Χρήσιμα tips για καλύτερο σήμα wifi (video) | το Χρήσιμο

Χρήσιμα tips για καλύτερο σήμα wifi (video)

faster wifi tips
Πως να ενισχύσεις το σήμα στο wifi με εύκολο τρόπο...












1. Τοποθέτησε το ρουτερ σου σε κεντρικό σημείο στο σπίτι.

Τα ρουτερ στέλνουν το σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις οπότε αν το τοποθετήσεις σε μια γωνία  ή δίπλα από ένα παράθυρο μεγάλο μέγεθος του σήματος θα χαθεί. Καλό είναι να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ του ρουτερ σου και του laptop ή υπολογιστή σου.

2. Σήκωσε το ρουτερ σου από το πάτωμα
Τα περισσότερα ρουτερ είναι σχεδιασμένα να εκπέμπουν το σήμα ελαφρώς προς τα κάτω, καλύτερα να το τοποθετήσεις κάπου ψηλά όπως σε ένα τραπέζι ή σε κάποιο ράφι.


3. Μη το τοποθετείς κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές
Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να επηρεάσουν το σήμα του ρουτερ: όπως φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ασύρματα τηλέφωνα κ.α. Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις τη τοποθέτηση του κοντά σε μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες (καθρέπτες, ντουλάπια) ή μεγάλα δοχεία με νερό όπως ένα ενυδρείο.


4. Στρέψε τις κεραίες σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Αν το ρουτερ σου έχει πάνω από 1 κεραία τοποθέτησε τη μία κεραία κάθετα και τη δεύτερη οριζόντια. Επειδή το σήμα του ρουτερ απλώνεται σε κατεύθυνση κάθετη προς εκείνη των κεραιών προτίμησε τη μια κεραία να την έχεις σε οριζόντια θέση.


5. Μέτρησε την ισχύ του σήματος.
Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές όπως οι Cloudcheck,  Amped's Wi-Fi Analytics που σου επιτρέπουν να μετρήσεις το σήμα του wifi και να διαπιστώσεις σε ποια σημεία είναι αδύναμο.



Δες το παρακάτω βίντεο:




Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!