Τι δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιήσεις στα social media (facebook,twitter,instagram κ.α) | το Χρήσιμο

Τι δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιήσεις στα social media (facebook,twitter,instagram κ.α)

what not to post on social media
Πρόσεξε τι κοινοποιείς στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook,twitter κ.α...





Τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να γίνουν υπερβολικά κοινωνικά από ότι θέλουμε καμιά φορά. Προσοχή τι κοινοποιείς και σε ποιους!

Ti δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιήσεις στα social media!



1.Τη διεύθυνση σπιτιού και εργασίας σου.

Εννοείται αυτό,αλλά δεν μιλάω μόνο για την πληκτρολόγηση ολόκληρης τη διεύθυνσης στο προφίλ σου στο Facebook αλλά κάνοντας check in και προσθέτοντας τον γεωγραφικό εντοπισμό στις φωτογραφίες σου (geotagging) μπορεί να δώσεις τη διεύθυνσή σου ακόμα και όταν δεν το συνειδητοποιείς.
Για παράδειγμα, ξέρεις πώς μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου geotags για τις φωτογραφίες στο Instagram; Όταν το κάνεις αυτό, αποθηκεύεται η θέση όπου βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή. Έτσι, αν όλα τα geotags σου δείχνουν προς το ίδιο σημείο, κάποιος κακόβουλος μπορεί να υποθέσει που ζεις ή εργάζεσαι!
Επίσης,λάβε υπόψη τους άλλους ανθρώπους που μπορεί να επισημάνουν τη διεύθυνσή σου. Μπορεί  ένας φίλος να κάνει "check in" στο σπίτι σου στο Facebook (τη διεύθυνση και όλα) χωρίς να ζητήσει άδεια. Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό!


2.Φωτογραφίες παιδιών.

Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός είναι όταν πρόκειται για παιδιά και social media. Αν δεν είναι τα παιδιά σου, θα πρέπει πάντα να έχεις την άδεια από τους γονείς τους πριν να δημοσιεύσεις κάτι. Ακόμη και αν είναι τα παιδιά σου, θα πρέπει να αποφεύγεις τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και πληροφοριών που τα θέτουν σε κινδύνους όπως: που πηγαίνουν σχολείο, γυμνές φωτογραφίες, φωτογραφίες που να αναφέρουν το πλήρες όνομά τους, οτιδήποτε δε θα αρέσει στα παιδιά σου να δημοσιοποιηθεί.


3. Λεπτομέρειες για διακοπές.

Λέγοντας ότι θα λείπεις από το σπίτι για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, ουσιαστικά είναι μια πρόσκληση στους ληστές! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δημοσιεύεις τις φωτογραφίες από το ταξίδι σου, ενώ είσαι σε διακοπές. Απλά περιόρισε το σε μια επίλεκτη, αξιόπιστη ομάδα ανθρώπων, σε αντίθεση με ολόκληρο το δίκτυό σου. Και ποτέ μη δημοσιεύσεις ολόκληρο το δρομολόγιό σου ("Θα είμαι στην Αθήνα  11 έως 18 Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη 18 έως 25 Οκτ, κτλ).


4. Ενδείξεις για τους κωδικούς πρόσβασης.

Οι ερωτήσεις ασφαλείας δεν είναι και οι καλύτερες όσον αφορά την ασφάλεια των κωδικών σου, ειδικά όταν μπορεί κάποιος να γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες για σένα όπως: το όνομα της πόλης όπου μεγάλωσες, το όνομα του κατοικίδιου ζώου στη παιδική σου ηλικία, που παντρεύτηκες, το όνομα του καλύτερού σου φίλου, όλα αυτά είναι συγκεκριμένες λεπτομέρειες που ο μεγαλύτερος κοινωνικός κύκλος σου δεν χρειάζεται να ξέρει έτσι κι αλλιώς.


5. Προσωπικές φωτογραφίες.

Δεν λέω πως θα δημοσιεύσεις ποτέ γυμνές φωτογραφίες στο Instagram, το Facebook, ή το Twitter. Αλλά μπορεί να στείλεις άμεσο μήνυμα ή sms ή μέσω mail. Αυτό είναι μια κακή ιδέα, βλέποντας πώς δε μπορείς να εμπιστευτείς σε κανένα τις δικές σου προσωπικές φωτογραφίες.


6. Πιστωτική κάρτα ή οικονομικές πληροφορίες.

Ναι, μερικοί άνθρωποι ανεβάζουν φωτογραφίες των πιστωτικών καρτών τους στα κοινωνικά δίκτυα! Αλλά λιγότερο προφανή στοιχεία που μπορεί να δώσει κάποιος μέσα από το Facebook ή το Twitter είναι: τι τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιεί και το εύρος του εισοδήματος του. Ακόμη και η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης σου μπορεί να δώσει σε ένα χάκερ αρκετά στοιχεία για να αποκτήσει πρόσβαση στις οικονομικές σου πληροφορίες.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας www.toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook, Sub στο YouTube μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
AmazonBookingEbayEshop
ElectroholicLenovoMedia MarktPublic

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. 

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
AliexpressBanggoodGearbest 

Για την πλήρη προστασία όλων των συσκευών σας με Windows, Android, iOS & MacOS, προτείνω τα προϊόντα ασφαλείας της Bitdefender
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!