Μήπως χρεώνεστε την ΕΡΤ στο λογαριασμό κοινόχρηστων χώρων; | το Χρήσιμο

Μήπως χρεώνεστε την ΕΡΤ στο λογαριασμό κοινόχρηστων χώρων;

Μήπως πληρώνεις ΕΡΤ στη ΔΕΗ κοινόχρηστων χώρων;
 Αν πληρώνετε και εσείς κοινόχρηστο λογαριασμό ΔΕΗ, ελέγξτε αν πληρώνετε σε αυτήν και ΕΡΤ...
Αν ναι, πάρτε στο τηλέφωνο και ζητήστε να σταματήσει η χρέωση και να σας αποδοθούν τα χρήματα που έχετε ήδη πληρώσει.






Βάση του νόμου 3419/05* οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών απαλλάσσονται της καταβολής του τέλους υπέρ της ΕΡΤ.


*ΝΟΜΟΣ 1730/1987 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3410/2005 ΑΡΘΡΟ 31 και Άρθρο 14
Βάσει του Ν. 730/1987, τροποποιηθείς με το νόμο 3410/2005:
«Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται υπέρ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., στην οποία και περιέρχεται, ανταποδοτικό τέλος (εισφορά). Υποχρέωση για την καταβολή αυτού του τέλους έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που κατοικεί ή διαμένει στην Ελλάδα και κάθε νομικό πρόσωπο, που είναι κάτοχος μετρητή ή μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε μετρητή. Το ύψος του ορίζεται στο ποσό των 4,24 ευρώ μηνιαίως ανά μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπολογίζεται από πρώτης διαδρομής καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μετρητών Δ.Ε.Η. και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., η οποία παρακρατεί προμήθεια 0,5 % για την είσπραξη και απόδοση αυτή. Δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές, από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξάρτητα από τη χρήση τους


Ο λογαριασμός ρεύματος των κοινόχρηστων χώρων κάθε πολυκατοικίας θα πρέπει να εκδίδεται στο όνομα «ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ» και δεν μπορεί να αφορά σε συγκεκριμένο όνομα διαχειριστή ή του κατασκευαστή τόσο για λόγους αποτελεσματικής διαχειριστικής υποστήριξης από πλευράς ΔΕΗ, όσο και για λόγους οικονομικής διασφάλισης του εκάστοτε διαχειριστή ή κατασκευαστή.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!