Πως να φτιάξετε ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων | το Χρήσιμο

Πως να φτιάξετε ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων

diy dishwasher tablets borax free
 
Φτιάξε τις δικές σου ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων (βίντεο)...









Αν θέλετε να γνωρίζετε τι περιέχει το απορρυπαντικό που βάζετε στο πλυντήριο πιάτων σας μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας εξοικονομώντας έτσι και αρκετά χρήματα!

Υλικά για τις ταμπλέτες απορρυπαντικού:



  • 2 κούπες ανθρακικό νάτριο (σόδα πλύσης) αν δεν έχετε την φτιάχνετε με το να βάλετε στο φούρνο τη μαγειρική σόδα. (διαλύει τα λίπη, λειτουργεί ως λαμπρυντικό αφαιρώντας τις κηλίδες του σκληρού νερού απο τις γυάλινες επιφάνιες)
  • 1 κούπα μαγειρική σόδα (διαλύει τα λίπη, καλό καθαριστικό γενικής χρήσης)
  • 1 κούπα κιτρικό οξύ (λειτουργεί ως λαμπρυντικό αφαιρώντας τις κηλίδες του σκληρού νερού απο τις γυάλινες επιφάνιες, διαλύει τα λίπη)
  • 1/2 κούπα άλατα έψομ ή κόσερ (λειτουργεί ως λαμπρυντικό αφαιρώντας τις κηλίδες του σκληρού νερού)
  • 1/2 κούπα λευκό ξύδι ίσως και λίγο λιγότερο ,όταν το βάλετε στο μείγμα αυτό θα αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε το σιγά σιγά.  (συνδέει τα συστατικά μαζί,  καλό προϊόν καθαρισμού γενικής χρήσεως)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σαπούνι καστίλης υγρό ή τριμμένο σαπούνι καστίλης. Αν δε θέλετε σαπούνι το αντικαθιστάτε με βόρακα, εγώ προσωπικά προτιμώ να μη βάζω βόρακα στα πιάτα. (διαλύει τα λίπη, καθαριστικό)
  • 15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι (αντιβακτηριακό, για άρωμα)

Οι ταμπλέτες είναι σούπερ και μυρίζουν τέλεια.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα τοποθετείτε σε φόρμα σιλικόνης ή σε παγοθήκες πιέζοντας το μείγμα...
Αφήνετε να στεγνώσουν καλά 24 ώρες περίπου και αποθηκεύετε σε βαζάκι.
*Αν δε θέλετε να φτιάξετε ταμπλέτες απλά χρησιμοποιήστε το μείγμα σαν σκόνη πλυντηρίου και αποθηκεύστε το σε ένα δοχείο (εγώ το βάζω σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς).

Δείτε και το βίντεο με τη παρασκευή:









Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube, μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public
Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.
Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!