Ποια είναι τα καλύτερα φυτά για τη κρεβατοκάμαρα | το Χρήσιμο

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά για τη κρεβατοκάμαρα


best bedroom plants10 φυτά εσωτερικού χώρου που πραγματικά θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε...

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό νυχτερινό ύπνο. Είτε κοιμόματε καλά είτε συνεχώς ψάχνουμε για αυτόν τον καλό ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο, όλοι αναζητούμε τρόπους να ξυπνήσουμε νιώθοντας πιο αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι. Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι καθαριστικές ιδιότητες του αέρα και η ηρεμία που μπορεί να προσφέρει ένα φυτό μπορούν πραγματικά να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που κοιμόμαστε.

Με τον καθαρότερο αέρα, τα αυξημένα επίπεδα οξυγόνου και τα αρώματα αυτών των 10 φυτών στην κρεβατοκάμαρα, μπορούμε να έχουμε ένα ποιοτικότερο βραδυνό ύπνο και πραγματικά μπορούν να μας βοηθήσουν στο να κοιμόμαστε καλύτερα.
Snake Plant
Σανσιβέρια

Ποια είναι όμως τα καλύτερα φυτά για τη κρεβατοκάμαρα;


1. Σανσιβέρια (Snake plant)  
Το φυτό όπου κατά την διάρκεια της νύχτας, παράγει οξυγόνο και απορροφά διοξείδιο του άνθρακα λέγεται και ως "η γλώσσα της πεθεράς".
Εκτός από την ικανότητά του να επιβιώνει ακόμα και αν το παραμελούμε, η Σανσιβέρια είναι αγαπητό για την ικανότητά του να καθαρίζει τον αέρα στο σπίτι. Οι Σανσιβέριες είναι ικανά να μετατρέψουν το CO2 σε οξυγόνο και ενώ πολλά φυτά σταματούν το βράδυ, η Σανσιβέρια συνεχίζει να το κάνει ενώ κοιμόμαστε. Και περισσότερο οξυγόνο σημαίνει καλύτερος ύπνος!

2. Δενδρολίβανο (Rosemary)
Το δενδρολίβανο δεν είναι απλώς ένα βοτανολογικό φυτό. Έχοντας ένα δενδρολίβανο στην κρεβατοκάμαρα έχουμε πολλά οφέλη. Το άρωμα που αποδίδει το δεντρολίβανο είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και ότι βελτιώνει τη μνήμη. Κρατήστε ένα μικρό φυτό δενδρολίβανου δίπλα στο κρεβάτι και τρίψτε το στα χέρια σας πριν πέσετε για ύπνο για να καρπωθείτε τα οφέλη ενώ κοιμάστε.


3. Ζέρμπερα (Gerbera daisy)
Οι μαργαρίτες Gerbera είναι ένα υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου αρκεί η κρεβατοκάμαρα να έχει αρκετό φως για αυτές. Τα φωτεινά χρώματα τους βοηθούν να αισθανθείτε χαρούμενοι όταν ξυπνάτε, αλλά επίσης απελευθερώνουν οξυγόνο τη νύχτα και απομακρύνουν χημικά από τον αέρα. Οι μαργαρίτες Ζέρμπερα συνιστώνται σε άτομα που πάσχουν από άπνοια ύπνου ή αλλεργίες.

4. Λεβάντα (Lavender)
Όπως το δεντρολίβανο, η λεβάντα είναι μια δημοφιλής επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σας λόγω της αγαπημένης της μυρωδιάς. Η λεβάντα είναι επίσης γνωστή στο να βοηθά τους ανθρώπους με άγχος και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στον ύπνο μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή σας πίεση και το επίπεδο πίεσης. Η λεβάντα μπορεί να είναι αρκετά ικανή, οπότε έχοντας ακόμη και  ένα μικρό φυτό στο κρεβάτι σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να πάρετε έναν καλύτερο ύπνο.
pothos
Πόθος

5. Γιασεμί (Jasmine)
 Το Γιασεμί για πολλούς δεν θεωρείται οτι είναι ένα κοινό φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα στον ύπνο, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του άγχους και της συμβολής στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Στην πραγματικότητα, μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι το γιασεμί οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ύπνου από τη λεβάντα και έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, το ρυθμό αναπνοής και την αρτηριακή πίεση.

6. Πόθος (Pothos)
Ο Πόθος, ιδιαίτερα η χρυσή ποικιλία, είναι μια δημοφιλής επιλογή φυτού για το σπίτι για πολλούς λόγους. Τα καταφέρνουν αρκετά καλά με πολύ λίγο φως και δεν χρειάζεται να ποτίζονται πολύ συχνά και επίσης "εργάζονται" για να καθαρίσουν τον αέρα στο σπίτι σας. Οι Πόθοι είναι ιδιαίτερα καλοί στο να μετατρέπουν το μονοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, οπότε σίγουρα θα κοιμηθείτε καλύτερα με ένα από αυτά στην κρεβατοκάμαρά σας.
english ivy
Κισσός

7. Κισσός (English ivy)
Μπορεί να μην θεωρήσετε το κισσό ως φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά η αμπελουργική του ποιότητα το καθιστά ένα όμορφο κρεμώμενο φυτό σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αλλά οι ιδιότητές του ξεπερνούν την αισθητική και  ο κισσός έχει αποδειχθεί ότι αφαιρεί τη μούχλα και τα περιττώματα των ζώων από την ατμόσφαιρα, μειώνοντας τις αλλεργίες και βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

8. Χλωρόφυτο (φυτό αράχνη, spider plant)
Ένα άλλο από τα αγαπημένα των ερασιτεχνών φυτών, το φυτό αράχνη, είναι απίστευτα εύκολο στη φροντίδα και παράγει μικρά μωρά που μπορούν εύκολα να διαδοθούν για να παράξουν ακόμη περισσότερα φυτά. Εάν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους, δοκιμάστε να βάλετε ένα φυτό αράχνη στην κρεβατοκάμαρά σας. Αφαιρούν τα σκληρά χημικά από τον αέρα, όπως φορμαλδεΰδη, αφήνοντας πιο φρέσκο τον αέρα για καλύτερο ύπνο.
Spider Plant
Χλωρόφυτο

9. Αλόη (aloe vera)
Πολλοί αγαπούν να έχουν αλόη γύρω από το σπίτι για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, όπως στο να βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα ή να θεραπεύσουν μια πληγή. Αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε να έχετε μια αλόη δίπλα στο κρεβάτι σας, επειδή μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα και να σας χαρίσει καλύτερο ύπνο. Η αλόη βοηθά στην εκκαθάριση του αέρα από το βενζόλιο, το οποίο βρίσκεται στα χρώματα και στα χημικά καθαριστικά.

10. Σπαθίφυλλο (peace lily)
Τα σπαθίφυλλα είναι ένα από τα κορυφαία φυτά για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα του εσωτερικού χώρου βοηθώντας έτσι να έχουμε έναν υπέροχο ύπνο. Τα σπαθίφυλλα καθαρίζουν τον αέρα από το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη και το μονοξείδιο του άνθρακα. Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι απορροφούν τα σπόρια μούχλας από τον αέρα και τα μετατρέπουν σε τροφή για το φυτό! Το όνομα και η εμφάνισή τους θα προσφέρουν επίσης στο υπνοδωμάτιό σας τη γαλήνια ατμόσφαιρα που χρειάζεστε για να πάρετε έναν υπέροχο ύπνο.

peace lily
Σπαθίφυλλο


aloe vera
Αλόη


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Πηγή


Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!