Διάφορες χρήσεις τις κανέλας στο κήπο | το Χρήσιμο

Διάφορες χρήσεις τις κανέλας στο κήπο

uses of cinnamon in plants Γιατί να χρησιμοποιήσεις κανέλα στο κήπο σου;


Οφέλη απο τη κανέλα στα φυτά


Κανέλα για τα παράσιτα

Αν έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι ή στο θερμοκήπιο, η κανέλα είναι ένας καλός αποτρεπτικός παράγοντας. Τα μυρμήγκια δεν τους αρέσει να περπατούν όπου έχει σκόνη κανέλας, έτσι τα προβλήματα μυρμηγκιών το καλοκαίρι θα μειωθούν. Χρησιμοποιήστε κανέλα για παράσιτα μέσα και έξω από το σπίτι σας. Βρείτε την είσοδο τους και πασπαλίστε τη σκόνη κανέλας στα σημεία που βγαίνουν. Η κανέλα δεν θα σκοτώσει τα μυρμήγκια στο σπίτι σας, αλλά θα τα αποτρέψει απο το να έρχονται μέσα.

Κανέλα ως παράγοντας ριζοβολίας

 Η κανέλα ως παράγοντας ριζοβολίας είναι εξίσου χρήσιμη όπως το νερό της ιτιάς ή τη σκόνη  με ορμόνη ριζοβολίας. Μια εφαρμογή στο στέλεχος όταν φυτεύετε το σπορόφυτο θα τονώσει την ανάπτυξη των ριζών σχεδόν σε κάθε φυτική ποικιλία. Δώστε στα μοσχεύματά σας μια γρήγορη εκκίνηση με τη βοήθεια της σκόνης κανέλας. Ρίχνουμε μια κουταλιά σε μια χαρτοπετσέτα και περιστρέψουμε το βρεγμένο άκρο του σπορόφυτουυ στη κανέλα. Φυτέψτε τα στελέχη σε ​​γλάστρες. Η κανέλα θα ενθαρρύνει το στέλεχος να παράγει περισσότερα στελέχη, βοηθώντας παράλληλα στην πρόληψη του μύκητα που προκαλεί ασθένειες.

Έλεγχος μούχλας με κανέλα

 Η μούχλα στα σπορόφυτα είναι ένα πρόβλημα που βασίζεται σε μύκητες και πλήττει μικρά φυτά μόλις ξεκινήσουν να αναπτύσσονται. Η κανέλα θα βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του προβλήματος, σκοτώνοντας τον μύκητα. Χρησιμοποιείται επίσης και για άλλα μυκητιακά προβλήματα που εκδηλώνονται σε μεγαλύτερα φυτά, όπως μούχλα λάσπης και αποτρέπει τους μύκητες στα σπορόφυτα.
Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.