Πως να ξεθολώσεις τα τζάμια του αυτοκινήτου; | το Χρήσιμο

Πως να ξεθολώσεις τα τζάμια του αυτοκινήτου;

θολωμένα τζάμια αυτοκίνητο

Το θόλωμα των τζαμιών στο αυτοκίνητο είναι ένα συνηθισμένο αλλά πάρα πολύ εκνευριστικό φαινόμενο...

Όχι μόνο γιατί περιορίζουν την ορατότητα και είναι πολύ επικύνδυνο να οδηγήσεις έτσι, αλλά γιατί πολλές φορές κάνουν πολύ ώρα να ξεθολώσουν, κυρίως εάν το όχημα έχει μείνει ακίνητο για αρκετές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Που οφείλεται το θάμπωμα των τζαμιών;

Αν ταξιδεύεις μέσα σε κρύο, χειμωνιάτικο περιβάλλον, τα παράθυρα από τη εσωτερική πλευρά του τζαμιού μπορεί να θαμπώσουν αρκετά συχνά, καθώς οι ψυχρές θερμοκρασίες περιβάλλοντος δημιουργούν τις τέλειες βάσεις για συμπύκνωση, ενώ οι επιβάτες ζεσταίνονται στο εσωτερικό. Το αποτέλεσμα είναι να θερμαθεί η υγρασία μέσα στο θάλαμο επιβατών μαζί με τον αέρα. Όταν αυτή η θερμαινόμενη υγρασία χτυπά στο κρύο γυαλί, τότε το τζάμι θολώνει.

Εναλλακτικά, όταν ταξιδεύεις σε υγρές, καλοκαιρινές συνθήκες, ενώ έχεις τον κλιματισμό ανοιχτό για να κρατήσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου δροσερό, τα παράθυρα του οχήματος κρυώνουν από το εσωτερικό, προκαλώντας το θάμπωμα από την εξωτερική πλευρά. Αλλά ευτυχώς, αυτό μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί με τη χρήση των υαλοκαθαριστήρων ή απλά ανοίγοντας τα παράθυρα.

Τι μπορείς να κάνεις για να ξεθολώσεις τα ζάμια του αυτοκινήτου;

Το σκεπτικό είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα μίγμα ζεστού αέρα από το σύστημα θέρμανσης του αυτοκινήτου σου αναμεμειγμένο με τον ξηρό, ψυχρότερο αέρα έξω από το αυτοκίνητο.

Ακολούθησε τα 4 παρακάτω βήματα για να ξεθολώσεις τα τζάμια του αυτοκινήτου σου:



  1. Άνοιξε το καλοριφέρ στο τέρμα για να λειτουργήσει ως το κύριο απορροφητικό της υγρασίας.
  2. Ταυτόχρονα, πάτα και το κουμπί του κλιματιστικού του αυτοκινήτου για να γίνει ο αέρας στο εσωτερικό πιο ξηρός.
  3. Κλείσε την εσωτερική κυκλοφορία του αέρα δηλαδή απενεργοποίησε την. Θέλουμε να έρχεται κρύος αέρας από έξω ενώ έχουμε ανοιχτό το καλοριφέρ.
  4. Άνοιξε τα παράθυρα λίγο για να μπεί μέσα ακόμα πιο κρύος, ξηρός αέρας.

Το ιδανικό είναι να έχουμε ζεστό αέρα κατευθείαν στο παρμπρίζ ενω κάνουμε ότι μπορούμε για να περνάει ο αέρας μέσα από το καλοριφέρ του αυτοκινήτου.

extra tip: μπορείς επίσης να βάλεις άμμο σιλικόνης για γάτες, γνωστή και ως κρυσταλλική άμμο, μέσα σε 2 κάλτσες και να τις αφήσεις στο αυτοκίνητο!
Τοποθέτισέ τις κάτω από τα καθίσματα για να μη φαίνονται, στις πόρτες του αυτοκινήτου ή ακόμα καλύτερα μπροστά κοντά στο τζάμι του αυτοκινήτου!


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία όλων των συσκευών σας με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!