10 εύκολοι τρόποι για να μειώσεις τη χρήση του πλαστικού | το Χρήσιμο

10 εύκολοι τρόποι για να μειώσεις τη χρήση του πλαστικού

πλαστικό μπουκάλιΠως να ελλατώσεις τα πλαστικά που χρησιμοποιείς...














Το πλαστικό έχει γίνει ίσως το πιο δαιμονοποιημένο υλικό των τελευταίων 12 μηνών, καθώς η ρύπανση στους ωκεανούς γίνεται ολοένα και πιο εμφανής.

Με δύσκολες προβλέψεις ότι αν δεν γίνει τίποτα, θα υπάρξουν περισσότερα πλαστικά στις θάλασσες κατά βάρος από ό, τι τα ψάρια μέχρι το 2050, έχει γίνει φανερό ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνο μέσω της ανακύκλωσης.

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο. Εν τω μεταξύ, η παραγωγή παρθένων πλαστικών συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτατα και αναμένεται να υπερπηδήσει κατά 40% τα επόμενα 10 χρόνια καθώς περισσότερα προϊόντα κατασκευάζονται από παρθένο πλαστικό παρά από ανακυκλωμένο!

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών;


Ας δούμε 10 εύκολους τρόπους για να μειώσεις τη χρήση των πλαστικών σου


1. Ξεκίνησε από το σπίτι. Πραγματοποίησε έναν έλεγχο των πλαστικών στο νοικοκυριό σου. Μπουκάλια για το ντους, αποσμητικά, υγρά πλυσίματος, μπουκάλια σαμπουάν. Σκοπός είναι να κάνετε μειώσεις της χρήσης του πλαστικού: προτίμησε το σαπούνι σε σχέση με τα μπουκάλια για ντους και τις πλαστικέ μπατονέτες για τα αυτιά με ανακυκλώσιμες, αγόρασε υγρό απορρυπαντικό σε ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και βρες έναν σταθμό επαναπλήρωσης για να τα γεμίσετε. Επίσης διατίθενται σαμπουάν και χαρτί υγείας σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

2. Στις ΗΠΑ, 1 δισεκατομμύρια πλαστικές οδοντόβουρτσες απορρίπτονται κάθε χρόνο, δημιουργώντας περίπου 23 εκατομμύρια κιλά αποβλήτων. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσες μπαμπού, οι οποίες χρειάζονται μόνο περίπου έξι μήνες για να βιοδιασπαστούν στο έδαφος όταν πρέπει να αντικαταστήσετε την οδοντόβούρτσα.

3. Επέλεξε τις επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες τσάντες για τις αγορές σου.

4. Προτίμησε να αγοράζεις χύμα προιόντα και να βάζεις τα προϊόντα όπως το ρύζι, ζυμαρικά και
φακές σε γυάλινα βάζα για την αποφυγή αγοράς προϊόντων τυλιγμένων σε πλαστικό.

5. Ανακύκλωσε τα παλιά πλαστικά παιδικά παιχνίδια. Αναζήτησε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών στη
περιοχή σου ή δώρισέ τα. Επίσεις μπορείς να τα δωρίσεις στα χωριά sos ή όπου αλλού δέχονται παιχνίδια.

αριθμός πλαστικό μπουκάλι


6. Να έχεις μαζί σου ένα θερμός για το καφέ σου. 7 εκατομμύρια πλαστικά κύπελλα καφέ  αποβάλλονται καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

7. Πες όχι στα πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Μετέφερε ένα πιρούνι μαζί σου ή χρησιμοποίησε ένα βιοδιασπώμενο πιρούνι.

8. Αντί για διαφανή μεμβράνη προτίμησε το αλουμινόχαρτο που ανακυκλώνεται. Το αλουμινόχαρτο είναι ανακυκλώσιμο, γι 'αυτό χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο αντί για πλαστικά επαναχρησιμοποιούμενα κουτιά.

9. Χρησιμοποίησε ηλεκτρική ξυριστική μηχανή αντί για ένα πλαστικό ξυραφάκι μίας χρήσης.

10. Γράψε σε εταιρείες των οποίων η συσκευασία είναι μη ανακυκλώσιμη, ζητώντας τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν καλύτερα και ανακυκλώσιμα υλικά. Ίσως ακόμη να ξεκινήσεις μια καμπάνια στα κοινωνικών μέσα ενημέρωσης για να ευαισθητοποίησεις κόσμο. Η δύναμη είναι στους αριθμούς!

Το άρθρο το διάβασα στον theguardian.com

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

Για την πλήρη προστασία όλων των συσκευών σας με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!