Πως να αντιμετωπίσεις το κοκκίωμα με φυσικό τρόπο | το Χρήσιμο

Πως να αντιμετωπίσεις το κοκκίωμα με φυσικό τρόπο

 
Τι είναι το ομφαλικό κοκκίωμα και πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις φυσικά...



Τι είναι το κοκκίωμα:

Πρόκειται για μια μαλακή, ροζ ή σκούρα μπλε, υγρή μάζα, μεγέθους περίπου 3 με 10 χιλιοστών, που προβάλει μέσα  από τον ομφαλό του μωρού. Είναι συχνή ανωμαλία, η συχνότερη μάλιστα αιτία δημιουργίας μάζας στον ομφαλό

Πως αντιμετωπίζεται από την κλασσική ιατρική:

Η θεραπεία συνίσταται στον καυτηριασμό και πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά διάστημα αρκετών ημερών. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα καυτηριάσει την περιοχή με νιτρικό άργυρο. Αν αυτή η θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική, τότε πιθανότατα να σας παραπέμψει σε παιδοχειρουργό, ο οποίος θα δέσει το κοκκίωμα και θα το αφαιρέσει χειρουργικά ή θα το αφήσει να πέσει από μόνο του.

Πως αντιμετωπίζεται με φυσικό τρόπο:

 Εκπληκτικά αποτελέσματα στη θεραπεία του κοκκιώματος έχει το βάμμα καλέντουλας (Calendula officinalis, μπορείτε να το προμηθευτείτε από κατάστημα με βιολογικά προιόντα), στάξτε 1-2 σταγόνες από βάμμα καλέντουλας πάνω στο κοκκίωμα 2 φορές την ημέρα πρωί-βράδυ μετά την αλλαγή πάνας.
Συνεχίστε τη θεραπεία 5-6 μέρες και θα παρατηρήσετε ότι το κοκκίωμα θα αρχίσει να ξεραίνεται και στο τέλος θα πέσει!

Ιδιότητες της καλέντουλας:
Ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων. Για κάθε φλεγμονή του δέρματος, από μόλυνση ή φυσική βλάβη. Ιδανική για κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύματα, μώλωπες ή διαστρέμματα, για ελαφρά εγκαύματα και ζεμάτισμα. Κατάλληλη σε εγκαύματα, εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος, δίνει ελαστικότητα στο δέρμα αλλά ακόμη και στα μαλλιά. Επιπλέον, οι πηκτίνες που υπάρχουν στα φύλλα την καθιστούν ενυδατική.

Σπασμολυτικό και χολαγωγό, εμμηναγωγό, αντισηπτικό, η καλέντουλα χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική, από τον 12ο κιόλας αιώνα, σαν αντισπασμωδικό, ιδιαίτερα για το στομάχι, την δυσμηνόρροια, και σαν τονωτικό του ήπατος, εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισκορβουτικό. Στην εποχή μας αυτές οι χρήσεις έχουν εγκαταλειφθεί, όχι όμως και αυτές που αφορούν τη δράση της σαν άριστο επουλωτικό. Κατά της ακμής, κατά των νέων και παλαιών ουλών, Κατά των φλογώσεων και αιμορραγιών του στομάχου. Κατά των εκχυμώσεων και του ίκτερου. Κατά των τσιμπημάτων της σφήκας και των μελισσών. Αντιεμετικό και κατά του αρθρίτη, κρεατοελιών (αφέψημα άνθεων).




Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!