Οδηγίες σωστής χρήσης κινητών και ασύρματων τηλεφώνων | το Χρήσιμο

Οδηγίες σωστής χρήσης κινητών και ασύρματων τηλεφώνων

Πως να ελαττώσεις τις επιπτώσεις από τη συχνή χρήση του κινητού τηλεφώνου...


1.Κρατήστε κάποια απόσταση.
Κρατήστε το κινητό μακριά από το σώμα στο μέτρο του δυνατού.

2. Χρησιμοποιήστε ένα ακουστικό (ενσύρματο ή Bluetooth) για να κρατήσει τη συσκευή μακριά από το κεφάλι σας.

3. Μην πιέζετε το ακουστικό του τηλεφώνου στο κεφάλι σας. Η ενέργεια από τις ραδιοσυχνότητες (RF) είναι αντιστρόφως ανάλογη προς το τετράγωνο της απόστασης από την πηγή, αν είναι πολύ κοντά στο κεφάλι αυξάνεται η απορρόφηση ενέργειας πολύ περισσότερο.

4. Περιορίστε τη διάρκεια των κλήσεων κινητής τηλεφωνίας.

5. Χρησιμοποιήστε το κείμενο (SMS) σε σύγκριση με την ομιλία στο μέτρο του δυνατού.

6. Τοποθετήστε το κινητό τηλέφωνο σε λειτουργία ηχείου (ανοικτή ακρόαση).

7. Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας, όπου το σήμα είναι καλό. Αν το ραδιοφωνικό σήμα είναι αδύναμο, ένα κινητό τηλέφωνο, θα αυξήσει την ισχύ μετάδοσής του. Βρείτε ένα σημείο με ισχυρό σήμα και αποφύγετε να μετακινείστε.

8. Το μέταλλο και το νερό είναι καλοί αγωγοί των ραδιοκυμάτων γι'αυτό αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο, ενώ φοράτε γυαλιά με μεταλλικό σκελετό ή με βρεγμένα μαλλιά.

9. Περιμένετε να συνδεθείτε πριν τοποθετήσετε το ακουστικό στο αυτί σας. Ένα κινητό τηλέφωνο κατά τη σύνδεσή του χρησιμοποιεί μεγαλύτερη ισχύ και, στη συνέχεια, μειώνει την ισχύ σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

10. Εάν έχετε σταθερό τηλέφωνο προτιμήστε το αντί του κινητού ή ασύρματου τηλεφώνου.

11. Όταν το τηλέφωνό σας είναι ενεργοποιημένο, μην το μεταφέρετε στο στήθος ή σε τσέπη παντελονιού. Μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα ή την καρδιά σας.
Όταν ένα κινητό τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο, μεταδίδει σήμα υψηλής ισχύος κάθε ένα ή δύο λεπτά για να ελέγξει τη συνδεσιμότητα στο δίκτυο.

12. Μειώστε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά διότι ένα νεότερο άτομο θα έχει πιθανότατα μεγαλύτερη ισόβια έκθεση στην ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα.

13. Οι άνθρωποι που έχουν ενεργά ιατρικά εμφυτεύματα θα πρέπει να κρατάνε κατά προτίμηση το κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον 15 εκατοστά μακριά από το ιατρικό εμφύτευμα.

* Πριν την αγορά ενός κινητού να ελέγξετε την τιμή SAR (specific absorption rate) του κινητού τηλεφώνου. Μπορεί να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, για κάθε αριθμό μοντέλου και μάρκας τηλεφώνου. Όσο χαμηλότερη η τιμή SAR τόσο το καλύτερο.

14. Η ακτινοβολία RF αυξάνεται στα κινητά τηλέφωνα όταν χρησιμοποιούνται σε ένα αυτοκίνητο ώστε να ξεπεραστεί η θωράκιση του παραθύρου. Έτσι, προσπαθείστε να μειώσετε τη χρήση κινητών μέσα στο αυτοκίνητο.


Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.