Ξέρεις ποια είναι τα 12 πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά; | το Χρήσιμο

Ξέρεις ποια είναι τα 12 πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά;

most toxic fruits Ποια είναι τα πιο "καθαρά" και ποια τα πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά...













Κάθε χρόνο η Environmental Working Group (EWG) αποκαλύπτει τα πιο τοξικά τρόφιμα, δίνοντας ταυτόχρονα τα εύσημα στις παραγωγές με τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι μη οργανικές φράουλες έχουν το υψηλότερο επίπεδο τοξικότητας, ξεπερνώντας μέχρι και τα μήλα, τα οποία βρισκόντουσαν στην κορυφή της λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την EWG το 98% από τις συμβατικές φράουλες παρουσίασε ανιχνεύσιμα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Σίγουρα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή, αλλά είναι ακόμα καλύτερο για την υγεία μας αν δεν έχουν μολυνθεί από επικίνδυνες χημικές ουσίες. Δείτε τη λίστα της Environmental Working Group με τα 12 πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά.

Η βρώμικη 12αδα.

1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλινο
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Γλυκιές πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια

Μπορεί τα βιολογικά τρόφιμα να είναι μια πολύ καλή επιλογή, παρόλα αυτά δεν έχουμε όλοι την οικονομική άνεση για να τα αγοράζουμε. Ευτυχώς η EWG μας δίνει τη λύση, παραθέτοντας μας τη λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία ανιχνεύτηκαν με χαμηλό επίπεδο φυτοφαρμάκων.

Η καθαρή 15αδα: 

1. Αβοκάντο
2. Γλυκό καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κατεψυγμένα γλυκά μπιζέλια
6. Κρεμμύδια
7. Σπαράγγια 
8. Μάνγκο
9. Παπάγια
10. Ακτινίδια
11. Μελιτζάνα
12. Πεπόνι
13. Γκρέιπφρουτ
14. Κουνουπίδι.

Η EWG στο τέλος τονίζει ότι τα οφέλη που προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά, υπερτερούν των κινδύνων από την έκθεση τους σε φυτοφάρμακα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήστε τις παραπάνω δυο λίστες προς όφελος σας, ώστε να μειώσετε όσο είναι εφικτό την έκθεση σας στις επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Μάθε ποια είναι τα 101 τοξικά συστατικά στα τροφίμα! 
Συστατικά που πρέπει να αποφύγεις για να καταπολεμήσεις τον καρκίνο, να σταματήσεις την καρδιακή νόσο και να κάψεις περισσότερο λίπος.


Πηγή

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.