Οι καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας | το Χρήσιμο

Οι καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας

Οι καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας...
Είναι αυτονόητο ότι τα πνευμόνια μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.

Κάθε μέρα ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 20.000 αναπνοές. Κάθε μία από αυτές τις αναπνοές τροφοδοτείται από τους πνεύμονές μας, που εργάζονται 24 ώρες την ημέρα για να εισπνέουν α και να εξαγάγουν τα απαραίτητα αέρια για την επιβίωση.

Οι ασθένειες των πνευμόνων είναι μερικές από τις πιο κοινές ιατρικές καταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Αναπνευστικές ασθένειες κυμαίνονται από ήπιες έως απειλητικές για τη ζωή, και περιλαμβάνουν παθήσεις όπως το άσθμα, πνευμονία, τον καρκίνο του πνεύμονα, βρογχίτιδα, κυστική ίνωση και άλλες. Η άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα και η αποφυγή της ρύπανσης για τους ανθρώπους θα εξασφαλίσει την υγεία των πνευμόνων. Η σωστή διατροφή μπορεί επίσης να διαδραματίσει έναν μεγάλο ρόλο στη φροντίδα για την υγεία των πνευμόνων σας;

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για το καθαρισμό των πνευμώνων


Τα σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά είναι οποιαδήποτε τρόφιμα που είναι μέλη της οικογένειας από τα λάχανα. Είναι γενικά γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν τις τοξίνες να καθαρίσουν φυσικά το σώμα σας. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τους ανθρώπους που επιδιώκουν την υγεία των πνευμόνων είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο.

Τροφές με καροτενοειδή
Καροτενοειδές είναι μια  πορτοκαλί χρωστική αντιοξειδωτική ουσία που αναστέλει τους κινδύνους ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα. Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Τα καρότα είναι μια καλή επιλογή, λόγω της βήτα-καροτίνης σε αυτά. Αυτό το αντιοξειδωτικό μετατρέπει την βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άσθματος.

Τα τρόφιμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Αυτό το λιπαρό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα έχουν ευεργετική επίδραση στο άσθμα. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό από αυτό μέσα από ψάρια, ξηρούς καρπούς ή λιναρόσπορος, δοκιμάστε τη λήψη τους από τα πολλά διαθέσιμα συμπληρώματα .

Τροφές με φολικό οξύ
Το φολικό οξύ βοηθά στη καταπολέμηση των καρκινογόνων ουσιών του πνεύμονα και την πρόληψη μορφών καρκίνου. Περιλαμβάνονται στο σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και τις φακές.

Σκόρδο
Το σκόρδο είναι μια βάση για διάφορες φυσικές πρακτικές υγείας, λόγω των αντι-φλεγμονωδών  ιδιοτήτων του. Το υψηλό επίπεδο της allicin μειώνει την φλεγμονή και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του άσθματος.

Τροφές με βιταμίνη C
Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C θα βοηθήσουν τους πνεύμονές σας να  μεταφέρουν αποτελεσματικά το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Τα τρόφιμα που είναι καλές πηγές βιταμίνης C και δημοφιλείς επιλογές για την υγεία των πνευμόνων είναι: ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, γκρέιπφρουτ και λαχανικά, χυμοί τομάτας, φράουλες, μπρόκολο, ανανάδες, μάνγκο και πεπόνι.

Μούρα
Τα μούρα είναι ένα από τα πλουσιότερα φρούτα σε αντιοξειδωτικά, που περιέχουν τις πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή, β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους πνεύμονές σας από τον καρκίνο, τις ασθένειες και την μόλυνση. Έρευνες αναφέρουν ότι ο χυμός φρούτων που περιέχει σκούρα μούρα, όπως τα σμέουρα, τα βατόμουρα κα, μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Μήλα
Τα φλαβονοειδή που περιέχουν βοηθούν στη διατήρηση της υγιούς αναπνευστικής λειτουργίας και εμποδίζουν την ανάπτυξη των ασθενειών των πνευμόνων.

Τζίντζερ
Αυτό το μπαχαρικό είναι απίστευτα εύκολο να ενσωματωθεί στο γεύμα σας για μια επιπλέον τόνωση της υγείας. Η αντι-φλεγμονώδη λειτουργία του καθαρίζει τους πνεύμονές σας από την παρατεταμένη ρύπανση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Κουρκούμη
Αυτό το μπαχαρικό είναι παρόμοιο με το τζίντζερ στα οφέλη για την υγεία των πνευμόνων με τις με αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του. Ως ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, τα υψηλά ποσοστά της κουρκουμίνης μπορούν να οδηγήσουν στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Γκρέιπφρουτ
Θα ωφελήσει τον πνεύμονα με τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά του. Οι εμπειρογνώμονες υγείας δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή στα φρούτα είναι δυνατόν να καθαρίσουν τους πνεύμονες που έχουν καρκινογόνες ουσίες.

Ρόδια
Αυτό το φρούτο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που είναι καλό να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. οι διατροφικές ιδιότητες του φρούτου μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των προβλημάτων των πνευμόνων συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης όγκων.

Τρόφιμα με μαγνήσιο
Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που συνήθως συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Μπορεί να αυξήσει την χωρητικότητα των πνευμόνων και να αξιοποιήσει την αποτελεσματικότητα της αναπνευστικής διαδικασίας. Ένας εύκολος τρόπος για να το πάρετε είναι μέσα από σπόρους, ξηρούς καρπούς ή φασόλια.

Νερό
Για άλλη μια φορά, όταν πρόκειται για την φυσική υγεία το νούμερο ένα φάρμακο είναι το νερό. Το σώμα μας το χρειάζεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Περισσότερο νερό στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει το κυκλοφορικό σας, διατηρώντας παράλληλα τους πνεύμονές σας ενυδατωμένους και έτοιμους να καθαρίσουν τις ανεπιθύμητες τοξίνες.

Η αμερικανική ένωση πνευμόνων λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι έκπληκτοι αν μάθουν ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να επηρεάσουν την αναπνοή τους. Και πράγματι, για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η διαφοροποίηση στην διατροφή μας είναι σημαντική για την υγεία μας, καθώς κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν θα παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Έτσι, εάν θέλετε να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας, μην ξεχάσετε να καταναλώνετε μεγάλη ποικιλία από τις παραπάνω τροφές για τη διατήρηση της υγείας και των πνευμόνων σας.

Μια άλλη τεχνική για τον καθαρισμό των πνευμόνων σας είναι μέσα από τη βαθιά αναπνοή. Παίρνουμε βαθιά ανάσα και εκπνέουμε πλήρως για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα καθαρισμού. Βαθιά αναπνοή και καθαρός αέρας είναι πολύ χρήσιμος για τη διατήρηση των πνευμόνων, να είναι υγιής και απαλλαγμένοι από τις τοξίνες.

Θες να συνεισφέρεις στη λειτουργία της πιο χρήσιμης ιστοσελίδας;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις την ιστοσελίδα μου!

Από ένα απλό Like στην σελίδα στο Facebook μέχρι να επιλέξεις τις φιλικές μας ιστοσελίδες για τις ηλεκτρονικές σου αγορές, από τους παρακάτω συνδέσμους:
Amazon, Booking, Ebay, Eshop
Electroholic, Lenovo, Media Markt, Public

Με κάθε σου αγορά, και χωρίς να χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον, το site θα παίρνει μια πολύ μικρή προμήθεια από το κατάστημα, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Αν προτιμάς αγορές από την Κίνα, προτείνω τα παρακάτω eshops:
Aliexpress, Banggood, Gearbest

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στην ιστοσελίδα μας toxrisimo.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (do-follow link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός του.
Udemy’s Hot Sale! Courses start at just 10.99 €!