νησί στον Αργοσαρωνικό. Καλύπτει όλα τα παράλια του Σαρωνικού κόλπου και κυρίως τα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Αττικής.

4. ΛΑΥΡΙΟ: Κέντρο εκπομπής για την πόλη του Λαυρίου και τη γύρω περιοχή.

5. ΣΟΥΝΙΟ (Λεγρενά ): Τοπικό Κ.Ε. για το Σούνιο και τις γύρω περιοχές

6. ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: Τοπικό Κ.Ε. για την Αναβυσσό και την Παλαιά Φώκαια.

7. ΒΑΡΗ: Τοπικό Κ.Ε. που καλύπτει τα σημεία της Βάρης και της Βάρκιζας που δεν έχουν οπτική επαφή με την Αίγινα.

8. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ: Τοπικό Κ.Ε. στο ύψ ωμα του Αγίου Πέτρου που καλύπτει τη Νέα Μάκρη στα σημεία που δεν γίνεται καλή λήψη από Υμηττό ή ΣΤΥΡΑ.

9. ΑΥΛΩΝΑΣ: Τοπικό Κ.Ε. για τα σημεία της Αυλώνας που βρίσκονται στη σκιά της Πάρνηθας.

10. ΔΑΡΔΙΤΣΑ: Βρίσκεται στην οροσειρά Αδέρες στην Τροιζηνία πάνω από τον Πόρο.

11. ΚΕΡΑΤΕΑ:

12. ΣΥΚΑΜΙΝΟ:
Στο λεκανοπέδιο Αττικής έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς και διάσπαρτα άλλα ανεπίσημα Κ.Ε. από τα οποία άλλα είναι πλέον  ανενεργά και άλλα φιλοξενούν ακόμα πομπούς δημοτικών ραδιοφώνων και παράνομες τηλεοπτικές εκπομπές.
Ειδική ενότητα για αυτά τα Κ.Ε. είναι η παρακάτω: Λεκανοπέδιο Αττικής (υπόλοιπα Κ.Ε.)

Νότια Εύβοια

1. ΧΑΛΚΙΔΑ (Κτυπά ς & Βα θροβούνι): Ο Κτυπάς είναι το βασικό Κ.Ε. της πόλης της Χαλκίδας με το σύνολο των Τ/Σ
εθνικής εμβέλειας και τοπικούς. Πρόσφ ατα αποφ ασίστηκε η μεταφ ορά του Κ.Ε. σε άλλο σημείο, στο Βαθροβούνι. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά, τα δύο αυτά Κ.Ε. θα αναφέρονται μαζί.

2. ΣΤΥΡΑ: Κ.Ε. στη νότια Εύβοια που εξυπηρετεί και τα ΒΑ παράλια του νομού Αττικής.

3. ΠΡΑΣΙΝΟ: Μικρό Κ.Ε. για την περιοχή του Αλιβερίου όπως και για τις περιοχές από την απέναντι ακτή όπως τον Ωρωπό, τον Κάλαμο κ.λ.π.

4. ΟΧΘΩΝΙΑ: Τοπικό Κ.Ε. στο εσωτερικό της Εύβοιας για την κάλυψ η του κεντρικού ανατολικού τμήματός της.

5. ΠΕΤΡΙΕΣ: Τοπικό Κ.Ε. για την κάλυψ η των Πετριών και των γύρω ορεινών χωριών.

6. ΚΥΜΗ: Δημοτικό Κ.Ε. στην κεντρική Εύβοια. Καλύπτει αρκετούς οικισμούς όπως Μετόχι, Χιλιαδού, Σπροπόνες, Βίταλα κ.α.

Περισσότερα κέντρα εκπομπής στη παρακάτω ιστοσελίδα:  http://greektv.pbworks.com/
Διαλέξτε ποιον αποκωδικοποιητή να πάρετε!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας www.toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Πηγές: http://greektv.pbworks.com/
http://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!